خواص جو پرک بسیار برای سلامتی و زیبایی بی نظیر است. این محصول یکی از سالم ترین غلات روی زمین است. چرا که آن ها یک غلات کامل بدون گلوتن هستند. از طرفی منبع عالی ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان های مهم هستند.
افرادی که عادت به مصرف جو پرک دارند اغلب دارای وزن ایده آل و سلامت بالایی هستند. چرا که این خوراکی به دلیل غنی بودن از مواد مغذی موجب بالا رفتن سلامتی می شود.
جو پرک چیست؟
جو پرک در اصل همان جو دوسر است. اما با این تفاوت که پوسته خیلی سخت و سفت این غلات را ابتدا جدا می کنند. سپس آن را خوب می شویند.
برای بدست آمدن این غلات آن را با بخار آب کاملا بخار پز می کنند و در آخر آن را زیر غلطک له و صاف می کنند. هنگامی که این غلات خشک شود جو پرک بدست می آید.
7 خاصیت شگفت انگیز جو پرک
1. بهبود سریع سرماخوردگی
سرماخوردگی یکی از بیماری هایی است که با شروع شدن فصل سرما افزایش پیدا می کند. اگر جزو دسته افرادی هستید که سریع دچار سرماخوردگی می شوید پیشنهاد می کنیم از خواص جو پرک غافل نشوید.
این غلات دارای آنتی اکسیدان های بسیار متنوعی است. از همین رو میزان گلبول های سفید شما پس از خوردن آن چند برابر می شود. در نتیجه زمانی که ویروس سرماخوردگی وارد بدنش ما شود خیلی ضعیف عمل خواهد کرد. همچنین در صورت سرماخوردگی اگر جو پرک را با شیر یا به سوپ اضافه کنید روند بهبود شما بسیار سریع تر خواهد بود. از طرفی مانند قبل بی انرژی و کسب نخواهید شد.
2. خواص جو پرک برای فشار خون
از خواص جو پرک می توانید برای کاهش فشار خون بالا استفاده کنید. این غلات برای به تعادل رساندن فشار خون بالا مانند یک معجزه عمل می کند.
چرا که جو پرک در ترکیبات خود دارای آون انترامید است. این ترکیب یک آنتی اکسیدان بسیار قوی است که با افزایش تولید اکسید نیتریک به کاهش سطح فشار خون کمک ویژه ای می کنند. این مولکول گاز به گشاد شدن رگهای خونی کمک میکند و منجر به جریان خون بهتر میشود.
3. کاهش التهابات بدن
التهاب داخلی و خارجی نشان دهنده واکنش بدن به یک عامل بیماری زا است. اما باید در نظر داشته باشید همین التهابات خود می توانند موجب بروز بیماری های دیگر شود.
در نتیجه زمانی که دچار بیماری های التهابی می شوید پیشنهاد می کنیم خواص جو پرک را دست کم نگیرید. این غلات مقوی دارای آنتی اکسیدانی های بسیار قوی از جمله اسید فرولیک است. آنتی اکسیدان ها مبارزهای قوی در برابر التهابات هستند. از این رو با مصرف این خوراکی روند کاهش التهابات بسیار سریع تر خواهد شد.
4. درمان یبوست
یبوست از بیماری هایی است که مستقیما با سیستم گوارشی ارتباط دارد. برای پیشگیری و درمان این بیماری بهتر از خواص جو پرک را اصلا نادیده نگیرید.
این غلات پر خاصیت دارای یک فیبر نامحلول به نام بتا گلوکان است. این نوع فیبر بسیار خاص در روده عمل می کند. این گونه که مقدار بسیار کمی از آن در آب حل می شود و محلولی غلیظ و ژل مانند در روده ایجاد می کند. از این رو مواد زائد سفت شده شل می شوند و به راحتی از بدن دفع می شوند.
همچنین بخشی از این فیبرها خوراک باکتری های مفید روده می شوند. با این اتفاق ماهیچه های روده قدرت و نظم بیشتری برای خروج مدفوع پیدا می کنند.
5. کاهش قند خون
خواص جو پرک باعث کاهش قند خون بالا می شود. از این رو افرادی که دارای دیابت هستند یا مستعد این بیماری می باشند بهتر است این خوراکی را در برنامه غذایی خود جای دهند.
دیابت نوع 2 یک بیماری شایع است که با افزایش قابل توجه قند خون مشخص می شود. معمولاً از کاهش حساسیت به هورمون انسولین ناشی می شود. این غلات مقوی موجب کاهش این حساسیت می شود.
از طرف دیگر این غلات دارای نوع خاصی از فیبر نامحلول است. معده توانایی هضم این فیبر نامحلول ندارد. این فیبر قادر است لوزالمعده را برای تولید انسولین بیشتر تحریک کند.
نکته: به خاطر داشته باشید اگر از داروهای کاهش قند خون استفاده می کنید. قبل از جای دادن این غلات در رژیم غذایی حتما با پزشک خود مشورت کنید.
6. کاهش کلسترول بد خون
با خواص جو پرک می توانید کلسترول خونتان را تنظیم کنید. چرا که این غلات می تواند سطح کلسترول را کاهش دهد و از کلسترول خوب در برابر آسیب محافظت کند.
مطالعات معتبر زیادی نشان داده است فیبر بتاگلوکان موجود در این غلات در کاهش کلسترول تام و کلسترول LDL بسیار موثر است.
همچنین بتا گلوکان ممکن است دفع صفرای غنی از کلسترول را افزایش دهد. در نتیجه این عملکرد سطح کلسترول در گردش خون را کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد.
7. کاهش سکته قلبی
اکسیداسیون کلسترول LDL یا کلسترول بد زمانی رخ می دهد که LDL با رادیکال های آزاد واکنش نشان می دهد. این اتفاق مرحله مهم دیگری در پیشرفت بیماری های قلبی است.
این اتفاق باعث ایجاد التهاب در شریان ها می شود، به بافت ها آسیب می رساند و می تواند خطر حملات قلبی و سکته را افزایش دهد.
مطالعات معتبر روی خواص جو پرک نشان می دهد آنتی اکسیدان های موجود در این غلات به خصوص وجود ویتامین C می تواند جلوی اکسیداسیون LDL را بگیرد. در نتیجه ریسک سکته قلبی کاهش پیدا خواهد کرد.
خواص جو پرک برای لاغری
خواص جو پرک برای افرادی که به دنبال لاغری و کاهش وزن هستند بسیار بی نظیر است. این غلات بسیار غنی و مقوی است. در نتیجه در طول رژیم کاهش وزن ویتامین و مواد معدنی از دست نخواهید داد.
از طرفی این خوراکی از نوع غلات بسیار سیر کننده است. در نتیجه می تواند باعث شود در طی رژیم کاهش وزن کالری بسیار کمتری دریافت کنید.
اگر می خواهید تا زمان وعده ناهار سیر باشید و از طرفی انرژی بسیار بالایی داشته باشید پیشنهاد می کنیم حتما جو پرک بدون قند را به شکل اوتمیل درست کرده و میل کنید. هم کالری بسیار پایینی دارد از طرفی موجب سیری کامل تا زمان وعده ناهارتان می شود.
جالب است بدانید فیبر بتاگلوکان موجب تحریک هورمون سیری در روده می شود. این هورمون سیری منجر به کاهش دریافت کالری می شود در نتیجه منجر به کاهش وزن خواهد شد.
خواص جو پرک برای پوست
از خواص جو پرک می توانید برای بهبود و سلامت پوست خود استفاده کنید. بدون شک این اتفاق تصادفی نیست که جو پرک را می توان در محصولات مراقبت از پوست متعدد یافت.
FDA در سال 2003 این غلات را به عنوان یک ماده محافظ پوست تأیید کرد. به عنوان مثال محصولات پوستی مبتنی بر جو ممکن است علائم ناراحت کننده اگزما را بهبود بخشند.
جالب است به این نکته اشاره کنیم که در واقع این غلات مقوی سابقه طولانی در درمان خارش و سوزش در شرایط مختلف پوستی دارد.
خواص جو پرک برای درمان آسم کودکان
آسم شایع ترین بیماری مزمن در کودکان است. این یک اختلال التهابی در مجاری هوایی رخ می دهد. لولههایی که هوا را به ریههای فرد و از آنها خارج می کند.
اگرچه همه کودکان علائم یکسانی ندارند، اما بسیاری از آن ها سرفه های مکرر، خس خس سینه و تنگی نفس را تجربه می کنند.
بسیاری از محققان بر این باورند که مصرف زودهنگام غذاهای جامد ممکن است خطر ابتلای کودک به آسم و سایر بیماری های آلرژیک را افزایش دهد.
با این حال مطالعات نشان می دهد که این برای همه غذاها صدق نمی کند. به عنوان مثال خواص جو پرک به گونه ای است که مانند یک محافظ در برابر آسم کودکان عمل می کند.
مطالعات معتبر نشان داده است که خوردن جو پرک به نوزادان بعد از سن 6 ماهگی با کاهش خطر ابتلا به آسم در دوران کودکی مرتبط است.
چگونه جو پرک را در رژیم غذایی خود بگنجانیم؟
شما می توانید برای دریافت خواص جو پرک آن را با روش های مختلفی میل کنید. محبوب ترین نوع آن اوتمیل است. در ادامه یک روش بسیار ساده برای تهیه این غلات مقوی و مغذی را آموزش داده ایم.
- 1/2 فنجان جو پرک
- 1 فنجان (250 میلی لیتر) آب یا شیر
- کمی نمک
مواد را در یک قابلمه با هم ترکیب کنید و بگذارید به جوش بیاید. حرارت را کم کنید تا بجوشد و جو پرک را بپزید. هر از گاهی هم بزنید تا نرم شود.
برای اینکه اوتمیل خوشمزه تر و حتی مغذی تر شود می توانید دارچین، میوه ها، آجیل، دانه ها یا ماست یونانی را به آن اضافه کنید.
در آخر:
خواص جو پرک می تواند یک مکمل عالی برای یک رژیم غذایی سالم باشد. آن ها را می توان به عنوان فرنی یا اوتمیل برای صبحانه خورد.
این غلات یک غذای فوق العاده مغذی است که سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های مهم است. علاوه بر این آن ها در مقایسه با سایر غلات دارای فیبر و پروتئین بالایی هستند.
از مزایای آن می توان به کاهش سطح قند و کلسترول خون، محافظت در برابر تحریک پوست و کاهش یبوست اشاره کرد. علاوه بر این، آن ها بسیار سیر کننده هستند.
منابع:
Healthline
webmd