تغذیهغذاهای سالم

خواص فوق العاده چای ترش برای بدن+عوارض جانبی آن

چای ترش یکی از نوشیدنی ها و چای های خوش طعم و مفید و مقوی برای بدن است. چای ترش که با نام های چای قرمز، چای روزل و چای مکی از آن یاد می شود، این نوشیدنی محصول گیاه ترش یا کاسبرگ گل جامائیکا است و طعم ترش و گسی دارد. میزان کالری در این چای کم است و کافئین ندارد. خواص چای ترش فواید بسیاری برای بدن دارد که از جمله آن ها می توان به کاهش فشار خون، تقویت سیستم ایمنی، درمان بیماری های کبدی، بهبود هضم غذا و… اشاره کرد.

خواص و فواید چای ترش برای سلامتی

چای ترش منبع مهمی برای ویتامین C

این گیاه منبع غنی از ویتامین C است. ویتامین C از بروز هرگونه عفونت ویروسی جلوگیری می کند. بنابراین حفظ سیستم ایمنی بدن از خواص چای ترش محسوب می شود.

کاهش وزن

مصرف غذاهای سرشار از کربوهیدرات باعث افزایش جذب نشاسته و گلوکز می شوند. مصرف چای ترش تولید آمیلاز (آنزیمی است که باعث جذب کربوهیدرات ها و نشاسته در بدن می شود) را متوقف می کند. بنابراین از خواص چای ترش می توان به کاهش وزن اشاره کرد. کسانی که به دنبال راهی برای کاهش وزن خود هستند می توانند از این گیاه پر خاصیت نیز استفاده کنند.

مطلب پیشنهادی
چای ماسالا چیست؟ (7 خاصیت بسیار مهم آن + مضرات)

تنظیم فشار خون، قند خون و کلسترول

اسید سیتریک و ویتامین C موجود در چای ترش از اصلی ترین ریز مغذی های چای ترش محسوب می شود. آنتوسیانین و آنتی اکسیدان های موجود در این چای، باعث کاهش فشار خون بالا در افراد مبتلا به پرفشاری خون می شوند. در واقع خواص ضد التهابی آن ادرارآور است. بنابراین با کمک به دفع ادرار در کنترل فشار خون بالا موثر است و فشار خون افراد را را تا 10 واحد کاهش می دهد.

آنتی اکسیدان های موجود در این گیاه از افزایش سطح ال دی ال که شایع ترین علت کلسترول بالا است، می کاهد. در نتیجه در حفظ سلامت قلب و عروق موثر است. همچنین خواص هیپوگلیسمیک و هیپولیپیدمی این گیاه باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت می شود. در واقع این گیاه موجب کاهش سطح تری گلیسیرید، کلسترول و کلسترول لیپوپروتئین می شود و در پیشگیری از بروز دیابت موثر است.

مطلب پیشنهادی
7 اشتباه آسیب زننده و رایج در مصرف قهوه

تقویت دستگاه گوارش و کبد

از دیگر خواص چای ترش بهبود سیستم گوارش و افزایش ادرار است. در واقع باعث بهبود حرکات روده و عملکرد شکم و مثانه می شود. در نتیجه نقش مهمی در درمان یبوست و پیشگیری از سرطان دارد.

همان طور که گفته شد چای ترش دارای میزان بالایی آنتی اکسیدان و ویتامین C است و با رادیکال های آزاد که باعث تخریب بافت ها و سلول ها می شود، مبارزه می کنند. مصرف چای ترش با خنثی کردن رادیکال های آزاد باعث درمان بیماری های کبدی می شود و در نتیجه در حفظ سلامت بسیاری از اندام ها موثر است.

خاصیت ضد التهابی و ضد باکتریایی

ویتامین C و اسید آسکوربیک این گیاه باعث حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن می شود. همچنین عصاره آبکی این گیاه دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است. بنابراین از بروز سرما خوردگی و آنفولانزا پیشگیری می کند و در بهبود زخم موثر است. خاصیت خنک‌کنندگی چای ترش به کاهش تب کمک می کند. از فواید دیگر چای ترش می توان به خنک کنندگی بدن، کاهش غلظت خون و درمان کم خونی ناشی از فقر آهن اشاره کرد.

مطلب پیشنهادی
گیاهان دارویی ؛ بررسی تاثیر 50 گیاه دارویی با خواص برگزیده

خواص چای ترش موثر در درمان افسردگی

یکی دیگر از خواص چای ترش کاهش اضطراب در افراد است. چای ترش به دلیل دارا بودن انواع ویتامین ها و مواد معدنی مانند فلاونوئیدها باعث آرامش ذهنی، روانی و بدن شده و در درمان افسردگی موثر است. برای مقابله با افسردگی بهتر است دمنوش ولرم این گیاه را بنوشید.

خواص ضد پیری چای ترش

آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در این گیاه موجب کاهش چین و چروک پوست می شود. علاوه بر این به دلیل وجود سورفکتانت های طبیعی به عنوان یک اسکراب و پاک کننده طبیعی پوست از آن استفاده می شود و با از بین بردن سلول های مرده پوست، به پاکسازی پوست صورت کمک می کند. لازم به ذکر است برگ های این گیاه باعث افزایش رشد مو و تقویت آن می شود.

خواص ضد سرطانی چای ترش

از جمله آنتی اکسیدان های مهم در چای ترش پروبیوتیک اسید است که خاصیت ضدتوموری دارد و از روند رشد سلول های سرطانی جلوگیری می کند. در واقع  آنتی اکسیدان ها با از بین بردن رادیکال های آزاد مانع تبدیل این سلول ها به سلول های سرطانی می شوند.

مطلب پیشنهادی
چای ماچا چست؟ (طرز تهیه + خواص ماچا)

کاهش درد قاعدگی

چای ترش با کنترل و تنظیم سطح هورمونی باعث کاهش علائم آزار دهنده قاعدگی مانند دردهای شکمی، تغییر خلق و خوی، پرخوری و یا افسردگی می شود. بنابراین نوشیدن این دمنوش باعث تسکین فوری گرفتگی عضلات می شود.

چای ترش ضد سنگ کلیه و توقیت کننده مثانه

یکی دیگر از خواص چای ترش این است که به عنوان یک دیورتیک عمل می کند و از بروز بیماری هایی مانند سنگ کلیه و سنگ مثانه جلوگیری می کند.

عوارض چای ترش

با وجود اینکه چای ترش فواید زیادی دارد و برای سلامتی بسیار مفید است، مضراتی نیز دارد که ناشی از مصرف بیش از حد آن است. در ادامه با عوارض چای ترش با ما همراه باشید.

عوارض چای ترش برای بیماران سرطانی

افراد مبتلا به بیماری های سرطان که تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی قرار می گیرند از مصرف چای ترش اجتناب کنند، چرا که این گیاه با اثر گذاری بر سلول های سرطانی مشکلاتی برای فرد ایجاد می کند و در واقع مصرف همزمان آن با داروها تداخل ایجاد می کند.

مطلب پیشنهادی
7 نوع آب طعم دار بدون کالری برای رفع عطش تابستانی

تاثیر آن در بارداری

مصرف چای ترش باعث کاهش استروژن می شود. یعنی مستقیما روی توانایی تولید مثل اثر می گذارد ولی هنوز مشخص نیست که آیا مصرف این چای روی جنین اثر بد دارد یا خیر؛ بنابراین مصرف آن برای بانوان باردار توصیه نمی شود. 

فشار خون

اگرچه یکی از خواص چای ترش کنترل فشار خون است و باعث کاهش فشار خون می شود. اما اگر افرادی که فشار خون پایینی دارند در مصرف آن افراط کنند، ممکن است دچار ضعف، سرگیجه، و حتی دچار بیماری های  قلب و مغزی شوند، چرا که مصرف چای ترش و داروهای کاهنده فشار خون سبب گشادی رگ های خونی می شوند.

بروز آلرژی

مصرف چای ترش ممکن است در برخی افراد ایجاد حساسیت کند و این حساسیت غالبا به صورت قرمز شدن چشم یا تب در بین افراد دیده می شود. همچنین علائمی مانند گرم شدن ناگهانی بدن، اگزما و مشکلات سینوسی را به همراه خواهد داشت.

مطلب پیشنهادی
قهوه بدون کافئین بهتر است یا قهوه معمولی؟

تداخل دارویی

مصرف چای ترش می تواند اثرات جانبی دارو ها از جمله داروهای که برای بیماران مبتلا به مشکلات دستگاه عصبی، تجویز می شود، مانند داروهای ضدافسردگی را تشدید می  کند.

مضر برای افراد مبتلا به دیابت و قند خون

چای ترش باعث کاهش سطح قند خون می شود. بنابراین افراد مبتلا به دیابت از مصرف آن بپرهیزند، چرا که اثرگذاری داروهای کاهش قندخون را از بین میبرد و می تواند باعث افت قند خون شود که می تواند بسیار خطرناک باشد.

خواب آور

همان طور که گفته شد چای ترش برای تسکین و آرامش افراد مفید است. با وجود این ممکن است سبب خواب آلودگی شود. بنابراین قبل از رانندگی یا رفتن به محل کار از مصرف چای خودداری کنید.

حمیرا باجلان

حمیرا باجلان هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *