بیماری ها و سلامت

آنفولانزا را با 13 راهکار درمان کنید + بهترین راه پیشگیری

آنفولانزا از جمله بیماری‌های واگیردار است و در برخی از فصول به ویژه فصل سرد سال ممکن است برای بسیاری از افراد اتفاق افتد. این بیماری کاملا متفاوت با سرماخوردگی است و علائم متفاوتی را برای فرد به همراه دارد.

بهتر است با این متن همراه باشید تا در ابتدا به بررسی این بیماری بپردازیم و علائم متفاوت آن نسبت به سرماخوردگی را بررسی کنیم. البته راه انتقال این بیماری را نیز بهتر است شناخت تا از بدن خود در مقابل آن محافظت کرد که در ادامه بیان کرده‌ایم. راهکارهای درمانی موثر برای بهبود عوارض ناشی از این بیماری نیز وجود دارند که به طور کامل به آنها پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

آنفولانزا چه بیماری است؟

آنفولانزا از جمله بیماری‌های ویروسی واگیرداری است که به ویژه در فصل زمستان، بسیاری از افراد را درگیر می‌کند. عوارض آن در صورت عدم درمان به موقع گاهی ممکن است سبب مرگ بیمار شوند.

آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا که با نام گریپ (grippe) نیز شناخته می‌شود، در پستانداران و پرندگان با نوعی خاص از ویروس، بیماری ایجاد می‌کند. این نوع ویروس در صورت وارد شدن به بدن فرد ممکن است علائم خاصی را از خود بروز دهد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

مطلب پیشنهادی
سرماخوردگی و 21 نکته مهم برای پیشگیری و درمان آن

علائم ابتلا به آنفولانزا کدامند؟

بسیاری از مواقع علائم آنفولانزا با سرماخوردگی اشتباه گرفته می‌شود. اما باید این موضوع را در نظر گرفت که به دلیل متفاوت بودن ویروس‌هایی که برای این دو بیماری وجود دارد، علائمی متفاوت را از خود بروز می‌دهند.

این بیماری برای افرادی از جمله کودکان، سالخوردگان و افرادی که از سیستم دفاعی ضعیفی برخوردار هستند، بیشتر اتفاق می‌افتد. علائمی که از خود بروز می‌دهد ممکن است از خفیف تا شدید، شدتی متفاوت برای افراد مختلف به همراه داشته باشد.

علائم آنفولانزا

این علائم شامل موارد زیر است که در بسیاری از مبتلایان به طور مشترک دیده می‌شود:

  • بدن درد و احساس درد در بسیاری از اندام‌ها و عضلات بدن
  • تعریق، تب و لرزهای ناگهانی به شدت‌های مختلف
  • گلو درد و احساس سوزش گلو
  • سرفه‌های خشک
  • کیپ شدن و گرفتگی بینی که در ادامه آن آبریزش بینی را در پی دارد
  • سردردهای مکرر
  • بی‌حالی، خستگی، کسلی و کم بودن انرژی بدن
  • کم اشتها شدن و بی میلی
  • اسهال و استفراغ

این علائم نسبت به سرماخوردگی ممکن است کمی شبیه به یکدیگر باشند اما از شدت بیشتری برخوردار هستند. در صورتی که فرد از تب بالایی برخوردار شود، هرچه سریع‌تر باید برای درمان به پزشک مراجعه کند.

مطلب پیشنهادی
درمان سرفه خشک با 13 راهکار موثر + بررسی علل ابتلا

راه انتقال آنفولانزا چیست؟

از آنجایی که آنفولانزا به عنوان بیماری ویروسی و مسری شناخته می‌شود، راه انتقال آن کاملا مشخص است و با شناخت آنها به راحتی می‌توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

ویروس‌های این بیماری در قطرات بزاق و قطرات تنفسی مانند عطسه و سرفه کاملا قابل انتشار هستند. گاهی با دست دادن نیز ممکن است ویروس این بیماری منتقل شود و از طریق دست زدن به چشم‌ها و یا بینی وارد بدن فرد شود.

گاهی بزرگسالان به طور کامل می‌توانند نکات بهداشتی فردی را رعایت کنند اما در این بین کودکان نیاز به مراقبت بیشتری برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا خواهند داشت.

برای پیشگیری از انتقال آن به کودکان نیز بهتر است راهکارهای بهداشتی به آنها آموزش داده شود و تا جای ممکن از قرار گرفتن آنها در کنار افراد مبتلا جلوگیری شود.

درمان آنفولانزا چگونه است؟

راهکارهای درمان دارویی و خانگی موثری برای آنفولانزا وجود دارد که بر حسب شدت بیماری می‌توان آنرا پیش گرفت. دوره درمان این بیماری بین 3 الی 7 روز متفاوت است و در صورت عدم مراقبت ممکن است علائم تا 10 روز نیز بروز داده شوند.

درمان آنفولانزا

اگر به درمان به موقع این بیماری پرداخته نشود، ممکن است آسیب‌های جدی به اندام‌های حیاتی مانند کبد و سیستم تنفسی وارد شود. از این رو بهتر است هرچه سریع‌تر راه درمان مناسب را پیش گرفت. در ادامه راهکارهای درمانی موثر را ارائه خواهیم کرد که شامل درمان دارویی و درمان خانگی می‌شود.

مطلب پیشنهادی
سینوزیت چیست؟ (4 راهکار بسیار موثر برای درمان خانگی و سریع)

درمان دارویی آنفولانزا

برای درمان به کمک دارو بهتر است به پزشک مراجعه کرد تا با دوز مناسب نسبت به شدت بیماری، به درمان بیماری پرداخته شود. به ویژه در حالاتی که علائم شدیدی از جمله تب بالا دیده شد بهتر است حتما به پزشک مراجعه کرد.

در هنگام مراجعه به پزشک برای درمان دارویی ممکن است داروهایی از جمله داروهای ضد ویروس و ویروس‌کش مانند ریمانتادین و آمانتادین برای از بین بردن ویروس و داروهای مسکن مانند استامینوفن برای بهبود درد و تب ایجاد شده بر اثر ابتلا به آن تجویز شود. این داروها بسته به شدت ابتلا به بیماری با دوز مناسب و مشخصی باید مصرف شوند.

درمان دارویی آنفولانزا

نکته مهم اینکه بسیاری از افراد برای درمان آنفولانزا رو به مصرف خودسرانه از داروهای آنتی بیوتیک می‌آورند که کاملا راهکار غلطی به شمار می‌رود. زیرا مصرف داروهای آنتی بیوتیک به از بین بردن ویروس‌های سرماخوردگی و آنفولانزا کمک نمی‌کند و فقط بدن نسبت به این نوع داروها مقاوم می‌شود. تنها بهتر است طبق صلاح‌دید پزشک از این داروها مصرف کرد.

مطلب پیشنهادی
درمان سرفه شبانه فقط با انجام 7 راهکار سریع و موثر

راهکارهای موثر و درمان‌های خانگی آنفولانزا

دوره این بیماری در صورت رعایت و کنترل مسائل بهداشتی بین 3 الی 10 روز متفاوت است. با کمک راهکارهای درمانی خانگی می‌توان شدت آنرا کنترل کرد و در کنار درمان دارویی تسکینی مفید و موثر را ایجاد کرد.

در ادامه راهکارها، مواد غذایی و خوراکی‌های درمانی را معرفی خواهیم کرد که بسیار موثر در بهبود هرچه سریع‌تر آنفولانزا عمل می‌کنند.

  • استراحت کافی یکی از موارد مهم برای بهبود و تسکین ناراحتی‌های ناشی از آنفولانزا محس.ب می‌شود.
  • مصرف سوپ؛ از آنجایی که ممکن است فرد اشتهای لازم برای صرف مواد غذایی را نداشته باشد؛ سوپ به عنوان پیش‌غذایی که شامل تمام مواد مغذی و ویتامین‌ها است، برای تامین نیاز بدن به ویتامین‌ها و مواد مغذی می‌تواند نقش بسیار موثری را داشته باشد.
سوپ برای درمان آنفولانزا
  • هیدراته نگه داشتن بدن؛ مصرف آب و آبمیوه کمک به دفع هرچه سریع‌تر ویروس‌ها خواهد کرد. مایعات گرم و انواع دمنوش تسکینی بسیار عالی برای رفع علائم آنفولانزا خواهند بود.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن به کمک ویتامین C موجود در میوه و سبزیجات و مکمل آن تاثیر به سزایی دارد.
  • بخور کردن با کمک اکالیپتوس و نعنا برای رطوبت‌رسانی مخاط بینی بسیار موثر عمل می‌کند.
  • گرم کردن اعضای بدن و عضلاتی که درد می‌کند به کمک کیسه آب گرم، تسکینی بسیار موثر خواهد بود.
  • استفاده از دمنوش‌هایی مانند دمنوش زنجبیل، دمنوش چای بابونه، دمنوش لیمو و دارچین یکی از راهکارهای عالی هستند.
دمنوش برای آنفولانزا
  • استفاده از عسل در بالا رفتن سیستم ایمنی کاملا موثر خواهد بود.
  • استفاده از محلول آب و نمک برای پاکسازی و همینطور شست و شوی بینی و گلو را باید روزانه سه مرتبه انجام داد.
  • تخلیه کردن مخاط بینی به کمک شست و شو با آب ولرم برای تنفس بهتر ضروری است.
  • استفاده از سیر و پیاز پخته برای بهره‌مند شدن از خاصیت ضد میکروبی آنها در غذا یا سوپ راهکار بسیار موثری است.
  • مرطوب نگه داشتن هوا به کمک دستگاه بخور برای رفع سرفه‌های خشک و خشکی بینی تاثیر به سزایی دارد.
  • شست و شوی مکرر دست‌ها برای جلوگیری از انتقال آن به سایر اعضای خانواده و اطرافیان ضروری است.
مطلب پیشنهادی
5 مورد از بهترین میوه ها برای سرماخوردگی و درمان سریع

آنفولانزای کودکان

آنفولانزا در کودکان علائم و نشانه‌های شدیدتری را نسبت به بزرگسالان بروز خواهد داد. برای درمان می‌توان از روش‌هایی که برایتان بیان کردیم بهره گرفت.

آنفولانزای کودکان

اما گاهی سیستم دفاعی بدن کودکان به تنهایی قادر به دفاع از بدن برای مقابله با ویروس آنفولانزا نیست و باید با مشاهده علائمی از جمله موارد زیر حتما به پزشک مراجعه کرد.

  • دمای بالای بدن، تب و لرز
  • اسهال و استفراغ
  • بی‌حالی و درد اعضای بدن
  • بی اشتها شدن و عدم میل به خوردن حتی مایعات
  • گلو دردهای شدید به همراه سرفه‌های خشک و خلط دار

آنفولانزا در بارداری

بیشترین نگرانی در مورد آنفولانزا مورد توجه خانم‌های باردار است. زیرا در این دوران حساسیت بالایی نسبت به درمان دارویی وجود دارد. بهترین راه، جلوگیری از ابتلا به آن است که در ادامه به طور کامل در مورد پیشگیری از آن توضیح داده‌ایم.

برای درمان نیز بهترین کار استراحت و پیش گرفتن راهکارهای درمان خانگی است. اما برای استفاده از دمنوش‌ها باید اعتدال را رعایت کرد تا سبب آسیب رسیدن به جنین نشود.

آنفولانزا در بارداری

استفاده از سوپ‌های مقوی و رقیق، مصرف منابع ویتامین C، نوشیدنی‌های گرم بدون کافئین و مرطوب نگه داشتن هوای منزل کمکی برای بهبود سریع‌تر مادران مبتلا به آنفولانزا، راهی طبیعی و مناسب به شمار می‌رود.

مطلب پیشنهادی
درمان سرماخوردگی با دارو یا با روش های خانگی؟ کدام بهتر است؟

اگر آنفولانزا درمان نشود چه عوارضی ایجاد می‌شود؟

در صورت عدم درمان آنفولانزا ممکن است اتفاقات جبران ناپذیری برای سلامتی بدن ایجاد شود. در صورت عدم کنترل و درمان به موقع در شرایطی که بیماری شدت گرفته باشد، خطر مرگ نیز ایجاد خواهد شد. در طول سال، تعداد زیادی از افراد در تمام کشورها بر اثر ابتلا به آنفولانزا و عدم درمان به موقع جان خود را از دست داده‌اند.

از جمله عوارضی که آنفولانزا در پی خواهد داشت می‌توان به عفونت گوش میانی، تورم بافت میانی مغز، ذات الریه، برونشیت و التهابات سینوزیتی اشاره کرد.

پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا

  • واکسینه کردن (گاهی ممکن است خود واکسن خطراتی را به دنبال داشته باشد)
  • شست و شوی مداوم و ضد عفونی کردن دست‌ها
  • پرهیز از دست زدن به دهان، چشم‌ها و بینی؛ زیرا آنفولانزا اغلب از طریق مخاط وارد بدن می‌شود
  • رعایت فاصله 1 الی 2 متری از افرادی که به این بیماری مبتلا شده‌اند
  • در صورت رفتن به محل‌های پرجمعیت بهتر است از ماسک مناسب استفاده شود
  • هیدراته نگه داشتن بدن با نوشیدن آب و آبمیوه‌های طبیعی در طول روز
  • بالا بردن سیستم ایمنی بدن به کمک مکمل‌ها و بسیاری از مواد غذایی
  • بالا بردن سطح آنتی اکسیدان بدن به کمک مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند لیموترش و گریپ فروت
مطلب پیشنهادی
درمان آبریزش بینی ؛ 5 راهکار خانگی برای قطع سریع آب‌ریزش بینی

نکات تکمیلی در مورد آنفولانزا

این بیماری ویروسی ممکن است در زندگی روزمره فردی مشکلات و اختلالات موثری را ایجاد کند و فرد را هرچه سریع‌تر به فکر درمان وادارد. اما بهترین راه برای در امان ماندن از آنفولانزا پیشگیری از انتقال آن است.

راهکارهایی که برای پیشگیری ارائه شد بسیار مهم برای دور ماندن از ابتلا به این نوع ویروس است. با رعایت بهداشت عمومی و فردی به بهترین شکل می‌توان از انتقال این بیماری ویروس به خود و دیگران جلوگیری کرد.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *