بادام تلخ

بادام تلخ یکی از مغزهای مغذی است که فواید درمانی بسیاری دارد. این دانه تقریبا بدمزه، درختی متفاوت از درخت بادام شیرین دارد و به دلیل داشتن مواد شیمیایی و مواد سمی مزه تلخی را در دهان ایجاد می‌کند. در ادامه متن به هر آنچه که به این نوع از بادام مربوط می‌شود، خواهیم پرداخت.

بادام تلخ مغزی سالم برای سلامتی

بادام شامل دو نوع است که یک نوع آن شیرین و نوع دیگر آن تلخ است. روغن فراوانی که این آجیل دارد خواص درمانی بسیار زیادی را به همراه دارد.

بر خلاف بادام شیرین، نمی‌توان از بادام تلخ به صورت خام استفاده کرد. بادام شیرین یکی از اعضاء اصلی در آجیل به شمار می‌رود اما بادام تلخ را نمی‌توان به راحتی خورد. بادام تلخ تنها با داشتن ماده‌ای با ترکیبات هیدروسیانیک طعمی متفاوت از بادام شیرین را دارد.

فواید بادام تلخ

سم هیدروسیانیک خطرناک است و در بدن به سیانید تبدیل خواهد شد. از این رو باید در مصرف این مغز ملاحظات لازم انجام شود تا از مسمومیت پیشگیری شود. بادام شیرین گزینه بسیار خوبی برای میان وعده است اما از این مغز را به صورت خوراکی کمتر می‌توان استفاده کرد.

مطلب پیشنهادی
خواص گردو (10 خاصیت درمانی برجسته برای سلامتی)

اغلب برای بهر‌ه‌مندی از خواص این دانه بد مزه از روغن به صورت مستقیم یا در ترکیباتی مانند کرم‌های مرطوب کننده و رژ لب استفاده می‌شود. شاید فقط بتوان کمتر از تعداد انگشتان دست از این مغز بادام خورد. زیرا این آجیل پر خاصیت به شدت تلخ است اما خواصی بیشتر از نوع شیرین آن را برای سلامتی دارد.

طبع بادام تلخ چگونه است؟

در طب سنتی طبع بادام تلخ را گرم و خشک می‌دانند. از پودر و روغن آن در طب سنتی برای جنبه‌های درمانی مختلف به کار گرفته می‌شود. اغلب برای بهبود رشد مو، ترمیم پوست، ماساژ و بهبود دردها این روغن کاربرد بسیاری دارد.

تفاوت شکل ظاهری بادام شیرین و تلخ

از نظر شکل ظاهری، با بادام شیرین تفاوت‌های بسیار کمی دارد. یعنی بادام تلخ کمی قد کوتاه‌تری دارد، برجسته‌تر و تپل‌تر از بادام شیرین نیز دیده می‌شود. هر دو پوستی قهوه‌ای روشن دارند و داخل آنها سفید است.

مطلب پیشنهادی
بادام زمینی چه خواصی دارد؟ علائم آلرژی به آن + بررسی 7 خاصیت

بادام شیرین طعمی لذیذ و خوشمزه دارد که در مقابل آن طعم بادام تلخ به شدت تلخ مزه است طوری که حتی گاهی نمی‌توان آنرا جوید و قورت داد. به همین دلیل از محصولات تهیه شده از آن می‌توان برای سلامتی بهره‌مند شد.

مهمترین خواص بادام تلخ

بادام تلخ به صورت خوراکی گاهی ممکن است منجر به مرگ شود. به همین دلیل برای بهره‌مندی از خواص بی‌شمار آن از روغن آن استفاده می‌کنند. این دانه بد مزه وقتی حرارت می‌بیند و پردازش می‌شود خاصیت سمی بودن خود را از دست می‌دهد.

خواص بادام تلخ

این دانه و روغن آن بویی تند و قابل تشخیص دارند که می‌توان برای بهره‌مند شدن از خواص آنرا از سایر روغن‌ها تشخیص داد. البته اغلب بهتر است به شکل موضعی آنرا مورد استفاده قرار داد و برای مصارف خوراکی نیز این روغن طعم مطلوبی ندارد. البته اگر جنبه درمانی مطرح باشد بهتر است طعم آنرا نادیده گرفت و استفاده کرد.

  1. برای بسیاری از جنبه‌های دارویی و درمانی از خواص بادام تلخ در طب سنتی استفاده می‌شود. به ویژه برای دردهای آرتروزی در افراد مسن از آن می‌توان بهره گرفت.
  2. برای درمان یبوست از روغن این دانه به عنوان مسهل می‌توان استفاده کرد.
  3. روغن این مغز بسیار مناسب برای درمان دردهای عضلانی به ویژه اسپاسم و گرفتگی عضلانی کاربرد دارد. برای بهبود اسپاسم می‌توان با چند قطره از آن عضله را ماساژ داد.
  4.  گزینه بسیار مناسبی برای درمان سرفه و همینطور سیاه سرفه به شمار می‌رود. البته برای این جنبه درمانی نیز بهتر است آنرا کنترل شده و محدود استفاده کرد تا به مسمومیت ناشی از آن دچار نشد.
  5. پودر یا روغن این دانه تسکین دهنده‌ای برای دردها به شمار می‌رود.
  6. روغن بادام تلخ می‌تواند بسیار موثر برای درمان اگزمای پوستی باشد و علاوه بر آن خشکی و ترک‌های پوستی را نیز بهبود می‌بخشد.
  7. از روغن یا پودر بادام تلخ می‌توان برای از بین بردن لک‌های صورت و حتی چین و چروک ها کمک گرفت. همینطور خواص آن سبب بهبود و از بین بردن جای جوش در صورت و بدن خواهد شد.
مطلب پیشنهادی
مویز یا کشمش سیاه, آشنایی با خواص بی نظیر آن

خطرات مضر بر اثر مصرف خوراکی بادام تلخ

بر خلاف نوع شیرین که خوردن آن ضرری ندارد و فقط باید با اعتدال مصرف شود، این مغز به شدت خطرناک است و گاهی می تواند کشنده باشد. اسید هیدروسیانیک موجود در آن بعد از ورود به بدن و حتی ترکیب با بزاق دهن، آب یا اسید معده، به سیانید تبدیل می‌شود.

به همین دلیل در بسیاری از کشورها خوردن بادام تلخ را ممنوع اعلام کرده‌اند. مصرف 7 الی 10 دانه این مغز فرآوری نشده، ممکن است خطر مرگ را به همراه داشته باشد. یعنی علائمی مانند تنگی نفس، از بین بردن سیستم عصبی و در ادامه آن منجر به مرگ خواهد شد.

موارد مصرف بادام تلخ

نمی‌توان بر اثر خطراتی که خوردن بادام تلخ دارد، از موارد مصرف برای بهره بردن از خواص مهم آن صرف نظر کرد. این مغز هنگامی که پردازش شد، پخته شد و حرارت دید، اسید هیدروسیانید خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل می‌توان از آن در بسیاری از موارد بهره گرفت.

موارد مصرف بادام تلخ

در صنعت برای تهیه صابون، لوسیون‌های زیبایی، شامپو، کرم، شوینده بدن و بسیاری از موارد موضعی استفاده می‌کنند. روغن استخراج شده از آن، در تهیه کره و عصاره بادام در مواد غذایی نیز کاربرد دارد.

مطلب پیشنهادی
بادام زمینی چه خواصی دارد؟ علائم آلرژی به آن + بررسی 7 خاصیت

نگهداری طولانی مدت بادام تلخ و حفظ خواص آن

این دانه دارای اسیدهای چرب اشباع نشده بسیاری است که احتمال فاسد شدن آنها وجود دارد. بهتر است برای جلوگیری از فاسد شدن، محصولات ساخته شده با آن را در محیط‌های خشک و خنک نگهداری کرد. علاوه بر این مورد بهتر است در جای تاریک دور از تابش مستقیم نور آفتاب نگهداری شود تا خواص مفید آن از بین نرود.

در صورتی که برای مدت زمان طولانی نیاز به نگهداری از روغن بادام تلخ یا خود آن وجود داشت، بهتر است آنرا در ظروف در بسته و بدون هوا که ترجیحا در جای خنک است، نگهداری کرد. حتی می‌توان آنرا در فریزر به صورت یخ زده نگهداری کرد که البته نباید داخل آن هوا وارد شود.

تشخیص روغن بادام تلخ مرغوب

برای تهیه روغن بادام تلخ مرغوب و خالص بهتر است آنرا از روغن کشی یا عطاری‌هایی که دانه بادام را در حضور مشتری روغن گیری می‌کنند، تهیه کرد.

مطلب پیشنهادی
مویز یا کشمش سیاه, آشنایی با خواص بی نظیر آن

زیرا برخی از فروشندگان یا روغن کشی‌ها آنرا با روغن هسته زردآلو یا هسته دیگر میوه‌ها ترکیب می‌کنند که این کار ممکن است برای سلامتی خطرناک باشد. روغن بادام شفاف است و عطر تلخ و زننده‌ای دارد که به تشخیص درست آن کمک خوبی می‌رساند.

سخن پایانی

بادام تلخ خواصی افزون بر نوع شیرین آن دارد. اما بهتر است به علت مسمومیتی که ممکن است ایجاد کند، از آن بیشتر به صورت موضعی استفاده شود. برای تهیه و مصرف آن حتما از فروشگاه معتبر باید خریداری کرد. این دانه پر خاصیت در درمان بسیاری از مشکلات پوستی می‌تواند موثر باشد اما بهتر است در مصرف آن جانب اعتدال رعایت شود.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید