بیماری ها و سلامتدهان و دندان

تقویت لثه با 6 خوراکی بسیار موثر و راهکارهای آسان خانگی

تقویت لثه یکی از راهکارهای عالی برای تضمین سلامت دندان‌ها محسوب می‌شود. به همین منظور افرادی که به سلامت دهان و دندان اهمیت بیشتری می‌دهند در پی یافتن راهکارهای موثر بر این منظور هستند.

از این رو ما متنی را گردآوری کرده‌ایم که در این زمینه بتواند بهترین و مطلوب‌ترین راهکارها برای کسب نتیجه ایجاد کند. با ما همراه باشید.

تقویت لثه برای حفظ سلامت دهان و دندان

بهداشت دهان امر بسیار مهمی است که تقویت لثه یکی از گزینه‌های آن در حفظ سلامت دندان‌ها محسوب می‌شود. بهداشت دهان و دندان را می‌توان با کمک مسواک زدن حداقل 2 مرتبه در روز، استفاده از نخ دندان بعد از وعده‌های اصلی غذایی، مراجعه به پزشک متخصص هر 6 ماه یک مرتبه و رژیم غذایی سالم کسب کرد.

تقویت لثه

اما در این بین نیاز است تا علاوه بر مراقبت‌هایی که برای دندان پیش گرفته می‌شود به سلامت لثه برای طول عمر دندان‌ها نیز اهمیت داد. زیرا دندان به کمک لثه استوار است و تحلیل رفتن آن اغلب بر سلامت دندان‌ها نیز بسیار موثر واقع خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
درد دندان در بارداری و آشنایی با علت آن + درمان خانگی

مطالب مرتبط با تقویت لثه

از آنجایی که در دهان باکتری‌های زیادی وجود دارند، با کمک مسواک و نخ دندان می‌توان از بروز پوسیدگی دندان جلوگیری کرد اما این تنها راه برای جلوگیری و پیشگیری از بروز مشکلاتی برای لثه مانند التهاب لثه و عفونت لثه به شمار نمی‌رود.

راهکار مناسب برای تقویت لثه و داشتن لثه سالم

از آنجایی که پزشکان به این موضوع رسیده‌اند که ممکن است تاثیراتی بر دهان و دندان مانند عفونت لثه بر بالا رفتن احتمال ابتلا به مشکلات قلبی وجود داشته باشد، نیاز است تا به تقویت و پیشگیری از بروز مشکلات پرداخت.

درمان‌های طبیعی وجود دارند که موجب جلوگیری از بروز بیماری‌های مربوط به لثه و دندان می‌شوند. این راهکارها را در ادمه متن ارائه کرده‌ایم.

مطلب پیشنهادی
همه چیز درباره ی وارنیش فلوراید + نحوه ی استفاده از آن

1. مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C

ویتامین C تاثیر بسیار زیاد و قابل توجهی در سلامت لثه دارد. می‌توان گفت اولین نشانه‌ای که از کمبود ویتامین C در بدن دیده می‌شود، بروز مشکلاتی مانند خونریزی در لثه به شمار می‌رود.

ویتامین c برای تقویت لثه

برای این منظور بهتر است از مواد خوراکی تازه و حاوی ویتامین C بیشتر، در وعده‌های غذایی استفاده کرد. نمونه‌هایی از میوه و سبزیجاتی که ویتامین C بیشتری دارند شامل مواردی مانند گریپ فروت، کیوی، پرتقال، پاپایا، کلم بروکلی و کلم بروکسل می‌شوند.

2. خوراکی‌های بسیار مفید برای تقویت لثه

  • جویدن پیاز و سیر به دلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی در تقویت لثه و پیشگیری از بروز بیماری‌ها برای دهان و دندان جلوگیری می‌کند.
  • انواع لبنیات کم چرب از جمله کره، پنیر، ماست و شیر باید در رژیم غذایی روزانه وجود داشته باشند.
  • نوشیدن چای سبز با رساندن ویتامین C و خاصیت آنتی اکسیدانی در حفظ آن موثر خواهد بود.
  • سبزیجات برگ سبز پهن مانند اسفناج و کلم بروکلی با رساندن ویتامین‌ها و آهن بسیار مفید برای لثه عمل می‌کنند.
مطلب پیشنهادی
15 علت تلخی دهان + 10 راه درمان خانگی بسیار موثر

3. سرکه برای تقویت لثه

یکی از مواد طبیعی، در دسترس و بسیار مفیدی که به مقاوم شدن لثه‌ها کمک می‌کند سرکه است. برای بهره‌مندی از خواص سرکه انگور یا سرکه سیب تنها کافی است به مقدار 1 قاشق از سرکه را به همراه دو قاشق آب ترکیب کرده و بعد از مسواک کردن به مدت 1 الی 2 دقیقه در دهان بچرخانید.

سرکه سیب برای تقویت لثه

این کار را در هفته یک یا دو مرتبه انجام دهید. استفاده بیشتر آن به دلیل اسیدی بودن ممکن است در طولانی مدت به دندان‌ها آسیب وارد کند. بعد از خارج کردن سرکه از دهان بهتر است درون دهان را با آب بشویید.

  • به غیر از تقویت لثه با سرکه، موارد کاربرد دیگری نیز برای سرکه وجود دارد. اما در کنار تمام خواصی که به همراه دارد لازم است از ممنوعیت‌های مصرفی آن نیز باخبر بود. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم به مقاله ناگفته‌هایی از بی‌نظیری خواص سرکه و ممنوعیت‌های مصرفی آن مراجعه کنید تا نکات مهمی را در مورد آن متوجه شوید.
مطلب پیشنهادی
8 درمان خانگی بوی بد دهان ( موثرترین راهکار بهداشت دهان)

4. استفاده از سبزه و جوانه گندم

آب جوانه گندم حاوی ترکیبات بسیار مفیدی برای از بین بردن میکروب‌ها است که می‌تواند برای مقاوم کردن لثه کمک شایانی برساند. برای این منظور می‌توان از آب سبزه گندم روزانه برای شست و شوی دهان استفاده کرد. جویدن جوانه یا نوشیدن آب آن آسیبی را به همراه نخواهد داشت.

5. روغن‌های مفید برای مصرف خوراکی و شست و شوی لثه

در این میان برخی از روغن‌ها هستند که برای داشتن لثه‌های سالم تاثیرات به سزایی خواهند داشت. برای این منظور می‌توان از این لیست که تهیه کرده‌ایم یکی را انتخاب کرده و روزانه لثه را به کمک آنها به مدت 15 دقیقه آغشته کرد (برای این منظور می‌توانید از ماساژ دادن لثه با گوش پاک کن و یا گرداندن روغن در دهان کمک گرفت).

  • روغن درخت چای (خاصیت ضد میکروبی دارد و می‌توان دندان را به کمک آن مسواک کرد)
  • روغن نارگیل
  • روغن کنجد (حتی خوردن این روغن نیز به دلیل وجود مواد معدنی مفید می‌تواند بسیار موثر در تقویت لثه باشد)
  • روغن اکالیپتوس (در از بین بردن باکتری‌های دهان بسیار موثر خواهد بود)
روغن مفید برای تقویت لثه

نکات مهم در رابطه با پیشگیری از آسیب به لثه

  • برای حفظ سلامتی لثه می‌توان از رژیم غذایی متعادل و مناسب که حاوی کلسیم و پروتئین متعادل باشد بهره گرفت. اما باید از نوشیدنی‌های گازدار شیرین و غیر طبیعی در کنار غذاهای پر کربوهیدرات پرهیز کرد.
  • پرهیز از استعمال دخانیات مانند سیگار می‌تواند سلامت لثه‌ها را تضمین کند.
  • مصرف قند، شیرینی، شکلات، کیک‌های خامه‌ای را بهتر است به حداقل رساند.
  • شست و شوی مناسب دهان با دهان‌شویه مناسب می‌تواند از آسیب به لثه و تحلیل رفتن آن جلوگیری کند.
  • مصرف مایعات و غذاهای بسیار گرم و یا بسیار سرد می‌تواند زمینه‌سازی برای آسیب به لثه باشد؛ تا جای ممکن از مصرف آنها پرهیز کنید.
مطلب پیشنهادی
لمینت دندان (انواع) + آیا لمینت برای کودکان مناسب است؟

نیاز به تقویت لثه برای دندان مصنوعی

گاهی به دلیل بالا رفتن سن یا حتی شرایط فیزیکی و آسیب وارد شدن به دندان‌ها، نیاز به قرار دادن دندان مصنوعی در دهان احساس می‌شود. این راهکار می‌تواند مشکلِ نداشتنِ دندان را حل کند اما گاهی می‌تواند زمینه‌سازی برای بروز مشکلات دیگر باشد.

به ویژه در اوایل استفاده از دندان مصنوعی، این مشکلات بیشتر احساس خواهند شد. اغلب التهاب، احساس ناراحتی، درد و زخم از جمله عوارضی هستند که می‌تواند به همراه داشته باشد.

البته این عوارض ممکن است به دلایل مختلف ایجاد شود. حتی به طور عادی استفاده از دندان مصنوعی می‌تواند تحلیل رفتن لثه را به همراه داشته باشد. گاهی چاق و یا لاغر شدن نیز می‌تواند آزار لثه با دندان مصنوعی را ایجاد کند.

با این وجود ضرورت تقویت لثه برای دندان مصنوعی احساس می‌شود. به راهکارهای موثری که در ادامه برای این منظور بیان می‌کنیم توجه کنید.

تقویت لثه برای دندان مصنوعی

  • در صورت وجود زخم ناشی از وجود دندان‌های مصنوعی لازم است دندان‌ها را خارج کرده و زمان ‌دهید تا لثه هوا بخورد تا جای زخم‌ها بهبود یابد.
  • برای اولین فرصت، مراجعه به پزشک را تنظیم کنید تا مشکل مورد بررسی قرار گیرد. گاهی با یک تغییر کوچک در ابعاد دندان مصنوعی مشکل لثه حل خواهد شد.
  • در صورت وجود زخم و مرطوب ماندن لثه و نگه داشتن دندان‌ها در دهان، ممکن است زخم عفونی شود. پس تا زمان مراجعه به پزشک آنها را در دهان قرار ندهید.
  • استفاده از چای کیسه‌ای روی قسمتی که دچار درد و التهاب شده است تا حد به سزایی در تسکین آن کمک می‌کند. همینطور موجب سفت شدن لثه نیز می‌شود.
  • روغن‌کشی دهان و دندان‌ها با روغنی مانند روغن کنجد، می‌تواند تاثیر به سزایی در از بین بردن باکتری‌های دهان و دندان داشته باشد که به تقویت لثه نیز منجر خواهد شد.
  • استفاده از زردچوبه به دلیل داشتن کورکومین، می‌تواند علاوه بر کاهش التهابات ایجاد شده به پیشگیری از عفونت و تشدید زخم نیز کمک کند. زردچوبه را با آب به حالت خمیر در آورده و به شکل مرهم روی قسمت مورد نظر لثه قرار دهید.
  • از شستن لثه‌هایی که زخم نداشته باشند یا زخم آنها بسته شده باشد با سرکه ترکیب شده با آب و همینطور شستن دهان با گلاب بهره دریافت کنید.
مطلب پیشنهادی
آفت دهان و عوامل ایجاد آن + 8 درمان خانگی (بزرگسال و کودکان)

مطالب مرتبط با تقویت لثه

سخن پایانی

البته این نکته را باید در نظر داشت که هر یک از راهکارهای پیشنهادی در این متن نمی‌تواند به عنوان جایگزینی استاندارد برای درمان مشکلات دهان، دندان و لثه در نظر گرفته شود.

بهتر است برای تقویت لثه و داشتن سلامتی دهان و دندان به سبک زندگی سالم رو آورد و از راهکارهای ارائه شده برای تسریع کننده درمان تجویز شده توسط پزشک و پیشگیری از بروز مشکلات دهان و دندان بهره گرفت تا از کیفیت عمر برای لثه، دهان و دندان بهره‌مند شد.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *