بیماری ها و سلامتسلامت اجتماعی

11 کار سرگرم کننده برای افزایش و حفظ سلامت مغز

مغز ما در هر کاری که انجام می‌دهیم یا حتی انجام نمی‌دهیم، نقش دارد. سلامت مغز هم مانند هر قسمت دیگر از بدنمان به مراقبت و تقویت نیاز دارد.
ورزش مغز برای اینکه بتوانیم به بهبود حافظه، افزایش قدرت تمرکز و عملکرد روزانه بهره‌مند شویم ضروری است. مخصوصا با بالا رفتن سن باید این نکته را جدی‌تر گرفت. افراد در هر سن و سالی که باشند می‌توانند تمرینات ساده مغز را انجام دهند تا از فواید آن بهره‌مند شوند. در ادامه این مقاله چند تا از این تمرینات را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مقالات پیشنهادی مرتبط با سلامت مغز

تمرینات عالی برای سلامت مغز

طبق تحقیقات انجام شده راهکارهای مختلفی وجود دارد که به کمک آنها بتوانیم به هوشیاری ذهنی بیشتری دست یابیم. داشتن هوشیاری ذهنی می‌تواند باعث شود:
حافظه قوی‌تری داشته باشیم
انجام امور را سریع‌تر و راحت‌تر پیش ببریم
با بالا رفتن سن، حافظه و تمرکز ما حفظ شود
با این اوصاف بهتر است عمیق‌تر در رابطه با راهکارهایی برای تقویت مغز صحبت کنیم. فرقی نمی‌کند در چه سنی هستید. این تمرینات به شما در تقویت و حفظ سلامت مغز کمک می‌کنند.

مطلب پیشنهادی
وسواس فکری چیست؟ (5 راه غلبه بر آن + عوامل تشدید)

1. با پازل اوقات خوشی را سپری کنید

سلامت مغز

چه بخواهید یک پازل 1000 قطعه‌ای از برج ایفل را کنار هم بچینید یا یک پازل 100 قطعه‌ای از میکی موس را کنار هم بچینید، مغز شما تقویت خواهد شد. کار کردن روی یک پازل راهکاری عالی برای تقویت مغز است.
طبق تحقیقات انجام شده، چیدن پازل می‌تواند توانایی شناختی زیادی را به کار گیرد که این موضوع در پیشگیری از پیری شناختی فضایی-دیداری موثر است. در واقع وقتی در حال قرار دادن قطعات پازل کنار هم هستید، باید به تمام قطعات نگاه کنید و تشخیص دهید کدام قطعه برای کدام قسمت است و در حافظه خود خیلی چیزها را نگه دارید. این راهکار می‌تواند روشی عالی برای به چالش کشیدن مغز باشد.

2. دایره لغات خود را برای سلامت مغز خود افزایش دهید

داشتن دایره لغات گسترده، راهکاری است که به شما کمک می‌کند تا باهوش‌تر باشید.
می‌توانید یادگیری لغات جدید را به یک بازی محرک مغز تبدیل کنید.
طبق تحقیقات انجام شده در چنین شرایطی خیلی از قسمت‌های مغز در تلاش برای ذخیره و بازیابی واژگان مختلف هستند. مخصوصا قسمت‌هایی که باید برای پردازش دیداری و شنیداری فعال شوند. برای اینکه از این راه کمک بگیرید روش زیر را امتحان کنید:
هنگام مطالعه، یک دفترچه راهنما داشته باشید
یک لغت ناآشنا را یادداشت کنید و معنی یا تعریف آن را جستجو کنید
سعی کنید روز بعد 5 مرتبه از آن کلمه استفاده کنید

مطلب پیشنهادی
با حواسپرتی ناشی از موبایل و شبکه های اجتماعی چه کنیم؟

3. حرکات موزون و هوازی انجام دهید

یادگیری رقص یا انجام تمرینات ورزشی هوازی می‌تواند سرعت پردازش و حافظه شما را در حد مطلوبی افزایش دهد. سعی کنید برای این منظور از یکی از گزینه‌های زیر کمک بگیرید تا سلامت مغز و حتی جسم و روان خود را تضمین کنید:
یک کلاس ورزشی زومبا یا جاز ثبت نام کنید
از ویدیوهای آنلاین برای یادگیری آنها کمک بگیرید
با دوستان خود به انجام این حرکات مشغول شوید

4. به ورزش تای چی بپردازید

کم و بیش همه افراد تاثیرات ورزش تای چی بر سلامت جسم و روان را می‌دانند. وقتی نامتعادل به نظر می‌رسید، این ورزش به شما کمک بزرگی خواهد کرد. انجام تمرینات تای چی کمک می‌کند تا به مزایای زیادی دست یابید:
کاهش استرس
بهبود کیفیت خواب
بهبود حافظه
حتی انجام مرتب تمرینات تای چی در طولانی مدت باعث تغییرات ساختاری در مغز شده و حجم آن را افزایش می‌دهد. افراد مبتدی باید با شرکت در کلاس‌ها حرکات آن را یاد بگیرند. اما افرادی که اصول اولیه آن را می‌دانند می‌توانند در دوره‌های آنلاین شرکت کنند.

مطلب پیشنهادی
اضطراب را با 13 نشانه بشناسید (درمان + 6 خوراکی مفید)

برای آشنایی بیشتر مقاله 6 نکته برای شروع تمرینات تای چی را مطالعه کنید.

5. یک مهارت جدید یاد بگیرید

سلامت مغز

وقتی یک مهارت جدید یاد بگیرید هم سرگرم می‌شوید و هم به سلامت مغز و تقویت ارتباطات در مغز خود کمک می‌کنید.
طبق تحقیقات انجام شده در 2014، به این نتیجه دست یافتند که یادگیری یک مهارت جدید می‌تواند به بهبود عملکرد حافظه در افراد مسن کمک کند.
تا به حال شده چیزی را دوست داشته باشید یاد بگیرید؟ شاید دوست داشته باشید یاد بگیرید که چگونه خودتان ماشین را تعمیر کنید یا حتی شاید دوست داشته باشید سوارکاری یا نواختن یک ساز یاد بگیرد. شما حالا یک دلیل خوب و منطقی دارید که می‌توانید برای یادگیری انگیزه خود را ارتقا دهید.

6. یک مهارت را به فرد دیگر یاد دهید تا سلامت ذهن خود را ارتقا دهید

یکی از بهترین راهکارهایی که می‌توانید به کمک آن به گسترش یادگیری خود بپردازید، آموزش دادن یک مهارت به فرد دیگر است. بعد از یادگیری یک مهارت جدید باید آن را تمرین کنید. می‌توانید این کار را با آموزش دادن آن به فرد دیگر آغاز کنید.
حتی هر کار ساده‌ای را می‌توانید انجام دهید. مثلا چرخاندن توپ روی یک انگشت را یاد بگیرید و به فرد دیگر با آرامش کامل آموزش دهید.

مطلب پیشنهادی
بیماری هیستریک چیست؟ 5 نشانه اصلی ابتلا به این اختلال

7. برای سلامت مغز خود موسیقی پخش کنید

یکی از راهکارهای آسان برای تقویت سلامت مغز، پخش کردن بعضی از موسیقی‌هاست. گوش دادن به آهنگ‌های شاد کمک می‌کند تا راهکارهای نوآورانه‌تری در ذهن شما ایجاد شود. پخش موسیقی با ایجاد احساس خوب، می‌تواند باعث خلاقیت شما شود.
حتی می‌توانید نحوه نواختن موسیقی را هم یاد بگیرید. یادگیری این مهارت به تمام سنین یاری رسان است.

8. راه‌های جدید را انتخاب کنید

در انجام امور روزانه در بلاتکلیفی گیر نکنید. راه‌های جدید برای انجام کارهای مختلف را امتحان کنید.
حتی هر هفته مسیری جدید را برای رسیدن به محل کار پیش بروید. یا شیوه حمل و نقل متفاوتی را امتحان کنید. گاهی رانندگی کنید یا دوچرخه و اتوبوس و گاهی با تاکسی یا پیاده روی به محل کار خود برسید. این روش ساده و آسان تاثیرات خوبی روی مغز و احساس شما خواهد داشت.

9. از تمام حواس خود استفاده کنید

سلامت مغز

طبق تحقیقات انجام شده استفاده کردن از تمام حواس، به تقویت سلامت مغز کمک می‌کند. برای اینکه بتوانید حواس و مغز خود را متمرکز کنید، باید فعالیت‌هایی را انتخاب کنید که به طور همزمان هر 5 حواس شما را درگیر می‌کند. می‌توانید مواردی مانند رفتن به یک رستوران جدید را تجربه کنید. این روش باعث می‌شود روی بوییدن، لمس کردن، چشیدن، دیدن و شنیدن در این مکان جدید متمرکز شوید.

مطلب پیشنهادی
از 6 تاثیر استرس بر پوست باخبر باشید و با آنها مقابله کنید

10. مراقبه و مدیتیشن روزانه انجام دهید

مدیتیشن به تنفس بهتر و رفع استرس و اضطراب کمک شایانی می‌رساند.
آیا می‌دانستید به تنظیم حافظه و افزایش عملکرد مغز برای پردازش بهتر هم کمک می‌کند؟ یک نقطه امن و آرام پیدا کنید و به مراقبه بپردازید.

11. یک زبان جدید یاد بگیرید

طبق تحقیقات انجام شده، صحبت کردن به یک زبان جدید، فواید بسیار زیادی به همراه دارد. در مطالعات متعدد ثابت شد دوزبانگی باعث بهبود مهارت‌های دیداری-فضایی و همینطور خلاقیت می‌شود. اینکه به بیش از یک زبان مسلط باشید کمک می‌کند تا راحت‌تر بتوانید بین کارهای مختلف جابجا شوید و از زوال عقل جلوگیری می‌کند.

مقالات پیشنهادی مرتبط با سلامت مغز

جمع‌بندی

صرف نظر از هر سنی که هستید، تمرکز بر سلامت مغز بهترین کاری است که می‌توانید برای تمرکز بیشتر، حافظه قوی‌تر و چابکی ذهنی انجام دهید. تمرینات مغز را پیش ببرید تا بتوانید سلامت مغز خود را تضمین کنید.

مطلب پیشنهادی
15 نشانه افسردگی پس از زایمان (راه درمان و علت ابتلا)

منبع: healthline

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *