طرز تهیه سس قارچ در 3 طعم؛ ساده، با ماست و با پنیر پیتزا
طرز تهیه سس قارچ مراحل کاملا سادهای دارد. اما با تهیه آن میتوان برای بسیاری از غذاهای خوشمزه طعمی منحصر به فرد ایجاد کرد. البته دو نوع پر طرفدار دیگر سس قارچ با ماست و سس قارچ با پنیر پیتزا نیز وجود دارند که آنها نیز مراحل سادهای برای پخت دارند.
غذاهایی مانند استیک، تنوعی از کباب با گوشتهای مختلف یا حتی برخی از انواع غذاهای فست فود مانند پاستا و پیتزا یا برخی سالادها را با آن میتوان طعمدار کرد. همراه ما باشید تا سادهترین راه تهیه سه نوع سس قارچ را به صورت مرحله به مرحله در اختیارتان قرار دهیم.
مطالب پیشنهادی مرتبط با طرز تهیه سس قارچ
- کنتاکی رستورانی را در منزل بپزید.
- سس تریاکی چیست؟ با طرز تهیه آن آشنا شوید.
- 4 سس رژیمی خوشمزه یاد بگیرید.
راحتترین راه طرز تهیه سس قارچ
خواص قارچ فراوان است که پایه اصلی این چاشنی خوشمزه را تشکیل میدهد. سس قارچ یکی از سسهای متنوع است که در کنار برخی از غذاها، میتواند به عنوان یک چاشنی عالی باشد.
برای تهیه انواع این سس تنها کافی است مواد اولیه مخصوص آنرا تهیه کنید و با چند فوت و فنی که برایتان بیان خواهیم کرد آنرا آماده سِرو کنید.
مدت زمانی که باید صرف پخت این سس کنید 20 الی 30 دقیقه است. مراحل بسیار سادهای برای تهیه آن لازم است طی کنید که در ادامه شرح خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه سس قارچ
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
شیر | 1 پیمانه |
کره | 4 قاشق غذاخوری |
قارچ خرد شده | 150 گرم |
آرد سفید گندم | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | بسته به ذائقه به مقدار دلخواه |
مرحله به مرحله طرز تهیه سس قارچ
بعد از آماده کردن لوازم اولیه که تنها ممکن است 10 دقیقه زمان لازم داشته باشد، بهتر است سراغ مراحل طرز تهیه سس قارچ برویم که حدود 20 دقیقه زمان خواهد برد. در واقع تنها با صرف 30 دقیقه یک سس پر خاصیت و خوشمزه تهیه خواهید کرد.
1. آماده کردن مواد اولیه
برای شروع در ابتدا لازم است ماهیتابهای با ابعاد متوسط را روی شعله کاملا ملایم قرار دهید و سپس 2 قاشق از کره را داخل آن آب کنید.
بعد از آب شدن کره آرد را به آن اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید. ترکیبی یک دست ایجاد خواهد شد که مدام باید آنرا هم بزنید تا به اصطلاح ته نگیرد و نسوزد.
2. قوام آوردن ترکیب با شیر
برای اینکه طرز تهیه سس قارچ را به خوبی پیش ببرید، بهتر است شعله را زیاد نکنید. حالا روی حرارت ملایم به کره و آرد، یک پیمانه شیر را اضافه کنید.
حالا بهتر است حرارت را کمتر کنید و به خوبی آنرا هم بزنید تا بافتی یکدست ایجاد شود. خوب مخلوط کنید تا غلظت مورد نیاز را داشته باشید. به ترکیب نمک، فلفل یا ادویه دلخواهی مانند پودر سیر یا آویشن را اضافه کنید.
هر قدر مدت زمان بیشتری این مایع روی حرارت باشد، غلظت بیشتری خواهد داشت. ترجیحا زمانی که غلظت آن مانند ماست شد، آنرا از روی حرارت بردارید. نگذارید کاملا سفت شود؛ زیرا در انتها باید کمی با قارچ روی حرارت باشد و اگر مایع سفت شده باشد سسی غلیظ و نامطلوب ایجاد خواهد شد.
3. آماده شدن قارچها
پس از آماده شدن مایع اصلی سس، حالا نوبت آماده شدن قارچها است. آنها را با آب سرد بشویید و به ابعاد دلخواه خرد کنید. بعد از رفتن آب آنها و خشک شدن، حالا در ماهیتابهای مجزا 2 قاشق کره باقیمانده را اضافه کنید.
با کمی آب شدن کره، قارچهای خرد شده را با آن اضافه کنید. اجازه دهید قارچ، آب میان بافتی خود را خارج کرده و سپس حرارت را زیاد کنید تا آب آن کاملا بخار شود.
با سرخ شدن کامل، میتوانید کمی نمک برای مزهدار شدن به آنها اضافه کنید. توجه کنید قارچها نباید کاملا تیره رنگ شوند و بهتر است وقتی آنها طلایی شدند از روی حرارت برداشته شوند.
4. سس آماده است
مراحل طرز تهیه سس قارچ رو به اتمام است و تقریبا هیچ پیچیدگی برای تهیه این سس به وجود نخواهد آمد. حالا بهتر است قارچهای سرخ شده را به مایعی که در ابتدا آماده کردید، اضافه کنید.
بعد از آن اجازه دهید قارچ و مایع سس آماده شده، کمی روی حرارت به هم مزه دهند. یعنی مزه آنها با یکدیگر ترکیب شود. برای این منظور تنها 4 الی 5 دقیقه زمان پایانی را میتوانید اختصاص دهید.
طرز تهیه سس قارچ با ماست
برای طرز تهیه سس قارچ با ماست نیز باید مراحل بسیار سادهای را طی کرد. این نوع سس کمی رژیمیتر از نوع ساده آن است. زیرا مقدار کره کمتر شده و ماست به جای آن به کار برده میشود.
مواد لازم سس قارچ با ماست
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
شیر | نصف پیمانه |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
ماست چکیده | 2 قاشق غذاخوری |
قارچ شسته شده و خرد شده | 150 گرم |
ادویه (پودر سیر، آویشن، نمک، فلفل) | به مقدار دلخواه |
مراحل طرز تهیه سس قارچ با ماست
- قارچهای خرد شده را به صورت مجزا به همراه دو قاشق روغن مایع سرخ کنید تا طلایی شوند
- در ماهیتابهای مجزا، کره را آب کرده و به آن آرد را اضافه کنید؛ کامل و خوب مخلوط کنید تا گلوله گلوله نشود
- بعد از آن شیر را اضافه کنید و سپس ماست را به این ترکیب بیفزایید
- کمی مخلوط کنید تا سس قوام آید
- قارچها و ادویه را به مایع اضافه کنید
- زمان دهید تا مزه آنها با هم ترکیب شوند
- در تمام مراحل باید خوب هم بزنید تا مخلوط و آرد ته نگیرد؛ حالا سس آماده است
طرز تهیه سس قارچ با پنیر پیتزا
یکی از پرطرفدارترین انواع سس قارچ، نوعی است که با پنیر پیتزا یا پنیرهای مختلف دیگر مانند پنیر موتزارلا یا پنیر پارمزان تهیه میشود.
اگر لازم است سسی کشدار داشته باشید تنها باید مقداری پنیر پیتزا به آن اضافه کنید. برای تهیه این بمب پروتئینی و چاشنی خوشمزه مواد اولیه و مراحل بیان شده را باید طی کنید.
مواد لازم سس قارچ با پنیر پیتزا
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
قارچ خرد شده | 150 گرم |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
شیر | نصف پیمانه |
پنیر پیتزا | 2 قاشق غذاخوری |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
سیر له شده | 3 حبه |
ادویه (آویشن، فلفل، نمک) | به مقدار دلخواه |
مراحل طرز تهیه سس قارچ با پنیر پیتزا
- سیر و قارچها را در ماهیتابه به همراه روغن مایع سرخ کنید تا طلایی شوند
- در ماهیتابهای مجزا کره را اضافه کنید و با حرارت ملایم آنرا آب کنید
- سپس آرد را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید
- با قوام آمدن مایع، قارچ و ادویه را به ترکیب اضافه کنید
- بعد از گذشت مدت زمانی حدود 4 الی 5 دقیقه، پنیر پیتزا را به ترکیب اضافه کنید
- اجازه دهید پنیر پیتزا کامل آب شود
- حالا سس آماده سرو است و بهتر است از آن به صورت گرم استفاده کنید تا حالت کشسانی خود را از دست ندهد
سس قارچ را با چه غذاهایی سرو کنیم بهتر است؟
تا این قسمت از مقاله در رابطه با اینکه طرز تهیه سس قارچ چگونه است نکات مهمی را ارائه کردیم. اما نکته مهم در رابطه با این سس این است که با چه غذاهایی آن را استفاده کنیم که خوشمزهتر شوند. این سس را میتوانید با گزینههای زیر میل کنید:
- همبرگر
- انواع ساندویچ سرد و گرم
- انواع استیک گوشت
- برای انواع پاستاها
- برای سِرو مرغ
طرز تهیه سس قارچ برای مرغ
مرغ یک منبع پروتئینی پر استفاده در سراسر جهان است. برای اینکه بتوانیم تنوعی در پخت این خوراکی داشته باشیم، لازم است از راهکارهای مختلف کمک بگیریم. یکی از این راهکارها استفاده از چاشنیهایی مانند سسها است.
از این رو خوراک مرغ به همراه سس قارچ را برای شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم سس قارچ برای مرغ
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
ران مرغ | 6 عدد |
روغن مایع | 2 قاشق غذاخوری |
خامه | 1 پیمانه |
قارچ خرد شده | 400 گرم |
پیاز خرد شده | 1 عدد |
سیر | 3 حبه |
آرد | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
کره آب شده | 4 قاشق غذاخوری |
آب مرغ | 1 پیمانه و نیم |
مراحل طرز تهیه سس قارچ برای مرغ
- ران مرغ را در ماهیتابه به مدت 10 دقیقه سرخ کنید. (آنها را جابجا کنید تا همه قسمتها سرخ شوند)
- آنها را داخل قابلمه مناسب ریخته و روی آن آب مرغ و نمک اضافه کنید. حدود 40 دقیقه الی یک ساعت زمان دهید تا کامل بپزند.
- تا آماده شدن مرغها، باید سس را آماده کنیم.
- یک تابه مناسب انتخاب کنید و کره را داخل آن بریزید.
- پیاز خرد شده را داخل آن کمی سرخ کنید. (5 دقیقه زمان برای آن کافی است)
- سپس به آن قارچ را اضافه کنید. آنها را سرخ کنید تا کمی آب آنها گرفته شود. (نمک اضافه نکنید چون در این مرحله باعث جلوگیری از سرخ شدن قارچها میشود)
- به این ترکیب سیر رنده شده را اضافه کنید.
- پس از مدتی آرد را به آن اضافه کنید. آرد را تفت دهید تا بوی خامی آن کم شود.
- سپس به ترکیب آب مرغ یا در صورت تمایل مقداری شیر اضافه کنید.
- حدود 5 الی 10 دقیقه روی حرارت ملایم ترکیب را هم بزنید تا کمی غلیظ شود.
- در مراحل پایانی خامه، نمک و کمی فلفل را به ترکیب اضافه کنید. خامه را در ترکیب به طور کامل حل کرده و پخش کنید.
- حالا باید تکههای مرغ را به ترکیب اضافه کنید.
- حدود 5 الی 10 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا طعم آنها با یکدیگر ترکیب شود.
- شعله را خاموش کنید و غذا آماده سِرو است.
مطالب پیشنهادی مرتبط با طرز تهیه سس قارچ
- کنتاکی رستورانی را در منزل بپزید.
- سس تریاکی چیست؟ با طرز تهیه آن آشنا شوید.
- 4 سس رژیمی خوشمزه یاد بگیرید.
نکات پایانی
در این متن به 3 طعم از طرز تهیه سس قارچ پرداختیم.
از این سس برای طعمدار کردن بسیاری از غذاها میتوانید استفاده کنید. اما سعی کنید مقدار روغن و کره آنرا کمتر کنید تا در کنار دریافت مواد مغذی مفید آن، به ضررهای احتمالی آن دچار نشوید. میتوانید برای داشتن طعم متفاوت و خاصیت بیشتر، به ترکیب سس، سبزیجات تازه یا خشک شده نیز اضافه کنید.