دمنوش بهار نارنج با خواص باورنکردنی (5 دمنوش عالی با آن)
دمنوش بهار نارنج میتواند بدون هیچ آسیبی، تسکینی برای خستگیهای جسمی و روحی روزانه باشد. شکوفههای بهار نارنج که از درخت نارنج چیده میشوند، در بسیاری از مناطق ایران از جمله شیراز و مناطق شمالی ایران وجود دارند.
بهتر است این شکوفههای خشک شده را تهیه کرد و روزانه در دمنوشهای مختلف به کار گرفت. با این متن همراه ما باشید تا در ابتدا خواص دمنوش بهار نارنج را برایتان بیان کنیم و بعد سراغ آموزش 5 دمنوش بسیار دلنشین با ترکیب بهار نارنج برویم.
مطالب مرتبط با دمنوش بهار نارنج
- تمام خواص و مضرات به لیمو و طرز تهیه آن
- طرز تهیه بهترین دمنوشهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی
- تاثیرات دمنوش لاغری بر کاهش وزن و آموزش 6 دمنوش بسیار موثر
خواص دمنوش بهار نارنج برای سلامتی جسم و روح
این گیاه خواص بیشماری را برای آرامش روح و روان به همراه دارد که از گذشته تا به امروز از آن به کار میبرند. البته به غیر از تهیه دمنوش، از این شکوفه برای کاربردهای دیگر مانند تهیه دسرها، شربت و اسانسها نیز استفاده میشود.
بهتر است ابتدا با خواصی که این دمنوش بسیار مطبوع به همراه دارد آشنا شوید. این خواص منحصر به فرد شامل گزینههای زیر هستند:
- مهمترین تاثیر و خواص بهار نارنج بر سیستم عصبی و اعصاب است
- آرامشبخش و بسیار مفید برای کاهش اضطراب و استرسهای شدید
- کمک به بهبود کیفیت خواب و رفع بیخوابی (برای این منظور بهتر است پیش از خواب آنرا نوشید)
- مفید برای بهبود اشتها و افزایش اشتها
- کمک کننده به از بین بردن و درمان سرفه
- بهبود برخی مشکلات گوارشی از جمله نفخ معده و التهابات معده با دمنوش بهار نارنج ممکن میشود
- مفید برای بهبود تپش قلب و مشکلات قلبی از قبیل تپش نامنظم قلب
- کمک به بهبود سردردهای ناشی از میگرن و سردردهای عصبی
- مفید برای تقویت معده و درمان سوء هاضمه
- مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن به علت داشتن ویتامین C
- کمک به کنترل و جلوگیری از حمله قلبی، تشنج و سکته قلبی
طبع دمنوش بهار نارنج چیست؟
طبع این دمنوش در طب سنتی گرم و خشک مشخص شده است. از این رو بهتر است افرادی که گرم مزاج هستند تا حدودی دمنوش و حتی عرق بهار نارنج را به اعتدال مصرف کنند. حتی بهتر است از خنک کنندههای طبیعی در کنار آن به اعتدال استفاده کنند تا از عوارض ناشی از آن جلوگیری شود.
طرز تهیه دمنوش بهار نارنج
افرادی که از خواص مفید دمنوش بهار نارنج با خبر هستند و لزوم مصرف آن را برای بهبود بسیاری از مشکلات جسمی و روحی میدانند، بهتر است طرز تهیه صحیح آنرا با توجه به این نکات پیش روند. بعد از آماده کردن این دمنوش میتوانند روزانه 2 مرتبه از آنرا نوش جان کنند.
برای تهیه دمنوش نیازی به انجام کار سختی نیست و بهتر است بهترین نوع بهار نارنج را از مکان معتبر تهیه کنید. وقتی میخواهید این دمنوش را تهیه کنید لازم است برای هر نفر 1 قاشق از بهار نارنج را درون قوری بریزید. بعد از آن به ازای هر قاشق از بهار نارنج، 1 فنجان آب جوش به آن بیفزایید.
قوری را به مدت 15 الی 20 دقیقه روی حرارت غیر مستقیم (مثلا روی سماور یا کتری) قرار دهید تا کاملا دم بکشد. این دمنوش تاثیر بسیار مفیدی بر آرامش خواهد داشت و بهتر است از آن به اعتدال در موارد و شرایط استرسزا استفاده کرد.
برای شیرین شدن آن میتوانید از نبات و حتی قند استفاده کنید. اگر تلخی بسیار کم از این دمنوش را دوست نداشتید مقدار بهار نارنج آنرا کم کنید و به آن چند برگ گل محمدی اضافه کنید.
چند دمنوش خوشمزه با بهار نارنج
- در برخی موارد میتوانید به عنوان عطر چای سیاه از مقداری بهار نارنج استفاده کنید تا علاوه بر خواص مفید آن سبب عطر خوش برای مصرف چای روزانه شود.
- برای عطر و طعم بهتر این دمنوش میتوانید از دانههای هل استفاده کنید.
- اگر طعم تلخ آنرا که بسیار کم است دوست نداشتید میتوانید از قطعهای زنجبیل در آن استفاده کنید تا خاصیت آنتی اکسیدانی آن نیز بالا رود.
- چای سبز به همراه 1 قاشق بهار نارنج میتواند گزینه بسیار خوبی برای بالا بردن متابولیسم و چربی سوزی بدن باشد و عطر و طعم خوبی برای دمنوش بهار نارنج ایجاد کند. نفخ معده و مشکل هضم با این ترکیب رفع خواهد شد.
- یک قاشق چایخوری بهار نارنج را به همراه نوک قاشق چای خوری زعفران و یک لیوان آب دم کنید. این دمنوش نیز طعم ویژهای خواهد داشت و سبب کسب آرامش و خواب راحت خواهد شد.
دمنوش بهار نارنج و دارچین
یکی از پرطرفدارترین انواع طعمهایی که به دمنوش بهارنارنج اضافه میشود، دارچین است. دارچین دارای خواص بسیار مطلوبی است و در کنار ترکیبات بهارنارنج به یک ترکیب عالی تبدیل میشود تا حدی که حتی تلخی آنرا نیز کمتر میکند. برای تهیه این دمنوش لازم است مراحل زیر را طی کنید:
- چوب دارچین را درون قوری مناسب اضافه کنید و به آن آب جوش بیفزایید
- روی حرارت غیر مستقیم (مانند روی کتری) قرار دهید
- بعد از 10 دقیقه بهار نارنج را به آن اضافه کنید
- پس از گذشت 10 دقیقه دمنوش بهار نارنج و دارچین آماده است
گرفتن تلخی دمنوش بهار نارنج
دمنوش بهارنارنج اگر با غلظت کم تهیه شود، تلخی چندانی نخواهد داشت. اما وقتی که این دمنوش کمی غلیظ استفاده شود مزه تلخ و مقدار خیلی کمی گس خواهد بود.
به همین دلیل بسیاری از افراد برای استفاده از این گیاه پرخاصیت نیاز به تلخی گرفتن دارند. اما لازم به ذکر است معمولا تلخی بهار نارنج را برای تهیه مربا از بین میبرند و برای اینکه هدف از دمنوش بهار نارنج دریافت خواص سلامت آن است، بهتر است اینکار را کمتر انجام داد.
راهکارهایی مانند افزودن مقداری عسل، نبات، شکر، قند، شیره خرما و حتی شیره افرا میتوانند گزینههای خوبی برای این منظور باشند. اما برای گرفتن تلخی دمنوش بهار نارنج میتوانید مراحل زیر را نیز طی کنید:
- مقدار بهار نارنج مورد نظر برای دم کردن را در آب جوش بخیسانید
- اجازه دهید مدت زمانی حدود 5 الی 6 ساعت درون آب بمانند
- سپس آب اضافی را تخلیه کنید و بهارنارنجهای تلخی گرفته شده را دم کنید
نکته: تلخی گرفتن بهار نارنج تا حد بالایی سبب از بین رفتن خواص آن برای تهیه دمنوش میشود. سعی کنید تا جای ممکن از این روش استفاده نکنید و آنرا با گزینههای بیان شده میل کنید.
مضرات دمنوش بهار نارنج و ممنوعیتهای آن
این دمنوش با اینکه فواید سلامت متعددی را شامل میشود، در صورت مصرف نامتعادل و بیش از حد میتواند عوارضی را به همراه داشته باشد. این مضرات شامل موارد زیر میشوند:
- زیادهروی بیش از حد در مصرف دمنوش بهار نارنج به مرور سبب ایجاد ناراحتیهای کبدی خواهد شد
- مصرف نامتعادل و زیادهروی در مصرف آن، بیخوابی را به همراه خواهد داشت؛ برای داشتن خواب آرام از آن به اعتدال استفاده کنید
- مصرف این دمنوش ممکن است با داروهای ضد افسردگی در تداخل باشد به همین دلیل در صورت مصرف داروی خاص، در مورد مصرف این دمنوش از پزشک جویا شوید
- مصرف بیش از اندازه از این دمنوش آن هم به صورت غلیظ ممکن است سبب بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب شود
- افراد مبتلا به بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و دیابت لازم است در مورد مصرف نوشیدنیهای گیاهی از پزشک خود جویا شوند
- در دوران بارداری و شیردهی باید طبق صلاحدید پزشک از این دمنوش استفاده کرد
مصلح دمنوش بهار نارنج چیست؟
یکی از گزینههای مهم برای مصرف این دمنوش گیاهی به مُصلِح آن مربوط میشود. برای اینکه این دمنوش را به شکل متعادل برای دریافت خواص بتوان مصرف کرد، بهتر است از مقدار کمی گلاب استفاده کرد. تا حدودی گلاب میتواند به اصلاح آسیبهای احتمالی این دمنوش بپردازد. با این حال لازم است در مصرف هر دو اعتدال داشت.
مطالب مرتبط با دمنوش بهار نارنج
- تمام خواص و مضرات به لیمو و طرز تهیه آن
- طرز تهیه بهترین دمنوشهای گیاهی برای درمان سرماخوردگی
- تاثیرات دمنوش لاغری بر کاهش وزن و آموزش 6 دمنوش بسیار موثر
نکات پایانی در مورد دمنوش بهار نارنج
اگر طعم تلخی برای دمنوش بهار نارنج ایجاد میشود باید بدانید که آنرا روی حرارت برای مدت زیادی قرار دادهاید. برای اینکه طعم بهتری داشته باشد فقط 10 الی 15 دقیقه زمان صرف کنید و اجازه ندهید روی حرارت مستقیم برای مدت زیاد بماند. این دمنوش را به همراه مقداری عسل و یا نبات نوش جان کنید تا از خواص آن بهرهمند شوید.
خانمهای باردار و افرادی که بیماری خاصی دارند، بهتر است از پزشک خود در مورد مصرف این دمنوش و یا هر گیاه دارویی دیگرمشاوره بگیرند. دمنوش بهار نارنج را میتوانید روزانه به اعتدال در رژیم غذایی خود داشته باشید و نوش جان کنید.