بیماری ها و سلامتغذاهای سالم

تقویت ریه با 7 راهکار بسیار موثر + مواد غذایی مقوی ریه

تقویت ریه برای پیشگیری از ابتلا به اختلالات ریوی، عفونت ریه و ابتلا به بسیاری از بیماری‌های ویروسی، تاثیر به سزایی دارد. سلامت ریه و دستگاه تنفسی، برای کیفیت عمر نیاز به انجام برخی کارها و پرهیز از برخی موارد را دارد. در ادامه به معرفی راهکارهای بسیار موثر در این زمینه خواهیم پرداخت.

مهمترین راهکارها برای تقویت ریه

همه ارگان‌ها، اندام‌ها و سلول‌های بدن برای عملکرد و حیات نیاز به تنفس و دریافت اکسیژن دارند. تنها 4 دقیقه عدم دریافت اکسیژن برای مغز، آسیب جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت. تاثیرات مثبت تنفس سالم بر روی ذهن، روح و روان، اندام‌ها و بدن نقش مهمی دارد.

مطالب مرتبط با تقویت ریه

ریه یکی از بخش‌هایی است که در سیستم ایمنی بدن نقش به سزایی را ایفا می‌کند. برای تنفس بهتر علاوه بر تاثیرات محیط، ضروری است که ریه سالم و تقویت شده داشت. در ادامه به راهکارهایی برای تقویت ریه خواهیم پرداخت.

مطلب پیشنهادی
سکته مغزی چه علائمی دارد؟ بررسی علل، پیشگیری و درمان

مواد غذایی مقوی ریه

غذای تقویت ریه

پیروی از رژیم غذایی سالم به تقویت ریه کمک به سزایی می‌رساند. دریافت مواد غذایی حاوی ویتامین A، E و C در کنار مصرف مواد مغذی از جمله منیزیم، پتاسیم، روی و سلنیوم برای سلامت ریه بسیار حائز اهمیت است. از مواد غذایی زیر برای تقویت ریه بهره ببرید:

  1. مصرف انواع ماهی‌های چرب برای پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه تاثیر به سزایی دارد
  2. گوشت ماکیان از جمله گوشت بوقلمون و گوشت بلدرچین یا مرغ خطر ابتلا به سرطان ریه را تا 10 درصد کاهش می‌دهند
  3. سیر با در برداشتن آلیسین یکی از مواد غذایی ضد میکروبی است که با بیماری‌های عفونی مقابله می‌کند و بهتر است روزانه مصرف شود
  4. سیب خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد و برای یک میان وعده به عنوان مقوی بسیاری از ارگان‌های حیاتی بدن خواهد بود
  5. مصرف روزانه اسفناج می‌تواند علاوه بر تقویت سیستم دفاعی بدن، خواص زیادی را به بدن برساند
  6. انواع فلفل دلمه‌ای و فلفل چیلی تند با دربرداشتن ویتامین C و کپسایسین به خنثی سازی رادیکال‌های آزاد و جلوگیری از بیماری‌های ریوی منجر خواهد شد
  7. زنجبیل با خاصیت ضد التهابی به کاهش التهابات، جلوگیری از ابتلا به آسم و سایر بیماری‌ها کمک خواهد کرد
  8. میوه‌هایی از جمله آووکادو، گریپ فروت، انواع توت و زردآلو به تقویت ریه و قلب منجر خواهد شد
مطلب پیشنهادی
9 تکنیک ساده برای جلوگیری از فراموشی و تقویت حافظه

فعالیت بدنی روزانه و منظم برای تقویت ریه

تقویت ریه با ورزش

ورزش‌های هوازی و قدرتی ضرورتی برای سلامت بدن محسوب می‌شوند. با انجام فعالیت بدنی می‌توانید علاوه بر متناسب نگه داشتن وزن بدن، با نفس‌های عمیق به تقویت قلب و ریه کمک کنید.

هیدراته نگه داشتن بدن؛ امری ضروری برای تقویت اندام‌ها

نوشیدن آب به مقدار 8 الی 12 لیوان در طول روز ضرورتی برای تمام بزرگسالان محسوب می‌شود. رقیق شدن ترشحات مخاطی ریه در کنار باز شدن مجاری تنفسی برای تنفس بهتر، از فواید هیدراته نگه داشتن بدن برای ریه است.

دود و سیگار را کنار باید گذاشت

برای تقویت ریه لازم نیست حتما روندی سخت را پیش بگیرید. اینکه از آسیب وارد کردن به آن بپرهیزید، خود به حفظ سلامت و تقویت آن منجر خواهد شد. سیگار، قلیان، آدامس‌های تنباکویی و دود به مویچه‌های تنفسی آسیب زیادی را وارد می‌کند. تا حدی که از بین رفته و به راحتی ریه را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

تقویت ریه با ترک سیگار

تقویت ریه با کمک گل و گیاه

گل و گیاه‌های آپارتمانی متعددی وجود دارند که به کمک شما آمده تا بتوانید هوای آلوده منزل را تصفیه کنید. استنشاق اکسیژن و هوای پاک در کنار فضای سبز به بهبود و تقویت ریه کمک خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی
سرماخوردگی و 21 نکته مهم برای پیشگیری و درمان آن

نفس‌های عمیق

تصفیه و تقویت ریه به کمک نفس‌های عمیق، می‌تواند آلودگی‌های انباشته شده در ریه را تا حد موثری از بین ببرد. انجام یوگا، مدیتیشن و مراقبه به کمک شما خواهد آمد تا بتوانید نفس‌های عمیق را به مدت 30 دقیقه در روز تمرین کنید. با این کار علاوه بر کسب آرامش و تاثیرات روانی می‌توانید به تقویت ریه بپردازید.

از بخور کمک بگیرید

بخور برخی از گیاهان طبیعی مانند بخور اکالیپتوس می‌تواند مجاری تنفسی را باز کرده و به وارد کردن هوا و اکسیژن هر چه بیشتر به ریه کمک کند. وارد شدن اکسیژن بیشتر یعنی تقویت ریه، تقویت قلب، تقویت ارگان‌ها و اندام‌ها برای کیفیت عمر بیشتر داشتن.

تقویت ریه های ضعیف

گاهی عوامل مختلفی سبب ضعیف شدن ریه می‌شود. گزینه‌هایی مانند موارد زیر معمولا ضعیف شدن ریه را به همراه دارند که بعد از آنها نیاز به تقویت ریه ایجاد خواهد شد:

  • جدی نگرفتن عفونت‌های تنفسی و عدم درمان به موقع
  • پیشرفت آلودگی هوا در زندگی شهرنشینی
  • بخارهای شیمیایی و حتی بخار برخی از انواع مواد شوینده
  • سیگار کشیدن و استفاده از انواع مواد مخدر موثر بر دستگاه تنفسی
  • تغذیه نامناسب و عدم دریافت مواد غذایی مفید برای تقویت سیستم دفاعی بدن
  • نداشتن فعالیت بدنی
مطلب پیشنهادی
علائم فشار خون پایین را بشناسید + 7 راه درمان موثر

با این وجود همیشه شرایط برای ضعیف شدن ریه وجود خواهد داشت و بیشتر مواقع نیاز به تقویت ریه های ضعیف احساس می‌شود. برای این منظور راهکارهای بسیار موثری را در ادامه برایتان بیان خواهیم کرد.

پرهیز از مصرف مواد غذایی مضر

در مقابل مواد غذایی مفیدی که برای سلامت ریه وجود دارد، مواد غذایی نیز هستند که به ریه آسیب می‌زنند. از این رو لازم است برای تقویت ریه های ضعیف از مصرف آنها پرهیز کرد. به موارد زیر برای این مورد توجه کنید و تا جای ممکن از مصرف آنها اجتناب کنید:

  1. نوشیدنی‌ها و غذاهای خیلی سرد را نباید مصرف کرد زیرا زمینه‌سازی برای عفونت‌های مجاری تنفسی را به همراه دارند.
  2. نوشیدنی‌های گاز دار و غذاهای چرب می‌توانند آسیب به این قسمت‌ها را به همراه داشته باشند.
  3. به جای استفاده بیش از حد از چای و قهوه کافئین دار، از دمنوش‌های دیگری مانند چای بهار نارنج یا دمنوش آویشن استفاده کنید.

از آلودگی‌ها دور بمانید

یکی از عوامل مخرب برای سلامت دستگاه تنفسی که حتی در پی آن آسیب به سلامت اندام‌ها و ارگان‌های حیاتی بدن را به همراه دارد، آلودگی هوا است.

مطلب پیشنهادی
آستیگماتیسم چیست؟ با 7 نشانه، چشم آستیگمات را بشناسید

این موضوع به ویژه برای افرادی که در شهرهای صنعتی زندگی می‌کنند بیشتر حس می‌شود. ترجیحا باید افرادی که ریه ضعیف و آسیب‌پذیری دارند، برای انجام فعالیت روزانه در معرض هوای آلوده، تا جای ممکن خود را قرار ندهند. حتی بهتر است برای تضمین سلامت ریه، به مکانی به آب و هوای مناسب نقل مکان کنند.

هر نشانه‌ای را جدی بگیرید

معمولا بدن با داشتن مشکل، علائمی را به طور دقیق از خود بروز می‌دهد. موارد متعددی هستند که از ضعف و ناراحتی ریه خبر می‌دهند که باید به آنها توجه کرد و در صورت بروز برای تشخیص دقیق به پزشک مراجعه کرد و اقدامات لازم برای تقویت ریه را انجام داد.

هشدارهای ریه در مواقع وجود آسیب و ناراحتی، اغلب به شکل موارد زیر برای فرد بروز داده می‌شوند:

  1. احساس خستگی سریع و بیشتر نسبت به سابق و کم آوردن نفس
  2. شنیدن صدای خس خس سینه که کاملا غیر طبیعی باشد
  3. سرفه کردن غیر طبیعی و ادامه دار شدن مشکلات تنفسی در پی بیماری‌هایی مانند سرماخوردگی
  4. ایجاد خلط غیر طبیعی که اغلب در افراد سیگاری بیشتر احساس می‌شود
  5. کاهش یافتن اشتها که افت انرژی را نیز در پی دارد
  6. احساس سنگینی در قفسه سینه و فشار به ویژه در حین نفس کشیدن یا حتی غذا خوردن
  7. کاهش بافت‌های عضلانی اغلب در پی اکسیژن‌رسانی نامناسب ایجاد می‌شود و نشان دهنده اختلال در عملکرد دستگاه تنفسی خواهد بود
  8. بالا رفتن دمای بدن
  9. مشاهده خون در پی سرفه کردن
مطلب پیشنهادی
4 تقویت کننده استخوان های بدنتان را بشناسید

بیماری‌های مزمن

برای تقویت ریه و داشتن ریه سالم که در مقابل بیماری‌ها ایمن باشد، لازم است بیماری‌های زمینه‌ای را تشخیص داد و درمان کرد.

گاهی بیماری‌های بسیار ساده مانند سرماخوردگی هستند که می‌توانند زمینه‌ساز ضعیف شدن ریه شوند. ابتلا به برخی بیماری‌های ریوی، التهاب و انسداد ریه اغلب برای افراد سیگاری شایع‌تر است.

با این وجود یکی از عواملی که زمینه ابتلا به بیماری‌های ریوی مانند سرطان ریه را در پی دارد، سیگار است که با کنار گذاشتن آن می‌توان درصد بالایی از احتمال ابتلا به آنها را کاهش داد.

مطالب مرتبط با تقویت ریه

نکات پایانی

در این متن به 7 راه بسیار عالی برای داشتن ریه‌هایی سالم و تقویت آن اشاره کردیم. همواره پیش گرفتن سبک زندگی درست می‌تواند از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها کمک کند. تقویت ریه نیز با انجام راهکارهای ارائه شده به طور کامل حاصل خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
لوپوس با 10 نشانه اصلی + درمان و عوارض ناشی از آن

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *