خواص آویشن

خواص آویشن در درمان سرماخوردگی از کسی پوشیده نیست اما در این مطلب قصد داریم به بیان دیگر به این موضوع نیز بپردازیم. در ابتدا از گیاه آویشن و سابقه آن در درمان بیماری ها صحبت خواهیم کرد و سپس خواص آن را برای درمان بیماری ها خواهیم گفت. در ادامه با ما همراه باشید.

آویشن یک گیاه بوته ای همیشه سبز است که خاستگاه آن در مدیترانه و برخی مناطق در آفریقا است. آویشن با نام های مختلفی در بین مردم شناخته می شده است ولی بیشترین نام به کار برده شده در سراسر جهان همان آویشن است. قدمت استفاده از آن در تاریخ به مصریان باستان باز می گردد. در ادامه با بررسی خواص آویشن همراه ما باشید.

خواص آویشن برای سلامتی

آویشن خواص زیادی برای سلامتی دارد و یک داروی قدیمی برای درمان بیماری ها به حساب می آید. در پایین به بررسی دقیق تر آن می پردازیم.

مطلب پیشنهادی
گل گاوزبان - (24 خاصیت برای بدن و زیبایی + مضرات)

ریز مغذی های موجود در آویشن تازه

در ابتدا به بیان ریزمغذی های موجود در آویشن به مقدار 100 گرم می پردازیم سپس به بیان خواص آن اقدام می کنیم. به خواندن ادامه دهید.

  • آب  65.11 گرم
  • انرژی  101 کیلو کالری
  • پروتئین  5.56 گرم
  • چربی  81.6 گرم
  • کربوهیدرات  24.45 گرم
  • فیبر  14 گرم
  • کلسیم  405 میلی گرم
  • آهن  17.5 میلی گرم
  • منیزیم  160 میلی گرم
  • فسفات  106 میلی گرم
  • پتاسیم  609 میلی گرم
  • سدیم  9 میلی گرم
  • روی  1.81 میلی گرم
  • ویتامین c و آسکوربیک اسید  160.1  میلی گرم
  • تیامین  0.05 میلی گرم
  • ریبوفلاوین  0.47 میلی گرم
  • نیاسین  1.82 میلی گرم
  • ویتامین B 6  0.35 میلی گرم
  • فولات  45 میکرو گرم
  • ویتامین A  238 میکرو گرم
  • اسید چرب  0.108 گرم

خواص ضد قارچی و ضد ویروسی آویشن

بیشترین ماده فعال در آویشن، تیمول است. این ماده یک ریز مغذی گیاهی است که تاثیرات زیادی در بدن انسان دارد؛ یکی از این تاثیرات اثر ضد قارچی و ضد انگلی آن است. این ماده فشار را از دستگاه ایمنی بدن بر می دارد. برای درمان و بهبود علائم بیماری های ویروسی و قارچی مفید است و در برابر عفونت های ویروسی و قارچی از بدن محاظت می کند. این موضوع در تحقیقی در سال 2007 آشکار شد.

مطلب پیشنهادی
خولنجان چیست؟ (بررسی خواص و عوارض + مقدار مصرف)

درمان بیماری های ریوی

یکی از شناخته شده ترین و قدیمی ترین استفاده های آویشن در طب سنتی، استفاده آن برای درمان بیماری های ریوی است. آویشن در درمان بیماری هایی مانند برونشیت، آسم مزمن، سینوزیت، سرماخوردگی، آنفولازا و آلرژی های فصلی رنج می برید؛ می توانید از خواص ضد عفونی کننده و خلط آور آویشن بهره ببرید و در درمان بیماری ها از آن استفاده کنید.

در تحقیقات صورت گرفته نشان داده شده است که آویشن ترشحات مجراهای هوایی را کاهش می دهد، با کاهش عفونت تنفس را راحت تر می کند و از گسترش عفونت های باکتریایی و ایجاد بیماری پیشگیری می کند. در دیگر تحقیقات در اسپانیا هم نشان داده شده است که از جمله خواص آویشن دارا بودن روغن ضد التهابی است.

خواص کاهش دهنده سرفه آویشن

یکی از علائم بیماری های ریوی مانند برونشیت، سرفه است که برای بیمارانی که از این بیماری رنج می برند بسیار ناراحت کنند است. در یک تحقیق بر اثر ضد سرفه آویشن و پیچک پی برده اند. آویشن از دیرباز برای درمان سرفه های ناشی از بیماری های ریوی، سرماخوردگی و خروسک مورد استفاده بوده است.

مطلب پیشنهادی
خواص جوانه ماش در 7 مورد برای تقویت بدن + طرز مصرف

خواص آنتی اکسیدانی آویشن در بدن چه کاری انجام می دهد؟

در بین آنتی اکسیدان های گیاهی، ویشن سالهاست که به دلیل تقویت سلامتی مورد ستایش همگان است. آنتی اکسیدان های فنولیک مانند لوتئین، زآگزانتین و تیمونین از بدن را در برابر حمله رادیکال های آزاد محافظت می کنند، این نتیجه در تحقیقات سازمان غذا و داروی کره جنوبی به دست آمده است.

رادیکال های آزاد می توانند به سلول ها آسیب های جدی وارد کنند و حتی موجب مرگ سلولی یا جهش پی در پی سلول ها شوند که در این جا خواص آنتی اکسیدانی آویشن از استرس ایجاد شده در بدن توسط رادیکال های آزاد می کاهد.

خواص آویشن در بهبود گردش خون

تجمع آهن و دیگر مواد معدنی در آویشن زیاد است که به تولید و رشد مواد گلبول های قرمز در ثانی سیستم گردش خون و اکسیژن رسانی به بافت های بدن کمک زیادی می کند.

مطلب پیشنهادی
برگ بو با 11 کاربرد باورنکردنی + هشدارهای مصرفی

بر طبق آمار سازمان غذا و داروی آمریکا مصرف روزانه 100 گرم آویشن می تواند 20 درصد (17.45 میلی گرم) از مصرف مجاز روزانه بدن را به آهن تامین کند.

خواص آویشن در محافظت از قلب

مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها و ویتامین های موجود در آویشن به قلب کمک چندانی نمی کنند ولی پتاسیم و منیزیم موجود در آن به پایین آمدن فشار خون و در نتیجه کاهش فشار بر قلب بسیار موثر هستند. در اینجاست که خواص منحصر به فرد آویشن به کمک قلب و دستگاه گردش خون می آید.

در یک تحقیق در بریتانیا بر روی موش های آزمایشگاهی نسان داده شد که موش هایی که در منوی غذایی آنها از روغن آویشن استفاده می شده است سطح آنتی اکسیدان های بالاتری پیدا کرده اند. این امر م تواند موجب طول عمر شود و از حمله قلبی، سکته، بیماری های قلبی و کرونری پیشگیری کند.

خواص آویشن در محافظت از چشم ها

تمرکز بالای کارتنوئید و ویتامین A در آویشن از آن یک محافظ خوب برای چشم ها می سازد. کارتنوئید می تواند از چشم در برابر حمله رادیکال های آزاد محافظت کند و از بیماری های چشمی مانند تباهی لکه زرد و آب مروارید پیشگیری کند.

مطلب پیشنهادی
خواص میخک چیست؟ نحوه مصرف میخک برای کاهش درد

خواص آویشن در تقویت دستگاه ایمنی

وجود مقدار زیادی ویتامین C موجود در یک گیاه آن را به یک تقویت کننده سیستم ایمنی تبدیل می کند. ویتامین C از گلبول های سفید محافظت می کند که در خط مقدم جبهه جنگ با باکتری ها، ویروس ها و عفونت ها هستند. این ویتامین همچنین نقش مهمی را در تولید کلاژن دارد؛ کلاژن هم در ترمیم و تولید بافت های بدن مانند بافت ماهیچه ای و رگ های خونی بسیار مورد استفاده هستند. از پر اهمیت ترین خواص آویشن می توان به تقویت کنندگی و تحریک دستگاه ایمنی بدن اشاره کرد.

آویشن کاهش دهنده استرس

ویتامین B 6 موجود در آویشن به خواص مهم و موثری در نقل و انتقالات پیام های عصبی در مغز و هورمون های استرس داده است. استفاده روزانه از آویشن در منوی غذایی می تواند به کاهش استرس و آسودگی خیال کمک کند و از فشار های روانی روزانه بکاهد.

 برطرف کننده بوی بد

امروز بوگیر و ضد عرق های فراوانی با برند های مختلف در بازار یافت می شوند. بیشتر این محصولات از عصاره گیاهان و خواص آنان برای از بین بردن بوی بد بدن و دهان استفاده می کنند. آویشن یکی از ضد بوی های طبیعی است که در محصولات آرایشی بهداشتی از آن استفاده های فراوانی می شود. علاوه بر این از دیگر خواص آویشن میتوان به این موضوع اشاره کرد که از این گیاه خوشبو و پر خاصیت در تهیه انواع دهان شویه ها و خمیر دندان ها هم استفاده می شود.

مطلب پیشنهادی
سنبل الطیب چه خواصی دارد؟ بررسی عوارض + نحوه مصرف

طعم و عطر عالی

علاوه بر خواص بی شماری که در بالا برای آویشن ذکر شد. از دیرباز این گیاه یکی از ادویه های پرطرفدار در اروپا به ویژه در فرانسه، ایتالیا و سراسر مدیترانه بوده است. از این گیاه پر خاصیت برای تهیه انواع سس ها مانند سس پستو استفاده می شود و در تهیه غذاهایی مانند پاستا و پیتزا از ان استفاده های فراوان می شود.

از آویشن تازه در مزه دادن گوشت قرمز و بوقلمون استفاده می شود و از خشک شده آن برای طعم دادن به ماهی بهره برده می شود. از این ادویه شگفت انگیز و خواص آن در غذاهای دریایی به ویژه ماهی بسیار مصرف می شود.

دور کننده حشرات

در یک تحقیق در زمینه خواص آویشن نشان داده شده است که اسانس موجود در آویشن علاوه بر خواص درمانی فوق العاده آن از خاصیت دور کنندگی حشرات هم برخوردار است. کاشت آویشن در باقچه خانه یا در گلدان هایی در تراس یا ایوان خانه می تواند در دور کردن حشرات موثر باشد اما این کار کافی نیست. باید با فشار دادن برگ های ظریف آویشن بین انگشتانتان، عصاره و اسانس آ را آزاد کنید تا بتواند تاثیر خود را بگذارد.

مطلب پیشنهادی
گیاه پنج انگشت | 18 خاصیت درمانی و سلامتی گیاه راهب

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید