مکمل و داروها

12 خواص منیزیوم – (6 فایده منیزیوم در بارداری +منابع غذایی)

خواص منیزیوم نسبت به مواد معدنی دیگر کمتر در بین مردم شناخته شده است. به گونه ای که کمبود آن را در بدن جدی نمی گیرند. این در صورتی است که منیزیوم چهارمین ماده معدنی در بدن می باشد؛ در نتیجه نقش زیادی در سلامت بدن می تواند ایفا کند.

ساختار منیزیوم به گونه ای است که در بهبود عملکرد مغز نقش اساسی دارد و همچنین کمبود آن در بدن مادر باردار ریسک ابتلا به برخی از بیماری ها را در مادر و جنین بسیار بالا خواهد برد.

آشنایی با خواص منیزیوم برای سلامت بدن

خواص منیزیوم برای سلامت بدن

1. نقش فعال منیزیوم در تمامی واکنش های بدن

منیزیوم یک ماده معدنی حیاتی است که در زمین، دریا، گیاهان، حیوانات و انسان به میزان زیادی یافت می شود؛ در نتیجه تمامی موجودات از خواص منیزیوم بهره می برند.

جالب است بدانید حدود 60 درصد از این ماده معدنی در استخوان های بدن یافت می شود و باقی آن در عضلات، بافت های نرم و مایعات از جمله در خون وجود دارد. در حقیقت اگر بخواهیم ریز تر به این موضوع نگاه کنیم هر یک از سلول های بدن ما حاوی منیزیوم است و بدن به شدت به این ماده معدنی محتاج است.

مطلب پیشنهادی
پودر گینر - مزایا + نحوه عملکرد آن در بدن + منع مصرف

2. بالا بردن عملکرد ورزش

از دیگر خواص منیزیوم این می باشد که در بهبود عملکرد ورزشی می تواند بسیار موثر واقع شود. منیزیوم قادر است زمانی که شما ورزش می کنید به عضلات شما قند خون بیشتری برساند و دفع لاکتات را راحت تر کند. این اتفاق باعث می شود در حین ورزش کردن دیرتر خسته شوید.

بسیاری از مطالعات نشان داده است ورزشکارانی که به طور روزانه و به اندازه تعیین شده از مکمل های حاوی منیزیوم مصرف می کنند عملکرد ورزش آن ها نسبت به باقی افراد بالاتر بوده است.

3. کمک به کنترل قند دیابت نوع 

از دیگر خواص منیزیوم این می باشد، با نوع عملکردی که دارد یک ماده ی با ارزش برای افرادی است که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.

بسیاری از مطالعات بر روی افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند نشان داده است در خون آن ها منیزیوم از حد متعادل بسیار پایین تر است. زمانی که این ماده معدنی حیاتی در خون کم باشد، باعث می شود انسولین در برابر جذب گلوکز از خود مقاومت نشان بدهد.

مطلب پیشنهادی
مکمل های بدنسازی - (نحوه عملکرد + ضرورت مصرف)

نکته: کمبود منیزیوم ریسک ابتلا به دیابت را بالا می برد.

4. کاهش علائم PMS با مصرف منیزیوم

حدود 30 درصد از خانم هایی که هنوز به سن پسا قاعدگی نرسیده اند، حدود 10 روز مانده به پریود بعدی خود دچار سندرم پیش از قاعدگی می شوند. این علائم خود را با اختلال در خلق و خو، عصبانیت، افسردگی و درد های جسمانی در ناحیه رحم و واژن نشان می دهد.

در طی بررسی های انجام شده بر روی خواص منیزیوم به این نتیجه رسیده اند خانم هایی که سطح منیزیوم آن ها متعادل است یا در این دوره با مشورت پزشک خویش مکمل حاوی منیزیوم مصرف می کنند علائم این سندرم به شدت کاهش پیدا می کند و دوران راحت تری را سپری می کنند.

5. کمک به سلامت قلب

منیزیم کافی در بدن، می‌تواند در کاهش سطح فشار خون بالا موثر باشد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که سطوح بالای منیزیم با کاهش خطر سکته مغزی و بیماری‌های قلبی ارتباط دارد.

همچنین ممکن است این ماده معدنی در بهبود سطح تری گلیسیرید، کلسترول خوب و بد و فشار خون سیستولیک موثر باشد.

مطلب پیشنهادی
امگا 3 در بدنسازی ؛ هفت ضرورت برای مصرف با دوز متعادل

6. دارای مزایای التهابی

به نقل از یک منبع علمی معتبر، مصرف پایین منیزیم با افزایش التهاب ارتباط دارد. التهاب در بیماری‌های مزمن، افسردگی، زوال عقل و پیری نقش مهمی را ایفا می‌کند.

مطالعات نشان داده است که مصرف مکمل‌های منیزیم در افرادی که مبتلا به بیماری‌های التهابی هستند، سطح نوعی پروتئین که نشانه التهاب است را کاهش می‌دهد.

کمبود منیزیم ممکن است استرس اکسیداتیو را افزایش بدهد که با التهاب در ارتباط است و می‌تواند منجر به بروز افسردگی شود.

7. جلوگیری از حملات میگرن

برخی از تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد افراد مبتلا به میگرن بیشتر از افراد دیگر در بدن خود با کمبود منیزیم مواجه هستند. خوردن غذاهای حاوی منیزیم می‌تواند به کاهش سردرد‌های میگرنی کمک کند.

8. تقویت سلامت استخوان ها

منیزیم نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت استخوان‌ها دارد و از تحلیل استخوان‌ها پیشگیری می‌کند.

همانطور که گفتیم درصد بالایی از این ماده معدنی در استخوان‌ها یافت می‌شود و سطوح پایین آن می‌تواند پوکی، ضعف و شکنندگی استخوان را به دنبال داشته باشد.

مطلب پیشنهادی
پروتئین وی چیست؟ از مزایا و معایب آن چه می دانید؟

9. حمایت از خواب بهتر

مکمل‌های منیزیم می‌توانند به عنوان یک روش درمان طبیعی برای بی‌خوابی و دیگر اختلالات خواب به کار روند.

منیزیم انتقال‌دهنده‌های عصبی همچون گاما آمینویوتیریک اسید که با خواب ارتباط دارند را تنظیم می‌کند. بنابراین افزایش مصرف آن می‌تواند به کاهش مشکلات خواب و بهبود کیفیت آن کمک کند.

10. کاهش علائم اضطراب

یک مطالعه روی 3172 بزرگسال نشان داد افزایش سطح منیزیم در بدن، با کاهش افسردگی و اضطراب ارتباط دارد.

طبق یک بررسی مصرف 248 میلی گرم منیزیم در روز می‌تواند اضطراب و علائم آن را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد. همچنین کمبود این ماده ممکن است تحریک پذیری بدن را نسبت به استرس، زیاد کند و منجر به تشدید علائم اضطراب شود.

11. کمک به مبارزه با افسردگی

منیزیم در خلق و خو نقش مهمی را ایفا می‌کند و سطوح پایین این ماده معدنی در بدن می‌تواند زمینه ابتلا به افسردگی را افزایش دهد.

استرس ممکن است میزان منیزیم بدن را کاهش دهد. مطالعه‌ای نشان می‌دهد مصرف روزانه 500 گرم منیزیم، علائم افسردگی را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

مطلب پیشنهادی
علائم کمبود ویتامین D + منابع غذایی حاوی این ویتامین

12. ایمن بودن و دسترسی خوب

همانطور که تا ایجا گفتیم، منیزیم برای تمام جنبه‌های سلامتی، یک ماده معدنی ضروری است. مصرف روزانه توصیه شده منیزیم به صورت زیر است:

  • مردان: 400 تا 420 میلی گرم
  • زنان: 310 تا 320 میلی گرم

خاصیت منیزیوم در بارداری

خاصیت منیزیوم در بارداری

1. تامین انرژی مادر باردار با خواص منیزیوم

یکی از مشکلاتی که اغلب مادران در دوران بارداری با آن روبرو می شوند احساس خستگی و خواب آلودگی است. اکثریت آن ها این مسئله را بیان می کنند که کاملا بی انرژی هستند و دوست دارند دائم استراحت کنند.

این خستگی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما برای رفع این مسئله اگر منیزیوم بدن مادر باردار در حد تعادل باشد پس از مصرف هر وعده غذایی سریع این ماده معدنی غذا را به انرژی بیشتری تبدیل می کند. بنابراین به طور خلاصه از خواص منیزیوم انرژی زایی می باشد.

2. کمک به ساختار بدن جنین

زمانی که نطفه در رحم مادر شکل می گیرد، کم کم رشد کردن آن شروع می شود. پروتئین یکی از اصلی ترین مواد برای رشد برای جنین است که نقش بسیار مهمی در تشکیل اجزای بدن دارد. از خواص منیزیوم در دوران بارداری این است که اسید های آمینه را به پروتئین مورد نیاز سریع تر تبدیل کند.

مطلب پیشنهادی
تستسترون در بدنسازی - آشنایی با نحوه عملکرد این هورمون

3. محافظت از ژن ها

یکی از مهمترین خواص منیزیوم در بارداری که با دانستن آن بدون شک مادران باردار سطح این ماده معدنی را حفظ خواهند کرد، این می باشد که منیزیوم به ایجاد DNA و RNA کمک می کند.

همچنین جالب است بدانید این ماده معدنی بسیار در زمینه ژنتیک با ارزش است، به گونه ای که اگر این سیستم های عصبی آسیبی ببیند سریعا در ترمیم آن نقش موثری از خود نشان خواهد داد.

4. کمک به انقباضات رحمی و عضلات در دوران بارداری

در دوران بارداری خانم ها با انقباضات زیادی رو تجربه می کنند که مانند تیر کشیدن های ناگهانی است و گاهی از یک تیر کشیدن 

مدت زمان آن بیشتر می شود و این برای آن است که عضلات برای زایمان راحت تر در حال بزرگتر شدن هستند. از خواص منیزیوم این است که درد انقباضات را بسیار کم خواهد کرد.

5. جلوگیری از افسردگی در دوران بارداری

از بیماری های روحی که برخی از خانم ها در دوران به آن مبتلا می شوند، افسردگی دوران بارداری می باشد. البته تا حدودی احساس غم در بارداری طبیعی است. اما زمانی که از کنترل خارج شود و هورمون ها تعادلشان بیشتر از حد بهم بخورد این بیماری رخ خواهد داد.

مطلب پیشنهادی
ویتامین ب کمپلکس - 4 ضرورت مصرف آن + 7 فایده برای سلامت

یکی از خواص منیزیوم این می باشد که تاثیر به سزایی در بالا بردن سلامت خلق و خوی مادران هنگام بارداری دارد. با این عملکرد روحیه شاد مادر حفظ می شود و از خطر ابتلا به افسردگی در امان خواهد ماند.

6. کاهش فشار خون بالای بارداری

برخی از مطالعات بر روی خواص منیزیوم نشان داده است این ماده معدنی بی نظیر قادر است فشار خون بالا را تا میزان چشمگیری پایین بیاورد.

نکته: در یک مطالعه افرادی که روزانه 450 میلی گرم منیزیوم مصرف کرده اند، کاهش چشمگیر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را تجربه کرده اند

خانم ها در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی یا ژنتیکی ممکن است مسمومیت بالا رفتن فشار خون را تا پایان زایمان تجربه کنند. این عامل باعث می شود هم مادر باردار در خطر باشد و هم کودک دچار نقص هایی شود؛ در نتیجه مادران لازم است در رژیم غذایی خود خوراکی های حاوی منیزیوم را جای دهند. 

مطلب پیشنهادی
پرفکتیل - 4 عملکرد آن برای سلامت پوست + مو + ناخن

خوراکی های حاوی منیزیوم

خوراکی های حاوی منیزیوم
  • دانه کدو تنبل: در هر اونس (28 گرم)
  • دانه چیا: در هر اونس (28 گرم)
  • اسفناج آب پز: در هر نصف فنجان (90 گرم)
  • بادام: در هر اونس (28 گرم)
  • بادام هندی: در هر اونس (28 گرم)
  • لوبیا سیاه پخته شده: در هر نصف فنجان (86 گرم)
  • کره بادام زمینی: در هر 2 قاشق غذاخوری (32 گرم)
  • برنج قهوه ای پخته شده: در 1/2 فنجان (100 گرم)
  • ماهی قزل آلا پخته شده: در هر 3 اونس (85 گرم)
  • آووکادو: در هر 1/2 فنجان (75 گرم)

منبع خواص منیزیوم: healthline

در آخر:

خواص منیزیوم برای بهبود سلامت بسیار ضروری است و لازم است مادران باردار خوراکی های حاوی این ماده معدنی را تا جای ممکن در رژیم غذایی خود قرار دهند. منیزیوم در همه ی عملکرد های بدن نقش دارد و کمبود آن باعث اختلال در سیستم بدن می شود.

مریم رهنما

مریم رهنما هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *