آشنایی با خواص منیزیوم

خواص منیزیوم نسبت به مواد معدنی دیگر کمتر در بین مردم شناخته شده است. به گونه ای که کمبود آن را در بدن جدی نمی گیرند. این در صورتی است که منیزیوم چهارمین ماده معدنی در بدن می باشد؛ در نتیجه نقش زیادی در سلامت بدن می تواند ایفا کند.

ساختار منیزیوم به گونه ای است که در بهبود عملکرد مغز نقش اساسی دارد و همچنین کمبود آن در بدن مادر باردار ریسک ابتلا به برخی از بیماری ها را در مادر و جنین بسیار بالا خواهد برد.

آشنایی با خواص منیزیوم برای سلامت بدن

خواص منیزیوم برای سلامت بدن

1. نقش فعال منیزیوم در تمامی واکنش های بدن

منیزیوم یک ماده معدنی حیاتی است که در زمین، دریا، گیاهان، حیوانات و انسان به میزان زیادی یافت می شود؛ در نتیجه تمامی موجودات از خواص منیزیوم بهره می برند.

جالب است بدانید حدود 60 درصد از این ماده معدنی در استخوان های بدن یافت می شود و باقی آن در عضلات، بافت های نرم و مایعات از جمله در خون وجود دارد. در حقیقت اگر بخواهیم ریز تر به این موضوع نگاه کنیم هر یک از سلول های بدن ما حاوی منیزیوم است و بدن به شدت به این ماده معدنی محتاج است.

مطلب پیشنهادی
قرص ونوستات چیست؟ تاثیر بر لاغری، عوارض و نحوه مصرف

2. بالا بردن عملکرد ورزش

از دیگر خواص منیزیوم این می باشد که در بهبود عملکرد ورزشی می تواند بسیار موثر واقع شود. منیزیوم قادر است زمانی که شما ورزش می کنید به عضلات شما قند خون بیشتری برساند و دفع لاکتات را راحت تر کند. این اتفاق باعث می شود در حین ورزش کردن دیرتر خسته شوید.

بسیاری از مطالعات نشان داده است ورزشکارانی که به طور روزانه و به اندازه تعیین شده از مکمل های حاوی منیزیوم مصرف می کنند عملکرد ورزش آن ها نسبت به باقی افراد بالاتر بوده است.

3. کمک به کنترل قند دیابت نوع 

از دیگر خواص منیزیوم این می باشد، با نوع عملکردی که دارد یک ماده ی با ارزش برای افرادی است که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند.

بسیاری از مطالعات بر روی افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند نشان داده است در خون آن ها منیزیوم از حد متعادل بسیار پایین تر است. زمانی که این ماده معدنی حیاتی در خون کم باشد، باعث می شود انسولین در برابر جذب گلوکز از خود مقاومت نشان بدهد.

مطلب پیشنهادی
قرص لاغری فلوفیت چه عوارض و مکانیسمی به همراه دارد؟

نکته: کمبود منیزیوم ریسک ابتلا به دیابت را بالا می برد.

4. کاهش علائم PMS با مصرف منیزیوم

حدود 30 درصد از خانم هایی که هنوز به سن پسا قاعدگی نرسیده اند، حدود 10 روز مانده به پریود بعدی خود دچار سندرم پیش از قاعدگی می شوند. این علائم خود را با اختلال در خلق و خو، عصبانیت، افسردگی و درد های جسمانی در ناحیه رحم و واژن نشان می دهد.

در طی بررسی های انجام شده بر روی خواص منیزیوم به این نتیجه رسیده اند خانم هایی که سطح منیزیوم آن ها متعادل است یا در این دوره با مشورت پزشک خویش مکمل حاوی منیزیوم مصرف می کنند علائم این سندرم به شدت کاهش پیدا می کند و دوران راحت تری را سپری می کنند.

خاصیت منیزیوم در بارداری

خاصیت منیزیوم در بارداری

1. تامین انرژی مادر باردار با خواص منیزیوم

یکی از مشکلاتی که اغلب مادران در دوران بارداری با آن روبرو می شوند احساس خستگی و خواب آلودگی است. اکثریت آن ها این مسئله را بیان می کنند که کاملا بی انرژی هستند و دوست دارند دائم استراحت کنند.

مطلب پیشنهادی
داروی لاغری شیمیایی یا طبیعی؟ طرز تهیه یک قرص لاغری بسیار موثر

این خستگی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، اما برای رفع این مسئله اگر منیزیوم بدن مادر باردار در حد تعادل باشد پس از مصرف هر وعده غذایی سریع این ماده معدنی غذا را به انرژی بیشتری تبدیل می کند. بنابراین به طور خلاصه از خواص منیزیوم انرژی زایی می باشد.

2. کمک به ساختار بدن جنین

زمانی که نطفه در رحم مادر شکل می گیرد، کم کم رشد کردن آن شروع می شود. پروتئین یکی از اصلی ترین مواد برای رشد برای جنین است که نقش بسیار مهمی در تشکیل اجزای بدن دارد. از خواص منیزیوم در دوران بارداری این است که اسید های آمینه را به پروتئین مورد نیاز سریع تر تبدیل کند.

3. محافظت از ژن ها

یکی از مهمترین خواص منیزیوم در بارداری که با دانستن آن بدون شک مادران باردار سطح این ماده معدنی را حفظ خواهند کرد، این می باشد که منیزیوم به ایجاد DNA و RNA کمک می کند.

مطلب پیشنهادی
تستسترون در بدنسازی - آشنایی با نحوه عملکرد این هورمون

همچنین جالب است بدانید این ماده معدنی بسیار در زمینه ژنتیک با ارزش است، به گونه ای که اگر این سیستم های عصبی آسیبی ببیند سریعا در ترمیم آن نقش موثری از خود نشان خواهد داد.

4. کمک به انقباضات رحمی و عضلات در دوران بارداری

در دوران بارداری خانم ها با انقباضات زیادی رو تجربه می کنند که مانند تیر کشیدن های ناگهانی است و گاهی از یک تیر کشیدن 

مدت زمان آن بیشتر می شود و این برای آن است که عضلات برای زایمان راحت تر در حال بزرگتر شدن هستند. از خواص منیزیوم این است که درد انقباضات را بسیار کم خواهد کرد.

5. جلوگیری از افسردگی در دوران بارداری

از بیماری های روحی که برخی از خانم ها در دوران به آن مبتلا می شوند، افسردگی دوران بارداری می باشد. البته تا حدودی احساس غم در بارداری طبیعی است. اما زمانی که از کنترل خارج شود و هورمون ها تعادلشان بیشتر از حد بهم بخورد این بیماری رخ خواهد داد.

مطلب پیشنهادی
قرص لاغری چه انواعی دارد؟ (عوارض و مزایای هر کدام)

یکی از خواص منیزیوم این می باشد که تاثیر به سزایی در بالا بردن سلامت خلق و خوی مادران هنگام بارداری دارد. با این عملکرد روحیه شاد مادر حفظ می شود و از خطر ابتلا به افسردگی در امان خواهد ماند.

6. کاهش فشار خون بالای بارداری

برخی از مطالعات بر روی خواص منیزیوم نشان داده است این ماده معدنی بی نظیر قادر است فشار خون بالا را تا میزان چشمگیری پایین بیاورد.

نکته: در یک مطالعه افرادی که روزانه 450 میلی گرم منیزیوم مصرف کرده اند، کاهش چشمگیر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را تجربه کرده اند

خانم ها در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی یا ژنتیکی ممکن است مسمومیت بالا رفتن فشار خون را تا پایان زایمان تجربه کنند. این عامل باعث می شود هم مادر باردار در خطر باشد و هم کودک دچار نقص هایی شود؛ در نتیجه مادران لازم است در رژیم غذایی خود خوراکی های حاوی منیزیوم را جای دهند. 

مطلب پیشنهادی
مکمل های بدنسازی - (نحوه عملکرد + ضرورت مصرف)

خوراکی های حاوی منیزیوم

خوراکی های حاوی منیزیوم
  • سالمون
  • دانه کدو تنبل
  • اسفناج
  • شکلات تلخ
  • بادام زمینی
  • بادام
  • آووکادو
  • ماهی قزل آلا

منبع خواص منیزیوم: healthline

در آخر:

خواص منیزیوم برای بهبود سلامت بسیار ضروری است و لازم است مادران باردار خوراکی های حاوی این ماده معدنی را تا جای ممکن در رژیم غذایی خود قرار دهند. منیزیوم در همه ی عملکرد های بدن نقش دارد و کمبود آن باعث اختلال در سیستم بدن می شود.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید