درد قفسه سینه و 15 علت اصلی آن به همراه راه درمان
درد قفسه سینه یکی از علائم در خطر بودن سلامت است که باید آن را بسیار جدی گرفت. بررسی این درد مزمن به اندازه ای مهم است که اگر شخص آن را جدی نگیرد این امکان وجود دارد جان او در خطر باشد.
احساس درد در ناحیه قفسه سینه می تواند نشانه بیماری های دیگری نیز باشد. در ادامه این مقاله به طور کامل موارد زیر را مورد صحبت قرار داده ایم:
- علت ایجاد دردهای ناحیه قفسه سینه
- راه درمان و تسکین مناسب
- درمان خانگی مناسب
همه چیز در مورد درد قفسه سینه
اغلب ما در طول روز با استرس و اضطراب های بسیار زیاد و گوناگونی روبرو می شویم و مطمئنا برای هر کدام از ما این اتفاق رخ داده است که در برههای از زمان درد قفسه سینه به سراغمان آمده باشد.
مطالب مرتبط با درد قفسه سینه
- ذات الریه چیست؟ علائم، راه درمان و پیشگیری از آن چگونه است؟
- سرفه خشک چه علتی دارد؟ سبب درد قفسه سینه میشود؟ راه درمان چیست؟
- علائم عفونت ریه چیست؟ آیا علتی برای درد قفسه سینه محسوب میشود؟
اکثرا وقتی با این مشکل روبرو می شویم این فکر در ذهنمان جرقه می زند که دچار حمله قلبی شده ایم، هر چند که باید این دردها را جدی گرفت اما تمامی دردهای ناحیه قفسه سینه به حمله قلبی مرتبط نمیشود و بر اثر عوامل مختلفی ایجاد شده است که برخی از این عوامل جدی و حتی مرگبار خواهد بود.
دلایل مهم درد قفسه سینه چیست؟
هنگامی که این اتفاق ایجاد میشود بهترین راه حفظ آرامش و بررسی علائم مربوط به پیدا کردن علت ایجاد آن است تا راه مناسب درمانی پیش گرفته شود. همانطور که گفته شد دلایل بسیار زیادی در بروز درد قفسه سینه دخیل هستند که در این قسمت به معرفی شایعترین آنها خواهیم پرداخت.
1. بروز مشکلات قلبی
دلایلی که در زیر به آن اشاره خواهیم کرد شاید تنها عوامل تاثیرگذار در بروز درد قفسه سینه نباشند اما پزشکان همواره از آنها به عنوان یکی از مهمترین ها یاد می کنند.
– بیماری سرخرگ کرونری
این بیماری دقیقا گرفتگی رگ های قلبی است که پس از مسدود کردن رگ های قلب، انتقال جریان خون و همچنین اکسیژن را به عضله قلب کاهش می دهد.
این مسئله در ابتدا با دردی به نام آنژین در ناحیه قفسه سینه بروز پیدا میکند و پزشکان آن را علائمی از بیماری قلبی قلمداد می کنند اما به طور کلی آسیب جدی را به قلب وارد نمی کند.
اما نکته اینجاست که تجربه این درد آن هم به مدت طولانی و عدم پیگیری از جانب بیمار می تواند حمله قلبی را به همراه داشته باشد. اغلب کسانی که با درد قفسه سینه روبرو شده اند اذعان دارند که این درد می تواند به شانه ها، فک یا کمر سرایت کند و حسی مانند فشرده شدن را فرد در آن لحظه تجربه خواهد کرد.
– درد قفسه سینه ناشی از سکته قلبی
در اکثر موارد، افراد زمانی با سکته قلبی روبرو می شوند که جریان خون در رگ های قلبی کاهش پیدا کند زیرا منجر به مرگ سلول های عضله قلب خواهد شد.
سکته قلبی دردی به مراتب شدیدتر از آنژین (درد قفسه سینه زمانی که جریان خون کم باشد و اکسیژن کافی به قلب نرسیده باشد) را در ناحیه قفسه سینه فراهم می آورد. طوری که با استراحت از بین نمی رود و از علائم آن میتوان به تعریق، تهوع، تنگی نفس و ضعف شدید اشاره کرد.
– میوکاردیت
میوکاردیت چیست؟ تاکنون در رابطه با این مشکل چیزی شنیده اید؟ در واقع به التهاب عضله قلب میوکاردیت گفته میشود که درد قفسه سینه شباهت بسیار زیادی به آنژین دارد و اکثر افراد با تب، خستگی، افزایش ضربان قلب و حتی مشکل تنفسی روبرو خواهند شد.
– ضخیم شدن ماهیچه ی قلب
این بیماری، نوعی از بیماری های ژنتیکی است که ماهیچه های قلب را ضخیم می کند. در برخی موارد این ضخیم شدن ناشی از اختلال در خارج شدن از رگ های قلب حساب میشود.
اکثرا افراد پس از انجام تمرینات ورزشی با درد قفسه سینه مواجه می شوند که بلافاصله باید به پزشک مراجعه نمایند. این بیماری ارتباط بسیار نزدیکی با ماهیچه قلب دارد و علاوه بر بروز درد در ناحیه قفسه سینه با سرگیجه، خستگی و سایر علائم را به همراه دارد.
– افتادگی دریچه میترال
این اختلال باعث می شود که یکی از دریچه های قلب به طور کامل بسته نشود و این مسئله را با علائمی مانند درد در قفسه سینه، تپش قلب و سرگیجه بروز می دهد. نکته اینجاست اگر این افتادگی خفیف باشد هیچگونه علائمی را از خود بروز نمی دهد.
– پاره شدن رگ قلب
این مشکل یکی از نادرترین مسائلی است که افراد میتوانند با آن مواجه شوند و اغلب پزشکان آن را از مرگبارترین مشکلات قلبی می دانند. عوامل بسیار زیادی در پارگی رگ های قلبی دخیل هستند که با درد شدید و ناگهانی همراه خواهد بود که به گردن و کمر و همچنین شکم نیز سرایت می کند.
2. درد قفسه سینه ناشی از معده و دستگاه گوارش
جالب است که بدانید هرگاه که شما با مشکلی در ناحیه گوارش مواجه شوید این امکان وجود دارد که درد قفسه سینه را نیز تجربه نمائید. برخی از این دلایل شامل موارد زیر میشود.
– رفلاکس معده
یکی از شایع ترین مشکلاتی که در سیستم دستگاه گوارش برای افراد به وجود می آید رفلاکس معده به شمار میرود. این اختلال باعث می شود که محتویات معده به داخل معده برگردد و مزه ترشی و حس سوزشی را در قفسه سینه به وجود آورد.
عوامل زیادی در بازگشت اسید معده دخیل وجود دارد که از جمله آن میتوان به اضافه وزن، مصرف سیگار، حاملگی و قلب درد و… اشاره کرد. بهتر است برای پیشگیری از این موضوع، عوامل ایجاد کننده را در نظر داشته باشید.
– انقباض مری
از جمله دیگر مواردی که میتواند درد قفسه سینه را با خود به همراه داشته باشد، انقباض ناهماهنگ مری و انقباضات ناشی از فشار خون بالا به شمار میرود.
– حساسیت بیش از حد مری
هر چند علت این مشکل همچنان بر پزشکان پنهان است اما کوچکترین تغییری که در فشار با مری میتواند درد قفسه سینه را به دنبال داشته باشد.
– زخم معده و درد قفسه سینه
زخم معده جزء آن دسته از مشکلاتی است که حس بسیار مبهمی را در نتیجه زخم شدن پوشش معده در بدن ایجاد می کند. اکثرا افرادی که مقدار زیادی سیگار و یا الکل مصرف می کنند از این بیماری رنج می برند هر چند که این روزا مصرف آسپرین نیز زخم معده را با خود به همراه دارد.
نکته مثبت این است که داروهای ضد ترش کردن معده می تواند درد ناشی از زخم معده را کاهش دهد.
3. مشکلات مربوط به استخوان، عضلات یا اعصاب
در برخی موارد درد قفسه سینه می تواند ناشی از استفاده بیش از حد از قفسه سینه یا آسیب رسیدن به آن بر اثر سقوط و یا حادثه ای دیگر باشد.
ویروس ها نیز می توانند این درد را با خود به همراه آورند. از میان تمام عواملی که موجب بروز این درد می شوند در این قسمت به برخی از آنان اشاره کردهایم.
– مشکلاتی در دندهها
هنگامی که افراد با شکستگی در ناحیه دنده روبرو شده باشند یکی از اولین علائمی که با آن روبرو می شوند درد قفسه سینه به شمار میرود.
این درد اغلب به یک منطقه محدود می شود و با هر تنفس و یا سرفه شدت پیدا می کند و حتی هنگامی که بر روی آن منطقه فشار وارد می کنید تیر می کشد.
– زونا و درد قفسه سینه
زونا اغلب بر اثر ویروس واریسلا زوستر (عامل آبله مرغان) به وجود می آید.
زونا در ابتدا احساس تیر کشیدن را در بدن ایجاد می کند و پس از چند روز با بروز دانه هایی قرمز بر روی پوست ظاهر می شود.
4. مشکلات ریوی
از شایعترین مشکلات ریوی که با علائمی همچون درد در قفسه سینه نمود پیدا می کنند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد که در بروز این ناراحتی بسیار موثر هستند.
– ارتباط سینه پهلو و درد قفسه سینه
مطمئنا بارها نام این بیماری را شنیده اید. بیماری که از عفونت ریه نشات میگیرد و درد قفسه سینه را ایجاد.
این بیماری اغلب به صورت ناگهانی بروز پیدا می کند و با تب و لرز شدید، سرفه و خارج شدن چرک از دستگاه تنفسی همراه است.
– آمبولی ریه
هنگامی لخته های خون از طریق جریان خون در ریه ها مستقر می شوند، آمبولی رخ داده است.
آمبولی اغلب دشواری در تنفس، پلورزی حاد و افزایش ضربان قلب را با خود به همراه دارد. این بیماری اغلب به دلیل گرفتگی رگ و بی تحرکی پس از جراحی و همچنین سرطان به وجود می آید.
– ابتلا به آسم
باعث تنگی نفس، خس خس، سرفه و حتی درد در قفسه سینه خواهد شد و التهاب منافذ هوایی را با خود به دنبال دارد.
- آسم یکی از مشکلاتی است که با پیش رفتن در زندگی شهری و آلودگی هوا بیشتر ایجاد می شود. اما تا چه حد با علائم خفیف آن آشنا هستید و هشدارهایی که در مراحل ابتدایی بروز می دهد را می شناسید؟ برای اطلاع از نشانه های ابتلا به آسم پیشنهاد می کنیم به مقاله آشنایی با 9 نشانه خفیف و شدید آسم مراجعه کنید.
راه های درمان و پیشگیری از درد قفسه سینه
اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که به صورت گاه و بیگاه از درد قفسه سینه رنج می برید باید بلافاصله به پزشک متخصص مراجعه نمایید اما نکته اینجاست که همواره راه هایی وجود دارد که به شما کمک می کند تا از بروز این مشکل جلوگیری کنید.
1- در مرحله اول باید به سراغ شناسایی منشا دردهای اولیه بروید. پس از این مرحله، نوع درمان با توجه به نظر پزشک انتخاب خواهد شد. معمولا افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند باید آنژیوگرافی شوند و یا تحت عمل جراحی قرار گیرند. در واقع آنها با هر گونه علامتی که در ناحیه قفسه سینه خود مواجه شدند باید به اورژانس مراجعه نمایند.
2- ساده گرفتن درد قفسه سینه برای افرادی که بالای پنجاه سال سن دارند و یا سابقه مشکلات قلبی و عروقی در خانواده آن ها وجود دارد نباید به سادگی از کنار این درد عبور کنند.
3- وقتی با درد قفسه سینه و مشکلات قلبی روبرو شوید پزشکان با تجویز آسپرین و همچنین نیترو گلیسیرین تلاش می کنند تا شریان های اصلی رساندن اکسیژن و همچنین خون به قلب را باز نمایند.
4- اگر درد قفسه سینه ناشی از مشکلات گوارشی باشد داروهای کاهش دهنده اسید معده می تواند همچون آبی روی آتش عمل کند و شما را به آرامش برساند.
5- اگر با درد قفسه سینه روبرو شدید هر فعالیتی که در حال انجام آن هستید را متوقف کنید و به استراحت بپردازید. اکثر این دردها با کمی استراحت خنثی می شوند اما در غیر اینصورت حتما باید به پزشک مراجعه نمایید.
روش های خانگی برای درمان درد قفسه سینه
این روش ها شاید در هنگام بروز درد قفسه سینه موثر باشد زیرا تا زمانی که اورژانس سر برسد می تواند خطر مرگ را از افراد دور نماید. همچنین برخی از افراد استفاده از روش های خانگی را به روش های شیمیایی و پزشکی ترجیح می دهند از همین رو موارد زیر می تواند نقش مهمی در بهبود سلامت آن ها داشته باشد.
1. تاثیر بادام در کاهش درد قفسه سینه
اگر شما روزانه یک لیوان شیر بادام بنوشید علاوه بر اینکه ریفلاکس معده خود را کنترل می کنید از بروز درد قفسه سینه نیز جلوگیری خواهید کرد.
هر چند همچنان هیچ دلیل علمی برای این مسئله به وجود نیامده اما شواهد تجربی نشان می دهد که بادام در کاهش این درد نقشی موثر ایفا می کند. اما نکته اینجاست که بادام از چربی بسیار بالایی برخوردار است و ممکن است دردها را تشدید کند از همین رو در مصرف آن نباید زیاده روی کنید.
2. کیسه یخ روشی نتیجه بخش
از جمله دیگر روش هایی که در منزل برای کاهش درد قفسه سینه می توان انجام داد، استفاده از کیسه یخ است. در واقع از جمله مواردی که می تواند این درد را با خود به همراه داشته باشد گرفتگی عضلات این ناحیه است که اغلب به واسطه ورزش، فعالیت و آسیب به این ناحیه رخ می دهد. کیسه یخ می تواند باعث کاهش ورم و دردهای ناشی از آن باشد.
3. جوش شیرین
اگر جوش شیرین را با آب گرم و یا آب سرد مخلوط کنید و سپس بنوشید به دلیل قلیایی بودن آن، اسید معده را کاهش میدهد و درد قفسه سینه را نیز تسکین می بخشد. از همین رو اگر درد قفسه سینه شما ناشی از مشکلات گوارشی باشد می توانید از این روش استفاده کرده و نتیجه ای قابل قبول دریافت نمایید.
4. استفاده از زردچوبه
تاکنون شنیده اید که زردچوبه می تواند درد قفسه سینه را تسکین دهد؟ در واقع زردچوبه همانند زنجبیل به دلیل دارا بودن خاصیت ضد التهابی می تواند نقش موثری در تسکین دردهای قفسه سینه داشته باشد.
اگر شما بتوانید یک فنجان شیر گرم را به همراه یک قاشق چای خوری زردچوبه قبل از خواب مصرف کنید در واقع از بروز این دردها پیشگیری کرده اید.
راهکارهای درمانی بیان شده فقط باید در مواقعی به کار برده شوند که پزشک، بیمار را معاینه کرده باشد و خطر جدی آنرا تهدید نکند. علاوه بر این موضوع، از این موارد برای افراد مبتلا به آنژین و یا افراد با سابقه بیماری قلبی نباید استفاده کرد.
درد قفسه سینه چه مواقعی جدی است؟
تمام موارد مهمی که سبب درد قفسه سینه می شوند را معرفی کردیم. با این وجود لازم است تمام موارد جدی را شناخت تا از آسیب های احتمالی در پی آن بتوان جلوگیری کرد.
- وقتی درد در این ناحیه بیشتر از 5 دقیقه به طول بینجامد
- مواقعی که درد در این ناحیه سبب بیدار شدن از خواب شبانه شود دو مشکل جدی ممکن است وجود داشته باشد، مشکل گوارشی یا حمله قلبی که اگر حمله قلبی باشد درد در قسمت های دیگر مانند دست و سرشانه نیز احساس خواهد شد
چه عواملی سبب تشدید درد قفسه سینه می شوند؟
با توجه به دلایل بیان شده برای درد قفسه سینه، مواردی وجود دارند که سبب تشدید و زمینه سازی درد قفسه سینه به هر علتی می شوند.
از جمله این موارد می توان به گزینه هایی همچون سیگار و قلیان یا قرار گرفتن در معرض دود آنها، مصرف غذاهای مسموم و فاسد، استرس و اضطراب، شرایط روحی، آب و هوای آلوده و حتی رژیم غذایی نادرست که هیچ فعالیت ورزشی در کنار آن وجود نداشته باشد، اشاره کرد.
زمان مراجعه به پزشک
وقتی درد قفسه سینه ایجاد می شود، اگر موارد زیر را به همراه داشته باشد، لازم است تا فورا به پزشک مراجعه شود؛ زیرا مشکل جدی ممکن است ایجاد کند.
- اگر با احساس سنگینی و درد در قلب همراه شود
- اگر درد قفسه سینه با تنگی نفس همراه شود
- در مواردی که فرد سابقه حمله قلبی یا مشکلات قلبی داشته باشد با احساس درد در این ناحیه باید فورا به پزشک مراجعه کند
مطالب مرتبط با درد قفسه سینه
- ذات الریه چیست؟ علائم، راه درمان و پیشگیری از آن چگونه است؟
- سرفه خشک چه علتی دارد؟ سبب درد قفسه سینه میشود؟ راه درمان چیست؟
- علائم عفونت ریه چیست؟ آیا علتی برای درد قفسه سینه محسوب میشود؟
سخن پایانی
علائمی که از بدن ظاهر میشود، ممکن است بر اثر اختلالات یا نارساییها و بسیاری از موارد دیگر پیش آمده باشد. بهتر است هنگام مواجه شدن با درد قفسه سینه علائم مختلف که در طول متن به آن ها اشاره شد، چک شوند. در صورت تکرار و ادامه یافتن آن باید هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرد.
دستتون درد نکنه، عالی بود، یک مورد هم بنده بگم، سنجد و یا پودر سنجد هم بلافاصله درد ناشی از معده رو کاهش میده،
سلام همراه گرامی کوئیک فیت
از اینکه تجربیات خودتون رو با ما درمیون گذاشتید، سپاسگزاریم.
ولی ممکن است این روش برای بعضی از افراد نتیجه مناسبی نداشته باشد و بهتر است از پزشک هم در این باره مشورت گرفته شود.