خواص آبغوره

خواص آبغوره برای جنبه‌های مختلفی نتیجه بخش است. اما بدون اینکه به این خواص توجه شود، از آن برای طعم دار کردن سالاد و غذاها استفاده می‌شود.
با توجه به طعم ترش و دلچسبی که دارد، به عنوان یکی از چاشنی‌های پرکاربرد است. گاهی مصرف مقدار کمی از آن می‌تواند راهکاری برای کاهش فشار خون بالا باشد. اما تاثیرات متعددی دارد که در این مقاله می‌خواهیم آنها را عنوان کنیم. با ما همراه باشید.

مطالب مرتبط با خواص آبغوره

آبغوره؛ تهیه شده از دانه‌های کال انگور

آبغوره از دانه‌های نرسیده و کال انگور تهیه می‌شود. این دانه‌ها با خود مقادیر فراوانی از مواد معدنی و ویتامینی را به همراه دارند که خواص آبغوره نیز از آنها بی بهره نیست. مهمترین این ترکیبات شامل گزینه‌های زیر است که می‌تواند فواید بی شماری را به بدن برساند:

  • سوکسینیک اسید
  • اسید فرمیک
  • مقادیر کمی از قند میوه
  • اسید اگزالیک
  • مالیک اسید
  • ویتامین C
  • اسید گلیکولیک

طبع آبغوره چیست؟

یکی از نکات مهم در رابطه با مواد خوراکی به طبع آنها مربوط می‌شود. آبغوره به عنوان یکی از چاشنی‌های ترش مزه، طبع سرد دارد.
به همین دلیل به افرادی که سرد مزاج هستند یا افرادی که ضعف اعصاب دارند، بیشتر توصیه می‌شود از آبغوره کمتر استفاده کنند.

آشنایی با مهمترین خواص آبغوره

عصاره تهیه شده از غوره، آبغوره نام دارد که برای مزه دادن به بیشتر غذاها، می‌توان از آن استفاده کرد. اما تنها کاربرد این چاشنی، مزه دادن به غذا نیست. بلکه فواید و تاثیرات مختلفی را به بدن می‌رساند. در ادامه مهمترین تاثیراتی که آبغوره به همراه دارد را معرفی خواهیم کرد.

مطلب پیشنهادی
خواص آب انار + ناگفته هایی از خاصیت درمانی و زیبایی آب انار

1. خواص آبغوره برای فشار خون

یکی از مهمترین خواصی که از آبغوره خیلی از افراد شنیده‌اند، تاثیر آن بر فشار خون است.
در تحقیقات انجام شده روی افراد بین 20 الی 30 سال که سالم بودند و افراد 30 الی 60 سال که به هیپرلیپیدمی و فشار خون مبتلا بودند، دریافتند که مصرف عصاره غوره تاثیرات مثبتی را به همراه دارد.
در این تحقیق 30 روزه به افراد روزانه دو وعده به مقدار 200 میلی لیتر، آبغوره داده شد.
در انتها ثابت شد دریافت آبغوره توانسته است:
در افراد سالم به کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب کمک کند.
در افراد مبتلا به فشار خون به کاهش سطح تری گلیسیرید، کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب منجر شود.

در واقع خواص آبغوره برای کاهش فشار خون بسیار موثر است. زیرا با مصرف مداوم و متعادل به کاهش کلسترول بد در خون کمک می‌کند. در پی آن نیز جریان خون به راحتی در عروق حرکت خواهد کرد.

2. سلامت سیستم گوارش با مصرف آبغوره

یکی از مهمترین خواص آبغوره، به تاثیر آن بر سیستم گوارش مربوط می‌شود. استفاده از آن به هضم بهتر غذا کمک می‌کند.

مهمترین خواص آبغوره

همچنین به دلیل خاصیت اسیدی که دارد سبب باز شدن اشتها می‌شود. حتی برای برطرف شدن اختلالات معده و روده‌ها نیز تاثیر به سزایی دارد. از آن برای ضد عفونی کردن روده‌ها می‌توان نتیجه گرفت.
جالب است بدانید مصرف آن به درمان یبوست نیز کمک می‌کند.
از آبغوره در طب سنتی برای درمان کرم روده و تقویت معده به کار برده می‌شود. البته بهتر است آن را به همراه زیره سیاه ترکیب کرد و استفاده کرد.

مطلب پیشنهادی
خواص انگور و بهبود سلامت + مصرف انگور در بارداری

3. بهبود التهاب گلو

یکی از راهکارهایی که برای رفع ورم گلو و التهابات موجود در دهان می‌توان به کار برد، قرقره کردن آبغوره است.
این کار باعث می‌شود ورم گلو کم شود. حتی برای رفع التهاب دهان و نرمی لثه نیز می‌توان از آن استفاده کرد.

4. تاثیر آبغوره بر لاغری و کاهش وزن

دلایل متعددی زمینه بالا رفتن وزن را فراهم می‌کند. اما مهمترین آنها موارد زیر هستند:
سبک زندگی نادرست
برنامه غذایی نامتعادل و ناسالم
فعالیت بدنی کم
ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای
مصرف برخی از داروها

اما باید در این بین برنامه غذایی غلط را مهمترین علت اضافه وزن در بسیاری از افراد دانست. با اصلاح برنامه غذایی می‌توان به کاهش وزن دست یافت.
تغییر برنامه غذایی مهمترین راه کاهش وزن است. اما در کنار آن استفاده از راهکارهای مکمل نیز بسیار مفید هستند.

از جمله راهکارهای مکمل برای لاغری و کاهش وزن، استفاده از چاشنی‌های خوبی مانند آبغوره است. البته باید در نظر داشت که آبغوره به تنهایی نمی‌تواند باعث لاغری شود اما موجب تحریک بدن برای کاهش وزن خواهد شد.
این نوشیدنی را می‌توان به عنوان یکی از بهترین طعم دهنده‌ها به جای انواع سس روی سالاد به کار برد. از این طریق چربی سوزی افزایش خواهد یافت و از خوردن خوراکی‌های چاق کننده نیز جلوگیری خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
میوه خشک چه فوایدی دارد؟ + 4 ضرر که باید جدی گرفت

5. خواص آبغوره برای کبد

یکی از نکاتی که در رابطه با آبغوره بیان شد، به طبع آن بر می‌گردد. همانطور که مطرح شد، طبع آبغوره سرد است. از طرفی طبع کبد گرم و تر است.
وقتی کبد بیش از اندازه نرمال گرم باشد، توان سوخت چربی‌ها را ندارد و ممکن است ملتهب شود. استفاده از خوراکی‌هایی مانند آبغوره به اندازه متعادل می‌تواند از بروز این وضعیت جلوگیری کند.

6. کاهش چربی خون با آبغوره

آبغوره به علت داشتن ویتامین C، خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارد. به همین دلیل تاثیر به سزایی در کاهش چربی خون دارد.
استفاده از ترکیبات به کار برده شده در این چاشنی، به افزایش کلسترول خوب کمک می‌کند. این موضوع کاهش کلسترول بد را به همراه دارد.

معمولا افرادی که از چربی خون بالا رنج می‌برند، بهتر است برای جلوگیری از آسیب‌هایی که برای قلب و عروق به همراه دارد، مصرف چربی‌ها را به حداقل برسانند. در کنار آن نیز از مواد غذایی سالمی مانند آبغوره استفاده کنند تا به مرور به بهبود وضعیت کمک کند. البته بهتر است از این روش، در کنار درمان دارویی که پزشک مشخص می‌کند استفاده کرد.

مطلب پیشنهادی
مهمترین خواص گریپ فروت در 11 مورد + مواد تشکیل دهنده آن

7. خواص آبغوره برای پوست

آبغوره به عنوان منبعی طبیعی برای دریافت خواص آنتی اکسیدانی است. آنتی اکسیدان‌ها به جلوگیری از آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد منجر می‌شوند. از این رو از بافت پوست در مقابل این آسیب‌ها جلوگیری خواهد شد.

از طرف دیگر حالت اسیدی که آبغوره دارد، در حفظ تعادل PH پوست در حالت اسیدی بسیار موثر است. از آن برای تهیه ماسک‌های خانگی نیز می‌توان استفاده کرد.
اما به علت اسیدی بودن، بهتر است با کمی آب رقیق شود.
حتی در مواردی که جوش‌های ناشی از گرم روی پوست ایجاد شده باشند، می‌توان از این نوشیدنی برای رفع آنها استفاده کرد. این موضوع به علت به همراه داشتن ویتامین C و خاصیت آنتی اکسیدانی است که به همراه دارد.

8. تقویت سیستم ایمنی بدن با آبغوره

آبغوره سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است. از این خاصیت آبغوره می‌توان برای پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها، به ویژه بیماری‌های عفونی کمک گرفت.

خواص آنتی اکسیدانی آبغوره برای جلوگیری از استرس اکسیداتیو بسیار موثر است. ترکیبات آن از بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند.
این موضوع به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی همچون سرطان نیز موثر است.

9. جلوگیری از رشد تومورهای سرطانی

آبغوره در پیشگیری از ابتلا به سرطان موثر است.
ویتامین C فراوان موجود در آن، به کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان می‌انجامد. حتی از بروز عفونت‌ها نیز پیشگیری می‌کند.

مطلب پیشنهادی
خواص پلانتین - ( پلانتین و لاغری سریع + خواص سلامت)

طبق مطالعات انجام شده، فیتواسترول‌ها در مبارزه با سلول‌های سرطانی، بسیار موثر عمل می‌کنند. جالب است بدانید سطح فیتواسترول در انگور رسیده، کمتر از غوره است.

از این رو سطح بالایی از فیتواسترول را از طریق مصرف آبغوره می‌توان به بدن رساند. این راهکار برای جلوگیری از رشد غدد سرطانی و درمان سرطان می‌تواند تاثیر به سزایی داشته باشد.

10. کاهش درد سیاتیک

از آبغوره به عنوان تنها راه درمان درد سیاتیک و کمر درد نمی‌توان استفاده کرد. اما در بسیاری از موارد توصیه شده است برای کاهش درد سیاتیک در کنار راهکارهای درمانی دیگر، تاثیر بالقوه‌ای به همراه دارد.
همچنین برای افرادی که روماتیسم دارند نیز موثر است.

11. درمان بواسیر

استفاده آبغوره به شکل موضعی برای برخی از موارد تاثیر به سزایی دارد.
از خواص آبغوره به شکل موضعی برای برطرف کردن بواسیر می‌توان نتیجه گرفت. این بیماری معمولا اجابت مزاج را با مشکل مواجه می‌کند.
برای بهره از آبغوره به منظور درمان بواسیر لازم است مقداری از آن را به همراه آب تره ترکیب کرد و بعد از اجابت مزاج و شستشوی کامل، موضع را به ترکیب آغشته کرد.
اما در صورت شدید بودن بواسیر لازم است درمان را از متخصصین جویا شد.

12. استفاده از آبغوره برای قطع خونریزی بینی

دلایل متعددی ممکن است زمینه ایجاد خونریزی بینی را فراهم کند. در صورت مکرر بودن این اتفاق باید برای بررسی مشکل و پیشگیری از بروز مشکل جدی، به پزشک مراجعه کرد.
اما برای مواردی که خونریزی بینی بر اثر گرما یا مسائل محیطی باشد، می‌توان از چند قطره آبغوره استفاده کرد. فقط کافی است چند قطره آبغوره طبیعی را در بینی چکاند و سر را کمی بالا نگه داشت.

مطلب پیشنهادی
خواص آووکادو - 6 فایده برای سلامت + ارزش غذایی و کالری

13. درمان عفونت گوش

بروز عفونت گوش می‌تواند درد در ناحیه گردن، گلو و گوش را به همراه داشته باشد.
در طب سنتی برای رفع این مورد، در صورتی که مشکل زمینه‌ای وجود نداشته باشد، می‌توان از چکاندن چند قطره آبغوره استفاده کرد.

14. قاعده آور بودن آبغوره

افرادی که دوران قاعدگی نامنظمی دارند، می‌توانند از راهکارهای طبیعی برای تنظیم چرخه قاعدگی کمک دریافت کنند. از جمله این راهکارهای طبیعی استفاده از آبغوره است که خاصیت قاعده آوری دارد.
حتی در سنین بلوغ به جلو افتادن دوران بلوغ و بروز قاعدگی نیز منجر می‌شود.

15. خواص آبغوره برای دوران بارداری

دوران بارداری یکی از دوران‌های حساس برای مادران است.
باید در این دوران از مواد غذایی متنوع استفاده کرد تا بدن مادر در مقابل بیماری‌ها محافظت شود و نیازهای جنین برای رشد نیز تامین شود.

مصرف آبغوره همراه با مواد غذایی روزانه، به دریافت خواص آنتی اکسیدانی بیشتر کمک می‌کند. همچنین باید در نظر داشت که به دلیل مدر بودن، می‌تواند زمینه سقط جنین را فراهم کند. به همین دلیل نباید مادران در این دوران در مصرف آبغوره زیاده روی کنند. اما مقدار متعادل آن آسیبی به همراه ندارد.

مطلب پیشنهادی
خواص رب انار ؛ بررسی ارزش غذایی و 13 خاصیت

چگونه از خواص آبغوره بهره‌مند شویم؟

باید برای دریافت خواص آبغوره نکات مهمی را در نظر داشت.
معمولا برای تهیه آبغوره، غوره انگور عسگری گزینه مناسب‌تر و آبدارتری است. زیرا هسته ندارد و طعم گس هسته به داخل آبغوره منتقل نمی‌شود.

پیش از آبگیری غوره‌ها، حتما باید دم و چوب آنها گرفته شود. این کار نیز باعث جلوگیری از ایجاد طعم گس آبغوره خواهد شد.
سپس باید اگر قرار است آبغوره را نجوشانید، غوره‌ها را با روش مطمئن بشوئید. البته بهتر است این کار را قبل از جدا کردن از چوب و دم آنها انجام دهید.

می‌توانید آبغوره را بجوشانید و سپس نگهداری کنید. اما بهتر است برای حفظ خواصی که دارد، آن را در حالت طبیعی و در دمای خنک نگهداری کنید.

شیشه آبغوره را از قبل استریل کنید تا از کپک زدن آن جلوگیری شود.
همچنین باید در نظر داشته باشید که نمک به نگهداری طولانی مدت از آبغوره کمک می‌کند.
اما برای مواردی که به منظور جنبه‌های درمانی مانند درمان فشار خون بالا یا کاهش کلسترول بالا قرار است استفاده شود، نباید نمک اضافه کرد. زیرا نمک عاملی برای بالا رفتن فشار خون و حتی چربی خون می‌تواند باشد.

عوارض زیاد روی در مصرف آبغوره

به مهمترین خواص آبغوره در این متن اشاره شد. اما باید در نظر داشته باشید که این خوراکی ترش و خوشمزه، در صورتی که نامتعادل مصرف شود، می‌تواند آسیب‌هایی را به همراه داشته باشد.
برای این منظور بهتر است به موارد زیر توجه کرد:

  • مصرف نامتعادل آبغوره در دوران بارداری خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد
  • زیاده روی در مصرف آن، تضعیف قوای جنسی را به همراه دارد
  • افرادی که کبد سرد دارند، باید از آن استفاده نکنند
  • آبغوره برای افرادی که دچار ناراحتی ریه، مشکلات گوارشی مانند زخم معده و مری، یا بالا بودن اسید معده دچار هستند، بهتر است مصرف نشود
  • زیاده روی در مصرف آبغوره تجمع گاز در معده، دل پیچه، درد شکم و درد معده را به همراه دارد
مطلب پیشنهادی
رژیم میوه 3 روزه (بهترین میوه‌ها برای پاکسازی سموم و چربی سوزی)

مطالب مرتبط با خواص آبغوره

جمع‌بندی

در این مقاله به معرفی مهمترین خواص آبغوره پرداختیم.
آبغوره از دانه انگور نرسیده و کال تهیه می‌شود. به همین دلیل خاصیت اسیدی دارد و با خود ترکیبات فیتواسترول بالایی را به همراه دارد. همچنین حاوی ویتامین C است که خواص آنتی اکسیدانی بالایی را به بدن می‌رساند.
این ترکیبات به حفاظت از بدن در مقابل بیماری‌ها کمک می‌کنند.
نکته‌ای که باید در نظر داشت به مصرف آبغوره برای فشار خون مربوط می‌شود. باید آبغوره‌ای استفاده کرد که بدون نمک و افزودنی باشد تا فشار خون را به حد نرمال کاهش دهد.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید