درمان بی حالی و کسالت (فقط 7 راهکار برای بازگشت انرژی)
درمان بی حالی و کسالت میتواند به داشتن یک روز پرانرژی کمک کند.
اینکه خسته و بیحال باشیم یا حوصله انجام کاری را نداشته باشیم، میتواند باعث به تعویق افتادن خیلی از امور ضروری روزانه ما شود. خیلی از ما برایمان کسالت و بی حالی بر اثر عوامل مختلف ایجاد میشود. مثلا بین یک روز کاری ممکن است کسالت و بی حالی ناشی از بی خوابی باعث عملکرد پایین ما شود. اما میتوانیم با خیلی از راهکارهایی که وجود دارد آن را بهبود بخشیم. در این مقاله ابتدا عللی که میتوانند موجب کسالت و بی حالی شود را بررسی میکنیم و بعد از آن به راهکارهای خیلی موثر برای رفع آن میپردازیم.
مطالب پیشنهادی مرتبط با کسلی و بی حالی
- 5 راه درمان راحت برای تیک عصبی را بشناسید.
- با تکنیکهای هیپنوتیزم درمانی آشنا شوید.
- اضطراب 13 نشانه دارد؛ آیا با آنها آشنا هستید؟
چرا گاهی اوقات کسل و بی حال هستیم؟
برای خیلی از ما ممکن است بی حالی و کسل بودن پیش آمده باشد. البته خستگی واقعی چیزی بیشتر از احساس خواب آلودگی و بی حالی است. این خستگی و بی حالی باعث میشود تا ترجیح بدهیم ساعاتی را در رختخواب بگذرانیم و کارهای روزمره خود را به تعویق بیندازیم.
حتی در خیلی از موارد احساس بی حالی و کسالت باعث میشود حتی سلامت روانی و فیزیکی ما به خطر افتد. البته با اینکه کارهای روزمره را غیرممکن نمیکند ولی باعث به تعویق افتادن مکرر آنها میشود.
جالب است بدانید مشکلات ما به طور مستقیم با خستگی و بی حالی در ارتباط است. شاید خیلی از اطرافیان تا این موضوع برای خودشان ایجاد نشود، این بی حالی و کسالت ما را درک نکنند و بر این باور باشند که ما یک فرد تنبل هستیم و دائم به فکر خوابیدن هستیم!
کنترل خستگی ممکن است کمی سخت و دشوار باشد. معمولا خستگی انواع مختلفی میتواند داشته باشد:
خستگی فیزیکی
خستگی احساسی
خستگی ناشی از بیماری
خستگی به عنوان یک بیماری
اما در بعضی از موارد هم ممکن است خستگی ناشی از علائم افسردگی یا پایین بودن قند خون باشد. در خیلی از موارد اگر خستگی دائمی فرد را درگیر کند، بهتر هست برای تشخیص دقیق علت، به پزشک مراجعه کند.
ولی در مواقعی که به ندرت خستگی برایتان بروز داده شود و نتوانید حتی با مشورت با پزشک به علت آن پی ببرید، باید منشاء آن را در برخی عادات روزمره، سبک زندگی و دنیای امروزی جستجو کنید. در چنین شرایطی میتوانید با برخی از تغییرات و راهکارهای کنترل کننده به درمان آن بپردازید.
راهکارهایی برای درمان بی حالی و کسالت
1. نوشیدنی انرژی زا درست کنید
نوشیدنی انرژی زای خانگی تهیه کنید. خیلی اوقات افت کردن انرژی بدن ناشی از فقر خیلی از مواد معدنی و مواد ویتامینی در بدن است.
چه نوشیدنی درست کنیم؟
برای فصول سرد سال بهترین نوشیدنی گزینههای گرم هستند. مواردی مانند دمنوش زنجبیل و زعفران میتواند در فصل زمستان کارساز باشد. اما در فصل تابستان از نوشیدنیهای سرد مانند اسموتیها هم میتوانید کمک بگیرید.
2. آب سیب زمینی بنوشید
یکی از درمانهای خانگی که شاید برای هیچ فردی خوشایند نباشد، نوشیدن آب سیب زمینی است. سیب زمینی به علت به همراه داشتن پتاسیم، گزینهای مناسب برای درمان بی حالی و کسالت است.
بدن قادر به تولید پتاسیم نیست و باید آن را از منابع خارجی به بدن رساند. اما پتاسیم به تنهایی انرژی ما را برنمیگرداند. اما وقتی با منیزیم تولید شده در بدن ترکیب شود، موجب عملکرد صحیح سلولها، آزادسازی انرژی، بهبود عملکرد درست بدن و همینطور هدایت الکتریسیته میشود.
وقتی بدن پتاسیم کافی نداشته باشد، تکانههای عصبی و عضلات بدن ما به درستی حرکت نمیکنند.
چطوری پتاسیم به بدن برسانیم؟
فقط کافی است یک عدد سیب زمینی را با پوست آب بگیرید و یک لیوان از آب تازه آن بنوشید. خیلی بهتر میشود اگر آب سیب زمینی را صبح بنوشید تا جذب مواد معدنی آن بالاتر رود.
3. گلبولهای قرمز را تقویت کنید
یکی از ضروریترین مواد معدنی مورد نیاز برای بدن، آهن است. بدن بدون آهن نمیتواند گلبولهای قرمز و هموگلوبین را برای اکسیژن رسانی به کل بدن آماده کند. وقتی اکسیژن رسانی در بدن به هر علتی با اختلال مواجه شود، تمام سلولها و اندامهای بدن توانایی کار کردن خود را از دست میدهند.
به طور کلی کمبود اکسیژن در بدن عملکرد بدن را با اختلال مواجه میکند. در نهایت میتواند خستگی و کسالت را به همراه داشته باشد. وجود ویتامین C در بدن هم به افزایش جذب آهن کمک شایانی میرساند. میتوانید برای رفع چنین حالتی از دمنوش گزنه و قاصدک استفاده کنید.
چطوری گلبولهای قرمز را تقویت کنیم؟
برای تهیه دمنوش موثر برای درمان بی حالی و کسالت یا خستگی، باید یک قاشق گزنه خشک شده و یک قاشق قاصدک را در یک لیوان آب جوش روی حرارت غیر مستقیم دم بگذارید. یک لیوان مورد علاقه خود را بردارید و در آن کمی عسل اضافه کنید. در نهایت بعد از 10 دقیقه دمنوش را داخل آن بریزید و بنوشید.
4. جینسینگ مصرف کنید
جینسینگ گیاهی بسیار عالی برای کاهش استرس در بدن است. این گیاه روی عملکرد سیستم آدرنال به طور مستقیم تاثیر میگذارد و به طور قابل ملاحظهای استرس را کاهش میدهد.
سیستم آدرنال مرکز فرماندهی در بدن محسوب میشود و واکنشهای هورمونی نسبت به استرس را تحت تاثیر قرار میدهد. کورتیزول هم یکی از هورمونهای استرس است که مستقیما روی خواب شبانه اثر میگذارد. زیرا کورتیزول، ملاتونین (که هورمون خواب است) را به شدت سرکوب میکند.
برای درمان بی حالی و کسالت به خواب کافی شبانه نیاز داریم. پس باید راهکارهایی برای بهبود آن انجام دهیم. مصرف مقداری جینسینگ برای این هدف تاثیرات بالقوهای دارد.
چطوری جینسینگ مصرف کنیم؟
یک قاشق ریشه جینسینگ پودر شده را به همراه یک لیوان آب جوش ترکیب کنید و روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید. بعد از 10 دقیقه آن را داخل لیوان یا ماگ مورد علاقته خود منتقل کنید و به همراه مقداری عسل و آبلیمو بنوشید.
5. مرکبات بیشتری مصرف کنید
انواع مرکبات همیشه درمان خیلی از مشکلات بدنی هستند. حتی برای درمان بی حالی و کسالت هم میتوانید از آنها بهترین نتیجه را کسب کنید. انواع مرکبات انرژی بخش هستند و خواص درمانی مختلفی را برای بدن به همراه دارند.
چطوری با مرکبات کسلی و بی حالی را درمان کنیم؟
نصف لیمو ترش تازه را آب بگیرید. آن را داخل یک لیوان بریزد و به آن آب سرد اضافه کنید. روزانه دو مرتبه از این نوشیدن بنوشید.
این نوشیدنی، به ویژه در اواسط روز، میتواند انرژی از دست رفته شما را باز گرداند.
6. جنب و جوش خود را بالا ببرید
یکی از نسخههای پرتکرار برای درمان بی حالی و کسالت چرت زدن است!
اما این راهکار کاملا غلط است.
هر وقت بیشتر در رختخواب بمانیم، احساس خستگی و کسلی ما بیشتر میشود. حتی در پی آن، سرگیجه و سردرد هم ایجاد میشود. طوری که بجای سرحال شدن، بدتر انرژی بدنمان تحلیل میرود. برای اینکه انرژی خود را در مواقع بی حالی و کسالت تقویت کنیم، بهترین راه، جنب و جوش داشتن است.
فقط کافی هست برای اینکه حال و حوصله خود را تقویت کنید، خود را در معرض هوای تازه قرار دهید. تاثیر طراوت بخشی را حتما احساس خواهید کرد و به دلیل آزاد شدن آندورفین، خلق و خوی شما هم بهبود بخشیده خواهد شد. از این طریق دیگر احساس غم و افسردگی هم نخواهید کرد.
چطوری جنب و جوش داشته باشیم؟
برای این منظور فقط کافی هست یک کفش پیاده روی مناسب انتخاب کنید. پیاده روی کنید و کم کم به روتین روزانه خود ورزش و فعالیت بدنی را اضافه کنید. در ابتدا فقط کافی است از منزل خارج شوید. اگر دوست داشتید مسیر را با موسیقی مورد علاقه خود طی کنید.
7. یوگا انجام دهید
امروزه یوگا طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. یوگا فقط یک ورزش فیزیکی نیست و روی سلامت روح هم تاثیرات به سزایی را به همراه دارد. با انجام تمرینات یوگا میتوانید به آرامش ذهنی برسید و از آشفتگیهای درونی خود دور شوید.
یوگا را به نوعی میتوان به عنوان جایگزین داروی مبارزه کننده با خستگیهای مزمن معرفی کرد.
چطوری یوگا را شروع کنیم؟
فقط کافی است کمی برنامههای روزانه خود را منظم کنید. از این طریق میتوانید زمانی را برای انجام یوگا خالی کنید. امروزه دیگر نیازی به رفتن به سالن برای تمرینات یوگا نیست و حتی میتوانید در کلاسهای آنلاین شرکت کنید تا کسلی و بی حالی را از خود دور کنید.
مطالب پیشنهادی مرتبط با کسلی و بی حالی
- 5 راه درمان راحت برای تیک عصبی را بشناسید.
- با تکنیکهای هیپنوتیزم درمانی آشنا شوید.
- اضطراب 13 نشانه دارد؛ آیا با آنها آشنا هستید؟
جمعبندی
در این مقاله به بیان راهکارهایی برای درمان بی حالی و کسالت پرداختیم. میتوانید از این راهکارهای ایمن بهترین نتیجه را کسب کنید. اما اگر به طور دائم کسل و بی حال هستید، برای بررسی علت و درمان اصولی حتما از پزشک مشورت دریافت کنید.