تغذیهغذاهای سالممکمل و داروها

چای ماسالا چیست؟ (7 خاصیت بسیار مهم آن + مضرات)

چای ماسالا از جمله نوشیدنی‌های گرم زمستانی است که در کافه ها و بین افراد خانواده محبوبیت خوبی پیدا کرده است. این نوشیدنی خوش عطر علاوه بر طعم خوبی که دارد، دارای خواص بی نظیری است. در این مقاله برای آشنایی کامل با این نوع از چای موارد زیر را به طور کامل مورد بررسی قرار داده ایم:

  • چای ماسالا چیست؟
  • فواید این نوشیدنی
  • مواد لازم و طرز تهیه
  • عوارض جانبی مصرف بیش از حد

همه چیز در مورد چای ماسالا

با اطمینان میتوان گفت که چای، پس از آب دومین نوشیدنی پرطرفدار جهان در میان خصوصا ایرانیان به حساب می آید. اما در طی سال های گذشته نوع دیگری از چای رایج در کشور، به بازار معرفی شده که طرفداران بسیار زیادی را به سمت خود جذب کرده است.

این چای که از نوع هندی بوده و به چای ماسالا شهرت دارد از ادویه و فلفل فراوان ساخته می شود. در واقع هندی ها به رغم به کار بردن ادویه و فلفل در تمامی غذاهایشان، این چای را مستثنی نگذاشته اند.

مطالب مرتبط با چای ماسالا

چای ماسالا چیست؟

سفر به کشور هند شما را به عجایب زیادی روبرو می کند. کافه ها و رستوران های بسیار شیک و یا بسیار کوچک که در تمامی آنها محال است رنگ و بویی از چای ماسالا را استشمام نکنید.

چای ماسالا چیست؟

این چای که از ترکیب شیر و چای سیاه و ادویه های معطر هندی ساخته می شود عطر و بویی بسیار جذاب و دلنشین را در محیط فراهم می آورد.

مطلب پیشنهادی
چای ماچا چست؟ (طرز تهیه + خواص ماچا)

در رابطه با تاریخچه این چای باید بدانید که در زمان حضور انگلیس در هند، به واسطه قیمت بالای چای، این نوشیدنی ارزشمند جزء نوشیدنی های لوکس به حساب می آمد.
از همین رو کمپانی هند شرقی شرایطی را به وجود آورد و با ابتکار عمل و استفاده از مقدار کمی چای و اضافه کردن مقداری ادویه و شیر، چای ماسالا را به دنیا معرفی کرد.

چای ماسالا چگونه آماده می شود؟

یکی از مهمترین مسائلی که ذهن علاقمندان به چای ماسالا را به خود مشغول کرده، روش آماده سازی آن است. از همین رو بهتر است بدانید که در این چای، مانند تمامی غذاهای هندی از ادویه های مختلف و البته معطر استفاده می شود.

از جمله آنها میتوان به هل سبز، چوب دارچین، زنجبیل، میخک و فلفل سیاه اشاره کرد. نکته ای که در رابطه با تهیه این چای وجود دارد این است که افراد می توانند با توجه به ذائقه خود ادویه های مختلفی را به کار گیرند و حتی برخی از آنها را حذف نمایند.

حتی برای شیرین کردن به سراغ شیرین کننده های مصنوعی مانند شکر بروند. از همین رو نمی توان ادویه دقیقی را برای تهیه این چای نام برد زیرا سلایق افراد تاثیر زیادی در تهیه آن به همراه خواهد داشت.

ترکیبات چای ماسالا چیست؟

همانطور که اشاره شد، ترکیبات این چای بسته با ذائقه و سلیقه قابل تغییر است. اما گزینه‌هایی وجود دارد که می توان از آنها برای تهیه این چای استفاده کرد. به مواردی که در ادامه نام می بریم توجه کنید تا بتوانید از آنها برای تهیه یک چای ماسالا خوشمزه خانگی بهره مند شوید.

  1. چای سیاه: اغلب این چای پایه اصلی تهیه چای ماسالا است
  2. زنجبیل: این ادویه در چای ماسالا طعم تندی را ایجاد می کند که اغلب آنرا به کار می برند
  3. دارچین یا چوب دارچین: عطر و بوی مطبوعی را برای این ترکیب ایجاد می کند
  4. هل: به عنوان یک دانه معطر برای دریافت خواص ضد التهابی به کار برده می شود
  5. دانه های فلفل قرمز و سیاه: در بسیاری از مواد غذایی و نوشیدنی های هندی مانند این چای به کار می رود تا از خواص آن بهره مند شوند
  6. بادیان ختایی: یک ادویه ستاره ای شکل است که طعم شیرینی را برای چای ماسالا به همراه دارد
  7. رازیانه: این دانه طعم منحصر به فردی دارد که متمایل به شیرین است
  8. شیر یا آب: بر خلاف چای معمولی که اغلب با آب تهیه می‌شود، می‌توان چای ماسالا را با شیر نیز تهیه کرد البته باید کاملا جوشیده و گرم باشد
  9. دانه گشنیز: عطر و طعم جذابتری را برای این چای به دنبال دارد
  10. میخک: برای رفع خستگی های فیزیکی و حتی روحی گزینه مناسبی برای اضافه کردن به این چای است
مطلب پیشنهادی
دمنوش رازیانه - 4 خواص بی نظیر و مضرات آن+ طرز تهیه

خواص مهم چای ماسالا

مهم نیست که اهل کدام شهر و کشور هستید، زیرا این روزها میتوانید چای ماسالا را در تمامی کافه ها و در تمامی نقاط دنیا پیدا کرده و میل کنید.

خواص مهم چای ماسالا

این چای سنتی که اصلیتی هندی دارد با کمک انواع مختلفی از ادویه های هندی تهیه می شود و فواید بسیار زیادی را برای بدن به همراه دارد. از همین رو در این قسمت در نظر داریم برخی از فواید آن برای بدن را خدمت شما شرح دهیم؛

1. سلامت قلب با مصرف چای ماسالا

طی تحقیقاتی که در رابطه با چای ماسالا صورت گرفته، محققان بر این عقیده اند که مصرف این چای تا حدود زیادی بر سلامت قلب موثر بوده است. در واقع دارچین که یکی از اصلی ترین ادویه های تشکیل دهنده این چای است تاثیر مثبتی بر کاهش فشار خون داشته و میتواند به سلامت قلب کمک کند.

از همین رو پزشکان توصیه می کنند که نوشیدن روزانه سه فنجان چای ماسالا می تواند تا حدود زیادی خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد. هر چند که این نتایج بر روی تمامی افراد صادق نیست اما امتحان کردن آن خالی از لطف نیست.

مطلب پیشنهادی
قهوه بدون کافئین بهتر است یا قهوه معمولی؟

2. چای ماسالا و تاثیر آن بر تهوع و گوارش غذا

 یکی از بارزترین ویژگی های زنجبیل، خاصیت ضد تهوع آن است. از همین رو بسیاری از زنان در دوران بارداری به منظور کاهش تهوع بارداری خود به سراغ مصرف این ادویه می روند.

در واقع پزشکان اذعان داشتند که در صورت مصرف روزانه 15 گرم زنجبیل می توان تا حدود زیادی این مشکل را برطرف کرد.

چای ماسالا با استفاده از انواع ادویه ها از جمله زنجبیل، دارچین، میخک و هل تهیه می شود که تمامی این ادویه ها از خاصیت ضد باکتریایی برخوردار هستند. از همین رو می توان گفت که از بروز عفونت های باکتریایی در ناحیه دستگاه گوارش جلوگیری به عمل می آورند.

از دیگر مواردی که در چای ماسالا می تواند منجر به جلوگیری از عفونت در دستگاه گوارش شود، وجود فلفل سیاه است. این ادویه که خاصیت ضد باکتریایی دارد در افزایش آنزیم های دستگاه گوارش و همچنین سرعت بخشیدن به فرآیند هضم غذا نقش بسیار موثری ایفا می کند.

مطلب پیشنهادی
دمنوش دارچین چه خواصی دارد؟ (متعادل‌سازی طبع دارچین)

3. تاثیر چای ماسالا بر کاهش قند خون

چای ماسالا می تواند تا حدود زیادی به کنترل قند خون افراد بپردازد. در واقع این نوشیدنی دوست داشتنی به واسطه در اختیار داشتن زنجبیل و همچنین دارچین، علاوه بر جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی می تواند بر کاهش قند خون نقش موثری ایفا کند.

در واقع کاهش مقاومت ‌به‌ انسولین موجب می‌شود بدن از انسولین برای حمل شکر در خون و انتقال آن به سلول ‌ها استفاده کند و همین مسئله موجب کاهش قند خون می‌شود.

نکته: محققان بر این عقیده اند اگر شما روزانه دو گرم زنجبیل به بدن برسانید خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا حدود زیادی از خود دور کرده اید.

4. کاهش وزن با چای ماسالا

در اکثر مواقع افراد از شیر گاو و یا شیر سویا برای تهیه این چای استفاده می کنند که هر دو آن ها منبعی غنی از پروتئین به حساب می آیند.

پروتئین که سرشار از مواد مغذی است کمک می کند تا افراد در مدت زمانی طولانی تر احساس سیر بودن، داشته باشند و در نتیجه از پرخوری آنها جلوگیری می کند. پزشکان بر این عقیده اند که حتی میتوان از این نوشیدنی به عنوان یک میان وعده مناسب نیز استفاده کرد.

فواید و خواص چای ماسالا

اگر جزء طرفداران چای ماسالا هستید، باید بدانید که حتما در حین تهیه باید نسبت به مصرف شکر احتیاط کنید. در واقع در برخی موارد در تهیه این چای از مقدار زیادی شکر استفاده می شود که فواید و خواص این نوشیدنی دوست داشتنی را کاهش می دهد.
همچنین کالری زیادی را با خود به همراه دارد که مطمئنا برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند مناسب نخواهد بود.

مطلب پیشنهادی
چای به چگونه تهیه می‌شود؟ + 18 خاصیت برجسته این نوشیدنی

5. پیشگیری از سرطان

مسلما سرطان یکی از بدترین بیماری هایی است که افراد به آن مبتلا می شوند از این رو شاید برایتان جالب باشد که بدانید چای ماسالا به واسطه دارا بودن ادویه هایی همچون هل، زنجبیل و البته دارچین که همگی دارای انواع آنتی اکسیدان های قوی هستند می تواند از رشد و همچنین تکثیر سلول های سرطانی جلوگیری به عمل آورد.

6. درمان درد قاعدگی

یکی از آزاردهنده ترین مشکلاتی که خانم ها با آن دست و پنجه نرم می کنند دردهای ناشی از قاعدگی است. این مشکل در بسیاری از زنان با درد بسیاری همراه است که منجر به اختلال در فعالیت روزانه آنها می شود.

اما خوشبختانه چای ماسالا کمک می کند تا افراد آرامشی شگرف در اعصاب، عضلات، گرفتگی‌ها و اسپاسم عضلانی خود احساس کنند. به مرور زمان این مشکل در آنها برطرف شود.

7. انرژی بخشی

چای ماسالا از کافئین ساخته شده است. کافئین از خاصیت انرژی بخشی بهره مند است. جالب است بدانید ادویه جات به کار رفته در این نوشیدنی پرخاصیت باعث شده عوارض جانبی کافئین موجود در آن نسبت به سایر انواع چای تا حد زیادی کاهش پیدا کند.

طرز تهیه چای ماسالا خانگی

اگر در نظر دارید که این چای را در منزل تهیه کنید باید بدانید که کار بسیار ساده ای را در پیش دارید. در این قسمت میتوانید با دستورالعملی که خدمت شما ارائه می دهیم یک نوشیدنی بسیار دلچسب آماده کنید.

مطلب پیشنهادی
دمنوش لاغری : تاثیر واقعی آن بر لاغری، 6 ترکیب عالی

ترکیبات و مواد مورد نیاز چای ماسالا

  • 20 عدد دانه فلفل قرمز، سیاه و سفید
  • 5 عدد دانه هل سبز
  • یک عدد چوب دارچین
  • یک عدد بادیان ختایی یا انیسون ستاره ای
  • 2.5 فنجان آب
  • 2 قاشق غذاخوری چای سیاه
  • 10 سانتی متر زنجبیل تازه تکه تکه شده

طرز تهیه چای ماسالا

برای تهیه چای ماسالا در ابتدا باید تمام ادویه هایی که برای تهیه این چای در نظر گرفته اید را به مدت دو دقیقه حرارت داده و پس از آن اجازه دهید خنک شود.

طرز تهیه چای ماسالا

دقت کنید که این حرارت هیچگاه نباید به نقطه جوش برسد زیرا خواص ادویه ها را از بین می برد. پس از آن باید با کمک آسیاب، ادویه‌ها را به طور کامل پودر کنید. پس از انجام تمامی مراحل در یک ظرف بزرگ آب ریخته و تمامی مواد را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید 20 دقیقه حرارت داده شود.

حال نوبت به چای سیاه است که آن را به مواد اضافه کرده و بگذارید حرارت داده شود. پس از آن به مدت 10 دقیقه صبر کنید. حال چای ماسالا شما آماده سرو است.

اگر چای خود را شیرین میل میکنید بهتر است شیر گاو و یا هر شیری که دوست دارید را به آن اضافه کرده و پس از حرارت دادن میل نمائید.

عوارض جانبی و مضرات چای ماسالا

مطمئنا پس از خواندن مطالب زیادی در رابطه با فواید چای ماسالا، باور کردن این مسئله که این نوشیدنی دوست داشتنی عوارضی را با خود به همراه دارد سخت خواهد بود.

مطلب پیشنهادی
دمنوش نعناع برای 3 مورد درمانی مهم + مهمترین خواص

اما باید بدانید که عوارض جانبی این چای به قدری نیست که نگران کننده باشد و در صورت مصرف نامتعادل بیشتر بروز داده می‌شوند با این حال آگاهی از آنها خالی از لطف نیست. این عوارض عبارتند از:

  1. این چای سرشار از کافئین است. از همین رو این امکان وجود دارد که عوارضی همچون اضطراب، بی خوابی، میگرن و همچنین فشار خون بالا را برای افراد به دنبال داشته باشد. پزشکان بر این عقیده اند که نباید در نوشیدن چای ماسالا اسراف کرده و بیشتر از 400 میلی گرم به بدن برسانید.
  2. چای ماسالا اغلب با داروهایی همچون کوآمیدین، هپارین، کلوپیدوگرل و همچنین داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند NSAID مانند ایبوپروفن و ادویل تداخل دارد و میتواند خاصیت آنها را از بین ببرد. از همین رو قبل از قرار دادن چای ماسالا در رژیم غذایی خود، با پزشک مربوطه مشورت نمائید.
  3. اگر در تحمل لاکتوز در بدن مشکل دارید. توصیه می شود که برای تهیه چای ماسالای خانگی از شیرهای گیاهی مانند شیر نارگیل و یا آب به جای شیر گاو استفاده کنید. تا عوارض کمتری را به بدنتان برسانید.
  4. همانطور که گفته شد چای ماسالا میتواند فشار خون و همچنین قند خون را تا حدود زیادی کنترل کرده و آنها را کاهش دهد. اما باید بدانید که این نوشیدنی ممکن است با داروهای کاهنده فشار خون و قند خون تداخل داشته و منجر به کاهش شدید فشار خون شود که این مسئله همواره مشکلاتی را برای افراد به دنبال خواهد داشت. از همین رو توصیه می شود که حتما برای قرار دادن این نوشیدنی در رژیم غذایی خود با پزشک مربوطه مشورت کرده و تمامی جوانب را در نظر بگیرید.
  • یکی از عوارضی که برای مصرف نامتعادل چای ماسالا بیان شد، بالا رفتن فشار خون است. این بیماری تا حد به سزایی سلامت بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد. برای اینکه بتوانید اطلاعات کاملی در رابطه با این بیماری در دست داشته باشید، پیشنهاد می کنیم به مقاله علائم فشار خون بالا و پیشگیری از ابتلا به آن مراجعه کنید.

طبع چای ماسالا چیست؟

نکته مهمی که لازم است در رابطه با چای ماسالا در نظر داشت و برای بسیاری از افراد مهم است، به طبع این چای مربوط می شود. بسیاری از گزینه های به کار برده شده در این نوشیدنی گرم هستند. همین موضوع سبب شده است طبع چای ماسالا گرم باشد. به همین دلیل لازم است افراد با مزاج گرم، از این نوشیدنی متعادل مصرف کنند.

مطلب پیشنهادی
5 مورد دم کردنی برای سرماخوردگی و بهبود بسیار سریع

مطالب مرتبط با چای ماسالا

نکات تکمیلی

در این متن به فواید و عوارض چای ماسالا اشاره کردیم. ترکیبات به کار برده شده در این نوشیدنی شامل بسیاری از انواع ادویه است که افراد با ذائقه های مختلف گاهی برخی از آنها را حذف می کنند. اما برای بهره مندی همیشگی از فوایدی که به همراه دارد و دور ماندن از عوارض احتمالی، بهتر است مقدار متعادلی از آن را مصرف کرد.

المیرا حسن زاده

المیرا حسن زاده هستم عضو تیم تحریریه کوئیک فیت. تصمیم دارم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشم.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام ممنون از اطلاعاتی که دادید فقط یه سؤال داشتم
    آیا عوارض بر روی کلیه می‌گذارد یعنی در کلیه رسوب میکند

    1. سلام همراه گرامی کوئیک فیت
      از توجهتون ممنونیم
      باید در مصرف هر خوراکی که وجود دارد، متعادل عمل کرد. در صورت زیاده روی ممکن هست بعضی عوارض رو داشته باشد اما از نظر علمی هیچکدام به اثبات نرسیده اند. پس فقط مقدار متعادل نوش جان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *