سیب

سیب میوه مورد علاقه برای بسیاری از افراد است؛ حتی افرادی که طعم آنرا دوست ندارند به علت وجود خواص بسیاری که دارد آنرا مصرف می‌کنند. مصرف روزانه آن برای جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها نقش به سزایی خواهد داشت. با این وجود پیشنهاد می‌کنیم با ادامه متن همراه باشید تا به نکات مهمی در مورد این میوه تحت عناوین زیر بپردازیم:

  • مواد مغذی موجود در سیب
  • فواید آن برای بدن
  • مصرف متعادل و نامتعادل آن
  • ضرورت مصرف و موارد منع مصرف

سیب میوه‌ای برای مصرف همه

این میوه خوشمزه، خوش عطر و پر خاصیت در بسیاری از مناطق روی کره زمین وجود دارد. به همین دلیل در بسیاری از مواد غذایی مانند انواع کیک‌ها و شیرینی‌ها، انواع سالاد، انواع دسرهای خوش طعم، مربا و بسیاری از مواد خوراکی و غذایی دیگر از آن استفاده می‌کنند.

فواید و خواص سیب

ناگفته نماند که این میوه پرخاصیت در ابتدا در شمال اروپا یافت شده است و با گذر زمان به سایر نقاط جهان منتشر و کشت شده است.

تحقیقات نشان داده است این ماده غذایی پرخاصیت به تنهایی می‌تواند، نیاز بدن به بسیاری از ویتامین‌ها و مواد مغذی را تامین کند. از این رو بسیاری از افراد از سیب به عنوان یک غذای کامل یاد می‌کنند. این میوه به تنهایی بهترین میان وعده محسوب می‌شود که می‌تواند از خوردن میان وعده‌های غیر مفید برای بدن، جلوگیری کند.

مطلب پیشنهادی
خواص بلوبری ؛ 14 خاصیت بی نظیر بلوبری در درمان بیماری ها

تنوعی از انواع سیب

سیب در بسیاری از مناطق جهان وجود دارد. ترش و شیرین آن را بسته به سلیقه هر فرد می‌توان درفروشگاه‌های میوه و تر‌ه‌بار پیدا کرد. در ایران درخت سیب در مناطق مختلف از جمله ارومیه، دماوند، رودسر، لاهیجان و بسیاری از شهرهای دیگر وجود دارد که به سایر قسمت‌ها ارسال می‌شود.

انواع سیب

سیب گلاب، دماوندی، ترش، لبنانی، سیب سبز و بسیاری دیگر از انواع آن در ایران کشت می‌شود که تامین کننده تمام سلیقه‌ها می‌توانند باشند. از مصرف این میوه پرخاصیت غافل نشوید.

مواد مغذی و ویتامین‌های موجود در سیب

سیب ویتامین‌ها و مواد مغذی بسیاری را در خود جای داده است. ویتامین C از جمله ویتامین‌های موجود در آن است که سبب در بر داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی در آن شده است. به همین دلیل با مصرف آن بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد به عنوان یک نیروی مقاوم و قوی عمل خواهد کرد.

مطلب پیشنهادی
خواص لیمو ترش | آیا لیمو ترش باعث لاغری و زیبایی پوست می شود؟

انواع ویتامین‌های گروه ویتامین B در این میوه وجود دارد که به عنوان یک B Complex حاوی ویتامین‌های از جمله تیامین، ویتامین B6 و ریبوفلاوین در نظر گرفته می‌شود.

مواد مغذی و ویتامین های سیب

لازم به ذکر است، سیب علاوه بر این ویتامین‌ها سرشار از فیبر است. رژیم غذایی که حاوی فیبر باشد، کمک می‌کند تا فرد زندگی و کیفیت عمر بالاتری را تجربه کند. مصرف یک عدد از این میوه در طول روز سبب تامین 12 درصد از نیاز بدن به فیبر خواهد شد. در ضمن همین موضوع سبب دفع کلسترول بد خون نیز خواهد شد.

دیگر مواد معدنی که در این میوه وجود دارد شامل فسفر، مس، منگنز، کلسیم و پتاسیم می‌شود. سیب سرشار از ترکیبات پلی فنلی است که سبب محافظت از بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد خواهد شد.

فواید و خاصیت‌های سیب برای سلامتی

این میوه خاصیت‌های بسیاری را برای بدن به همراه دارد، به همین دلیل بسیاری از پزشکان تغذیه مصرف روزانه حداقل یک عدد از آنرا در رژیم غذایی به همه افراد توصیه کرده‌اند. در این قسمت سعی بر معرفی خواص سیب خواهیم داشت که با آشنایی با آنها بتوان از این میوه پر خاصیت در رژیم غذایی بهره گرفت.

مطلب پیشنهادی
ترنج جزء کدام دسته از میوه‌ها است؟ با 7 خاصیت ترنج آشنا شوید

سیب مفید برای تنظیم قند خون و کنترل دیابت

سیب برای دیابت

پلی فنول‌های آنتی اکسیدانی که در ترکیبات سیب وجود دارند، موجب متعادل ساختن سطح سوخت و ساز بدن می‌شوند. از طرفی دیگر سبب کاهش سرعت جذب قند در بدن خواهد شد. علاوه بر این موارد، مصرف مداوم آن برای بسیاری افراد می‌تواند از ابتلا به دیابت و بالا رفتن قند خون بکاهد.

بهبود و تضمین سلامت سیستم عصبی

کوئرستین از جمله آنتی اکسیدان‌ها و یکی از 2 ترکیبی به شمار می‌رود که سبب کاهش از بین رفتن سلول‌ها بر اثر التهابات و اکسیداسیون سلول‌های عصبی خواهد شد.

علاوه بر این موضوع، خوردن سیب به حالت‌های مختلف مثل آب سیب، ترکیب سیب وشیر یا حتی خشک شده آن کمک می‌کند تا انتقال دهنده‌های عصبی بهبود یابند و از بروز آلزایمر جلوگیری کند. حتی سبب بهبود و درمان نیز خواهد شد.

تقویت لثه‌ها به کمک این میوه مقوی

اسید مالیک موجود در سیب سبب می‌شود تا ترشح بزاق دهان تقویت شود که این موضوع سبب از بین رفتن باکتری‌های موجود در دهان خواهد شد.

تقویت دندان و لثه با سیب

همچنین سیب به دلیل سرشار بودن بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی سبب تقویت دندان‌ها خواهد شد. فیبر موجود در این میوه پرخاصیت نیز سبب تقویت لثه‌ها خواهد شد که لبخندی زیبا را برای فرد به همراه خواهد داشت.

مطلب پیشنهادی
منگوستین میوه‌ای گرمسیری با 7 خاصیت باور نکردنی

کاهش کلسترول به کمک سیب

فیبر پکتین و پلی فنول‌های آنتی اکسیدان موجود در سیب می‌توانند به کاهش کلسترول بد خون منجر شوند. علاوه بر آن می‌توانند اکسید کلسترول خوب را کاهش دهند که این موضوع سبب می‌شود خون در عروق خونی، حرکتی روان داشته باشند تا به عضلات قلب و رگ‌های خونی آسیبی وارد نشود.

مفید برای درمان یبوست

به کمک فیبر موجود در سیب می‌توان به درمان یبوست و بسیاری از مشکلات معده پرداخت. فیبر پکتین، سبب نرم شدن حرکات روده خواهد شد. فیبر مقداری زیادی از حجم معده را پر کرده و مقدار مدفوع را افزایش می‌دهد که این موضوع سبب دفع هر چه راحت‌تر مواد باقیمانده در معده خواهد شد.

خواص سیب برای زیبایی و سلامت پوست

این میوه معطر و خوش طعم به صورت خوراکی و همینطور به صورت موضعی برای زیبایی پوست بسیار موثر خواهد بود. استفاده خوراکی از آن به دلیل داشتن ویتامین‌های فراوان سبب خواهد شد که بافت پوست شفاف و صاف شوند.

کاهش وزن با سیب

علاوه بر مصرف خوراکی نیز از آن می‌توان به صورت موضعی استفاده کرد که در تهیه بسیاری از ماسک‌ها نتیجه موثری را بر جای خواهد گذاشت. حتی پوست سیب نیز می‌تواند به تنهایی چین و چروک‌های اطراف چشم را از بین برده و سبب آبرسانی به پوست شود.

مطلب پیشنهادی
خواص هلو ؛ 11 خاصیت بی نظیر هلو برای سلامتی

خواص سیب برای درمان سرطان و پیشگیری از آن

این میوه برای جلوگیری از التهاب و پیشرفت غدد سرطانی بسیار موثر خواهد بود. مصرف روزانه حتی 1 عدد از این میوه می‌تواند از ابتلا به سرطان پستان در خانم‌ها جلوگیری کند.

علاوه بر این موضوع به دلیل داشتن فیبر بالا سبب جلوگیری از ابتلا به سرطان روده و همینطور سبب جلوگیری از ابتلا به سرطان ریه نیز خواهد شد. خواص این میوه طی تحقیقات علمی متعددی به اثبات رسیده است.

سیب برای بهبود کم خونی

از خشک شده آن در آجیل میوه حتما برای بهبود کم خونی بهتر است استفاده کرد. تازه و حتی آب آن نیز در رژیم غذایی روزانه به عنوان میان‌وعده‌ای عالی برای افزایش هموگلوبین خون خواهد بود. از این رو می‌توان به بهبود اکسیژن‌رسانی، رفع خستگی و تامین انرژی بدن پرداخت.

سلامت قلب به کمک سیب

این میوه یکی از بهترین میوه‌هایی است که در تمام فصول می‌توان آنرا تهیه کرد. سیب کمک می‌کند تا فشار خون تنظیم شود و همینطور کلسترول و جذب کلسترول بد را نیز کاهش دهد. این موارد گزینه‌هایی هستند که در سلامت قلب بسیار موثر خواهند بود.

مطلب پیشنهادی
خواص زرشک ؛ 7 خاصیت زرشک که حتما باید از آن باخبر باشید

کیفیت عمر مطلوب در گرو داشتن سلامت قلب و عروق است. از طرفی مواد غذایی به طور مستقیم بر این موضوع تاثیرگذار است و باید بهترین موارد برای حفظ سلامت را شناخت. این میوه یکی از بهترین مواردی است که باید برای تضمین سلامت بدن از آن استفاده کرد.

مفید برای کاهش وزن و لاغری

افرادی که تصمیم به کاهش وزن و تناسب اندام دارند، بهتر است سیب را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهند. سیب سرشار از فیبر است که به همین دلیل کمک می‌کند تا فرد مدت زمان طولانی‌تری را سیر باشد. این موضوع کمک می‌کند تا از ریزه‌خواری‌ها و مصرف میان‌وعده‌های غیر مفید جلوگیری شود.

سیب برای لاغری

علاوه بر این موضوع، فیبر مدت زمان طولانی را در بدن برای هضم شدن باقی خواهد ماند که همین موضوع سبب می‌شود تا مدت زمان بیشتری در طول رژیم غذایی فرد سیر باشد.

موارد منع مصرف سیب و مضرات مصرف بیش از حد آن

همانطور که اشاره شد، سیب خواص بسیار زیادی را برای سلامتی بدن به همراه خواهد داشت. از این رو می‌توان آنرا در رژیم غذایی جای داد. اما در بسیاری از رژیم‌های غذایی تاکید بر رعایت اعتدال در مصرف مواد غذایی شده است.

مطلب پیشنهادی
مویز یا کشمش سیاه؛ آشنایی با خواص بی نظیر آن

این میوه خواص بسیاری را دارد و از آن می‌توان روزانه تا حدود 5 عدد در فواصل مختلف استفاده کرد. باید دقت داشت که اگر به درستی جویده نشود، ممکن است سبب رودل کردن شده و مشکلات متعددی را برای معده به همراه داشته باشد.

همینطور افرادی که از مشکلات معده رنج می‌برند بهتر است آن را به صورت پخته شده و کمپوت شده آن استفاده کرد. زیرا هضم آن کمی برای معده سخت خواهد بود و به ویژه اگر زخم معده وجود داشته باشد باید از مصرف خام آن پرهیز کرد.

نگهداری از سیب

گاهی با دیدن باغ‌هایی که درخت‌های سیب فراوانی دارند، هوس خرید این میوه ایجاد خواهد شد. تهیه چند کیلو از آن می‌تواند برای مدت زمان طولانی نیاز به مصرف این میوه را رفع کند. اما مشکل اصلی نگهداری از آن است. چگونه از سیب نگهداری کنیم که خراب نشود؟

نگهداری از سیب

کار دشواری نیست و برای نگهداری از آن و استفاده از ویتامین‌ها و مواد مغذی موجود در آن می‌توان آنها را در پارچه‌ای خشک پیچید و در یخچال نگه داشت. سعی کنید سیب‌های رسیده‌تر را جدا کرده و ابتدا از آنها مصرف کنید تا خراب نشوند و سبب خراب شدن بقیه میوه‌ها نیز نشوند.

مطلب پیشنهادی
خواص پلانتین - ( پلانتین و لاغری سریع + خواص سلامت)

سخن پایانی

سیب به عنوان یکی از میوه‌هایی که خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد، می‌تواند به عنوان یک میان‌وعده کامل باشد که بسیاری از ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند. پس حتما از آن در رژیم غذایی روزانه به اعتدال استفاده کنید.

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید