بیماری ها و سلامت

رایحه درمانی چیست؟ 5 رایحه درمانگر را بشناسید

با بوییدن برگ‌های نارنج چه حسی در شما ایجاد می‌شود؟
زمانی که یک لیموترش را می‌بویید، چه احساسی دارید؟
بوی نم باران یا عطر چای تازه دم شده در شما چه احساساتی را روشن می‌کند؟
اگر با بوییدن یکی از این موارد آشنا هستید، شما تقریبا رایحه درمانی را تجربه کرده‌اید بدون اینکه خودتان از آن باخبر باشید. اما این روش درمانی نکات خیلی ظریف و خاصی دارد که باید برای نتیجه، از آنها باخبر باشید. در ادامه این مقاله از مجله کوئیک فیت به بررسی نکات مهمی در رابطه با رایحه درمانی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

مقالات پیشنهادی مرتبط با رایحه درمانی

رایحه درمانی چیست؟

رایحه درمانی (Aromatherapy) یکی از روش‌های درمانی طب جایگزین یا طب مکمل محسوب می‌شود. سالیان زیادی است که از این روش درمانی برای تکمیل روند درمانی اصلی کمک می‌گیرند. حتی گاهی به عنوان یک روش اصلی برای درمان به کار برده می‌شود.
برای آروماتراپی از عصاره گیاهان برای بهبود وضعیت کلی بدن استفاده می‌کنند. به همین دلیل به آن عصاره درمانی با گیاهان دارویی هم گفته می‌شود. جالب است بدانید از آروماتراپی به عنوان روشی تلفیقی از علم و هنر هم یاد می‌کنند. این روش برای بهبود وضعیت کلی بدن و بهبود سلامت جسمی و روحی موثر است.
در سال‌های اخیر این روش را بیش از پیش برای درمان مشکلات بدنی و روحی مختلف به کار می‌برند.

مطلب پیشنهادی
اوزون درمانی - اوزون تراپی برای درمان چه بیماری هایی استفاده می شود

چگونه از رایحه درمانی کمک بگیریم؟

رایحه درمانی

از رایحه‌های مختلف در رایحه درمانی استفاده می‌شود. می‌توان آنها را استنشاق کرد یا اینکه روی پوست مالید. در هر صورت می‌توانند تاثیرگذار باشند و در موارد زیر هم می‌توانید از این روش کمک بگیرید:

  • دستگاه‌های بخور
  • نمک‌های حمام
  • نوشیدنی و دمنوش آروماتیک
  • روغن‌های بدن
  • کرم یا لوسیون‌های مورد استفاده برای ماساژ
  • ماسک‌های صورت
  • دستگاه‌های بخور صورت
  • کمپرس سرد و گرم
  • شمع‌های معطر

موارد بیان شده گزینه‌های خوبی برای آروماتراپی هستند. منتها باید در نظر داشته باشید که انواع زیادی از گل و گیاهان وجود دارند که هر کدام ویژگی و خواص منحصر به خود را ایجاد می‌کنند.

عصاره‌های مختلف گیاهی را می‌توانید به راحتی از داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های معتبر آرایش و بهداشتی خریداری کنید. اما سعی کنید مواردی را خریداری کنید که خالص و اصل باشند.

5 تا از رایحه‌های درمانی پرکاربرد را بشناسید

برای رایحه درمانی از روغن یا اسانس به شکل استنشاقی یا موضعی استفاده می‌شود. طبق مطالعات انجام شده مواردی همچون سردرد، استرس و اضطراب، خواب ناکافی، تغییرات خلقی، حالت تهوع، برخی دردهای بدنی، باکتری، قارچ یا برخی ویروس‌ها و همینطور التهابات بدنی با استفاده از رایحه درمانی تسکین می‌یابد.
اما در ادامه به رایج‌ترین عطرهایی که برای رایحه درمانی به کار برده می‌شود، اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

مطلب پیشنهادی
هیپنوتراپی - هر آنچه از تکنیک های هیپنوتیزم درمانی باید دانست

1. اسطوخودوس؛ رایحه‌ای برای آرامش بیشتر

رایحه درمانی

روغن‌ها یا اسانس‌هایی که از گیاهان مختلف گرفته می‌شوند، تاثیرات زیادی در بهبود سلامتی دارند. یکی از بهترین موارد که برای اکثر افراد نام آشنا هست، عصاره اسطوخودوس محسوب می‌شود.
بوییدن عصاره اسطوخودوس راهی عالی برای کاهش استرس و افزایش کیفیت خواب است. حتی به منظور ضدعفونی و تمیزکنندگی در بیمارستان‌ها نیز کاربرد دارد. می‌توانید عصاره این گیاه را به روش‌های مختلف مورد استفاده قرار دهید:

  • مقداری از آن را در دستگاه بخور بریزید
  • چند قطره در وان حمام اضافه کنید
  • مقداری از روغن رقیق شده آن را به پوست خود ماساژ دهید
  • چند قطره از آن را در اسانس سوز اضافه کنید

2. نعناع فلفلی؛ راهی برای رفع سردرد

یکی دیگر از گزینه‌های پرکاربرد، نعناع فلفلی است. با کمک رایحه این گیاه می‌توانید به بهبود موارد زیر دست یابید:

  • رفع التهابات بدنی
  • رفع میکروب و قارچ
  • رفع و کاهش شدت خستگی
  • بهبود سردرد
  • رفع خستگی افراطی
  • بهبود دهنده خلق و خو
  • تسکین اسپاسم روده
  • بهبود مشکلات گوارشی
  • بهبود عملکرد حافظه
مطلب پیشنهادی
انرژی درمانی چیست؟ آشنایی با انواع آن + 3 روش رایج

3. استفاده از اکالیپتوس برای رایحه درمانی

یکی از اسانس‌های عالی برای فصول سرد سال، اکالیپتوس است. رایحه این گیاه به رفع احتقان بینی کمک شایانی می‌رساند و به سهولت در تنفس کمک می‌کند. حتی به دلیل خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی که دارد، می‌تواند برای کاهش درد هم تاثیر مطلوبی داشته باشد. همچنین با ویروس هرپس سیمپلکس یا تبخال مقابله خواهد کرد.

برای استفاده از عصاره اکالیپتوس باید آن را کمی رقیق کنید. معمولا نباید به صورت خوراکی مورد استفاده قرار گیرد. حتی باید از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نیز دور نگه داشته شود.

4. رایحه درمانی با عصاره لیمو

رایحه درمانی

عصاره لیمو معمولا از پوست لیمو استخراج می‌شود. این رایحه در کاهش اضطراب، کاهش افسردگی، کاهش درد، رفع حالت تهوع و رفع باکتری‌ها موثر است. طبق تحقیقات انجام شده رایحه لیمو می‌تواند در بهبود عملکرد شناختی بیماری آلزایمر نیز موثر باشد.

این عصاره برای رایحه درمانی و حتی استفاده موضعی کاملا بی خطر است. فقط ممکن است پوست را در مقابل نور کمی حساس کند یا خطر آفتاب سوختگی را به همراه داشته باشد. بهتر است در استفاده موضعی از آن زیاده روی نکنید.

مطلب پیشنهادی
زالو درمانی چیست؟ 7 کاربرد + بررسی عوارض جدی

5. عصاره رزماری برای آروماتراپی

از رزماری معمولا برای طعم دادن به غذاهای مختلف استفاده می‌شود. ولی رزمانی علاوه بر اینکه چاشنی خوش طعمی است، می‌تواند به عنوان یک ماده استنشاقی درمانی عمل کند. آروماتراپی با رزماری باعث دست یافتن به فواید متعددی می‌شود:
بهبود خلق و خو
کاهش درد و التهابات مفاصل
رفع دردهای بدنی
بهبود عملکرد مغز
رفع استرس و اضطراب

رزماری گیاهی بی دردسر است و خطرات جدی را ایجاد نمی‌کند. ولی افراد باردار یا مبتلا به صرع، بهتر است از مصرف این گیاه اجتناب کنند.

روش درمان استنشاقی در آروماتراپی چگونه است؟

زمانی که عصاره یا عطر گیاهان را نفس می‌کشید، بلافاصله وارد سیستم عصبی مرکزی شما خواهد شد. سپس واکنش احساسی شما را تحریک خواهد کرد. به همین دلیل معمولا عصاره‌ها باعث بهبود استرس و اضطراب می‌شوند.
می‌توانید از دستگاه بخور یا اسانس سوز برای پخش اسانس مورد نظر استفاده کنید. ذرات در هوا معلق می‌شوند و شما آن را وارد سیستم تنفسی و عصبی خود می‌کنید.

مطلب پیشنهادی
نوردرمانی | هر آنچه از نحوه درمان با نورتراپی باید بدانید

مقالات پیشنهادی مرتبط با رایحه درمانی

جمع‌بندی

رایحه درمانی یکی از روش‌های درمانی مکمل است که می‌تواند تاثیرات مطلوبی را روی بهبود جسم و روح به همراه داشته باشد. از موارد بیان شده به اعتدال کمک بگیرد تا به بهبود خیلی از مشکلات بدنی دست یابید.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *