بیماری ها و سلامتتغذیهدیابترژیم غذایی

با قاتل قند خون و دیابت آشنا شوید

قاتل قند خون و دیابت پیدا شد!
دیابت بیماری است که در پی بالا بودن سطح قند خون در بدن ایجاد می‌شود. در صورتی که این بیماری به درستی کنترل نشود، ممکن است مشکلات زمینه‌ای متعددی را برای بدن به همراه داشته باشد. عوارضی مانند بیماری‌های کلیوی، بیماری‌های مربوط به چشم، کبد و قلب را می‌تواند به همراه داشته باشد. حتی سبب آسیب به سیستم عصبی و بروز آسیب عصبی هم می‌شود.
درمان دیابت ممکن است شامل دارو درمانی یا تزریق انسولین و مراقبت غذایی شود. دیابت نوع 2 به طور قابل توجهی با برنامه غذایی اصولی قابل کنترل است. زیرا اغلب در پی تغذیه غیر اصولی، فعالیت بدنی کم و سبک زندگی نادرست بروز داده می‌شود. به همین دلیل در این مقاله معروف‌ترین و قوی‌ترین قاتلین قند خون و دیابت را معرفی خواهیم کرد. با ادامه این مقاله از کوئیک فیت همراه ما باشید.

مقالات پیشنهادی مرتبط با قاتل قند خون و دیابت

مطلب پیشنهادی
علائم قند خون در 9 مورد کلی + عوامل موثر بر ایجاد آن

1. دارچین؛ قوی‌ترین قاتل قند خون

یکی از ادویه‌های پرمصرف، دارچین است. این ادویه معمولا در تهیه انواع شیرینی، غذا و دسر به کار برده می‌شود. دارچین به تنهایی می‌تواند التهابات بدنی را در حد چشمگیری کاهش دهد.

یکی از هورمون‌های موثر و مهم در بدن انسولین است. این هورمون روی کنترل متابولیسم بدن و انرژی تمرکز دارد. انسولین به انتشار قند خون به سلول‌ها کمک می‌کند. زمانی که بدن به ترشح متعادل انسولین مقاومت نشان دهد، اصطلاحا گفته می‌شود بدن دچار مقاومت انسولینی شده است. یکی از گزینه‌های عالی برای متعادل سازی ترشح انسولین، دارچین است. اما به عنوان گزینه مکمل می‌توان از آن کمک گرفت و به تنهایی کافی نیست.

قاتل قند خون

دارچین به عنوان قوی‌ترین قاتل قند خون علاوه بر اینکه می‌تواند حساسیت بدن به انسولین را بهبود بخشد، در کاهش سطح قند خون نیز تاثیرگذار است. تحقیقات متعددی ثابت کرده‌اند دارچین می‌تواند سطح گلوکز خون را بعد از میل کردن غذا کاهش دهد. این ادویه می‌تواند سرعت هضم کربوهیدرات را کاهش داده تا مقدار زیادی قند به طور ناگهانی وارد جریان خون نشود.

مطلب پیشنهادی
8 نکته مهم برای رژیم غذایی دیابت نوع 2 و راه کنترل آن

حتی جالب است بدانید، ماده‌ای در ترکیبات دارچین وجود دارد که عملکردی مشابه انسولین را برای بدن به همراه دارد. این ترکیب کمک می‌کند تا جذب قند خون در سلول‌ها افزایش یابد. در نتیجه این موضوع کمک می‌کند تا قند خون سطح پایین‌تری داشته باشد.
علاوه بر این موارد دارچین سطح قند خون ناشتا را تا 29 درصد کاهش می‌دهد.

چقدر دارچین برای کاهش قند خون لازم است؟

اما باید دوز متعادلی از این ادویه را استفاده کرد. زیرا مقدار بیش از اندازه این ماده غذایی می‌تواند آسیب‌هایی را برای بدن به همراه داشته باشد. البته باید در نظر داشته باشید که دارچین به تنهایی برای درمان این بیماری کافی نیست و می‌توانید از آن در کنار درمان توصیه شده توسط پزشک کمک بگیرید.
روزانه 1 الی 6 گرم (2 قاشق) دارچین می‌توانید استفاده کنید.

نقش دارچین در کاهش قند خون

افرادی که به دیابت مبتلا هستند باید دارچین را به برنامه غذایی خود اضافه کنند. افزودن دارچین در کنار روند درمانی می‌تواند به شما کمک کند. ولی مصرف نامتعادل و بیش از اندازه آن ممکن است سبب پایین آمدن بیش از اندازه سطح قند خون یا اصطلاحا هیپوگلیسمی شود. در نتیجه بهتر هست حتی برای مصرف این ادویه و درمان قند خون بالا از پزشک خود هم مشورت دریافت کنید.

مطلب پیشنهادی
قند خون بالا - هر آن چه از آن باید دانست + تاثیرات آن

2. جو؛ منبعی برای درمان دیابت

یکی از دانه‌هایی که سرشار از فیبر است، جو شناخته می‌شود. این منبع می‌تواند در کاهش وزن به شدت موثر باشد. می‌توانید برای اینکه بیشتر به کاهش وزن بپردازید از جو به جای گندم و برنج استفاده کنید.
این راهکار به شما کمک می‌کند تا بتوانید به طور تدریجی به کاهش قند خون دست یابید. مصرف جو به جای گندم و برنج، کمک می‌کند تا سطح قند خون بعد از صرف غذا، تا 70 درصد کاهش یابد. فیبرهای حلال موجود در جو به کند شدن فرایند هضم می‌انجامد و به صورت تدریجی کاهش قند خون را به همراه دارد.

قاتل قند خون

بیمارانی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند می‌توانند برای اینکه متابولیسم بدن خود را تنظیم کنند از این ماده خوراکی کمک بگیرند. جو به علت به همراه داشتن بتاگلوتان می‌تواند فرایند هضم را به تعویق بیندازد. مصرف جو به کاهش قند خون کمک می‌کند.
آنتی اکسیدان‌هایی که در ترکیبات این ماده غذایی وجود دارند می‌توانند به طرز چشمگیری به مبارزه با انواع میکروب‌ها بپردازند و به تضمین سلامت مبتلایان به دیابت کمک شایانی برسانند.

مطلب پیشنهادی
پیشگیری از دیابت با 7 راه بسیار موثر + ضرورت آن

3. ماهی؛ قاتل قند خون و دیابت

یکی از شایع‌ترین دلایلی که سبب مرگ در دنیا می‌شود، مشکلات قلب و عروق محسوب می‌شود.
انواع ماهی می‌توانند در پیشگیری از بروز مشکلات قلب و عروق موثر باشند. بین یک الی دو مرتبه در هفته باید ماهی استفاده کرد تا بدن در مقابل بیماری‌های قلب و عروق محافظت شود.

اسیدهای چرب موجود در ماهی، سبب کاهش احتمال ابتلا به دیابت می‌شود. حتی از بدن در مقابل مقاومت به انسولین و التهاباتی که زمینه ساز آن هستند، محافظت خواهد کرد.

4. زنجبیل؛ کاهش دهنده قند خون

زنجبیل یکی دیگر از ادویه‌های پرکاربرد است. معمولا از آن در صنعت و حتی غذاهای خانگی به کار برده می‌شود. از این گیاه معطر می‌توانید روزانه استفاده کنید تا بتوانید حساسیت بدن به انسولین را افزایش دهید. حتی این ادویه به افزایش ترشح انسولین نیز می‌انجامد.
زنجبیل روی کاهش التهابات بدنی هم موثر است که می‌تواند نکته‌ای عالی و موثر برای پیشگیری از بیماری‌های ناشی از التهابات بدنی باشد.

مطلب پیشنهادی
دیابت بارداری : 11 مورد مهم که باید در مورد آن دانست

5. روغن زیتون؛ کنترل کننده دیابت

یکی دیگر از مواردی که به عنوان قاتل قند خون و دیابت می‌توان آن را معرفی کرد، روغن زیتون است.
روغن زیتون به علت خواص فوق العاده‌ای که به همراه دارد، طلای مایع نامیده می‌شود. این روغن حاوی ترکیبات ضد التهابی قوی است که می‌توان آن را با آسپرین مقایسه کرد.

افرادی که از برنامه غذایی مدیترانه‌ای پیروی می‌کنند، مصرف روغن زیتون، میوه و سبزیجات و حتی غلات و گوشت کم چربی را به مقادیر متعادل در برنامه خود استفاده می‌کنند. این سبک برنامه غذایی می‌تواند بیماری‌های التهابی که ممکن است بروز داده شوند را کاهش دهد.

چربی‌هایی همچون روغن جامد و کره، می‌توانند بدن را مستعد بیماری‌های التهابی کنند. اما روغن زیتون بر خلاف کره، می‌تواند کاهش مقاومت بدن در برابر انسولین را به همراه داشته باشد. روغن زیتون هضم غذا را کند می‌کند و به طور تدریجی قند را به خون وارد می‌کند.

مطلب پیشنهادی
دیابت ملیتوس چیست؟ | آشنایی با مهمترین انواع دیابت شیرین

6. بادمجان؛ منبعی عالی برای درمان قند خون بالا

بادمجان قاتل قند خون است و فیبر فراوانی را به همراه دارد. در نتیجه می‌تواند سبب محدود کردن جذب گلوکز شود. بهتر است افرادی که از دیابت نوع 2 رنج می‌برند، بادمجان را در وعده‌های غذایی خود بگنجانند. افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باید در برنامه غذایی روزانه خود از این ماده غذایی استفاده کنند.

بادمجان کالری بسیار کمی به بدن می‌رساند.
به نسبت کالری بسیار کمی که به همراه دارد، دارای فیبر بالا و کربوهیدرات پایین است. به همین دلیل به عنوان ماده غذایی مفیدی معرفی می‌شود تا به کاهش قند خون و دیابت کمک شایانی برساند. این ماده غذایی سطح انسولین را در بدن به شدت کاهش می‌دهد و به پایداری آن کمک می‌کند. حتی بهتر است افرادی که به دیابت مبتلا نیستند، از این ماده غذایی در برنامه غذایی خود استفاده کنند تا از بروز این بیماری پیشگیری شود.

مطلب پیشنهادی
قند خون نرمال چه مقداری است؟ انواع دیابت و پیشگیری

نحوه صحیح مصرف بادمجان برای کاهش قند خون

البته برای اینکه بتوانید خواص بیشتری از بادمجان را دریافت کنید، نباید آن را به صورت سرخ شده استفاده کنید. زیرا سرخ کردن مواد غذایی باعث می‌شود تا بیشتر مواد مغذی و ویتامینی آنها از بین رود. حتی از طرفی ممکن است سبب رساندن مقدار زیادی روغن و چربی به بدن شود تا سطح کلسترول و چربی خون بالا رود. در نتیجه خود به تنهایی می‌تواند سبب بروز بیماری‌های قلب و عروق شود.
بهتر است روی نحوه پخت آن هم تمرکز کنید. بهتر است بادمجان را به صورت کباب یا گریل شده، آبپز یا بخارپز استفاده کنید.

مقالات پیشنهادی مرتبط با قاتل قند خون و دیابت

جمع‌بندی

دیابت و قند خون بالا می‌تواند به مرور مرگ زودرس را برای افراد به همراه داشته باشند.
به همین دلیل باید با راهکارهای تغذیه‌ای مناسب به پیشگیری و درمان این مشکل پرداخت. در این مقاله به معرفی قاتل قند خون و دیابت پرداختیم و موارد مهمی همچون دارچین، جو، ماهی، زنجبیل، روغن زیتون و بادمجان را معرفی کردیم. سعی کنید از این مواد غذایی سالم در برنامه غذایی خود به اعتدال استفاده کنید تا به درمان دیابت و پیشگیری از ابتلا به آن بپردازید.

مطلب پیشنهادی
علائم دیابت و راهکارهایی برای پیشگیری از آن

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *