خواص گیلاس برای بدن

خواص گیلاس فراتر از یک یک میوه ی خوشمزه و محبوب است. این میوه دارای خواص پنهانی است که اگر با آن ها آشنا شوید بدون شک در تابستان که فصل آمدن این میوه است از خوردن آن خود را بی بهره نمی گذارید.

گیلاس سرشار از آنتی اکسیدان های قوی است که موجب پایداری سلامت شما می شود. همچنین این میوه ی قرمز رنگ منبع عظیمی از ویتامین ها و مواد معدنی است که علاوه بر بهبود سلامت موجب زیبایی پوست و موی شما نیز می شود.

برای آشنایی با خواص بی نظیر گیلاس ادامه مطلب به شما کمک خواهد کرد.

خواص گیلاس برای پوست

خواص گیلاس برای پوست

خواص گیلاس برای پوست بسیار عالی است. چرا که این میوه سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان های موجود در این میوه با رادیکال های آزاد که موجب کدر شدن پوست می شوند مباره می کنند. در نتیجه این خاصیت موجب می شود پوست شما احساس جوانی و نشاط کند.

گیلاس می تواند در از بین بردن لکه های تیره پوست که بر اثر نور خورشید ایجاد شده اند بسیار موثر واقع می شود. همچنین به دلیل داشتن ویتامین C از افتادگی پوست جلوگیری می کند.

برای تهیه ماسک گیلاس می توانید مقداری گیلاس را پوره کرده و با کمی زردچوبه و یک قاشق چای خوری عسل مخلوط کنید. سپس خمیر بدست آمده را به مدت 15 دقیقه روی پوست خود قرار دهید. در آخر پوست خود را با آب ولرم بشویید.

این را به خاطر داشته باشید برای تاثیر گرفتن از این ماسک باید هفته ای دوبار آن را بر روی پوست صورت یا بدن خود قرار دهید. این گونه متوجه می شوید لکه های تیره پوست به مرور از بین می رود.

مطلب پیشنهادی
خواص انبه در 11 مورد برای حفظ سلامتی و جنبه‌های درمانی

فواید گیلاس برای مو

فواید گیلاس برای مو

اغلب خانم ها و آقایان به دلیل آب و هوای خشک، آلودگی یا سشوار کشیدن زیاد و غیر اصولی دچار خشکی مو شده اند. مو ها زمانی که کم آب و خشک می شوند احتمال آسیب دیدگی آن ها نیز بالاتر می رود.

شما می توانید برای جان دادن به موهای خود از خواص گیلاس کمک بگیرید. گیلاس حاوی ویتامین B، ویتامین و ویتامین C است که از آسیب و شکستگی مو جلوگیری می کند. همچنین ویتامین C موجود در این میوه موجب درخشش طبیعی موهای شما می شود.

از طرفی این میوه دارای آنتی اکسیدان های بسیار قوی است. این خاصیت موجب می شود گردش خون در کف سر افزایش پیدا کند. این امر موجب کاهش ریزش مو و افزایش ضخامت مو می شود.

خواص گیلاس برای سلامت

خواص گیلاس برای سلامت

1. گیلاس خانه ای از آنتی اکسیدان

در بدن همه ی ما رادیکال های آزاد وجود دارند. آن ها در اصل مولکول های ناقص و آسیب زننده ای هستند. رادیکال های آزاد در طی فرآیند هضم غذا یا قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی مضر ( تابش یا آلاینده های هوا) تولید می شوند. مقدار زیاد این مولکول های ناقص موجب بیماری خواهد شد.

یکی از مهمترین عاملی که می تواند موجب خنثی شدن رادیکال های آزاد شود آنتی اکسیدان ها هستند. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد بدن را پیدا کرده و آن ها را خنثی می کنند؛ بنابراین دیگر نمی توانند صدمه ای وارد کنند.

مطلب پیشنهادی
رژیم میوه 3 روزه (بهترین میوه‌ها برای پاکسازی سموم و چربی سوزی)

خوشبختانه از دیگر خواص گیلاس آن است که در ترکیبات خود منبع قدرتمندی از آنتی اکسیدان را دارد. وجود پلی فنول ها، ملاتونین، کاروتنوئیدها، ویتامین E و ویتامین C همه در بدن معجزه می کنند.

به همین دلیل ثابت شده است که گیلاس از بدن در برابر بیماری های مختلف مانند بیماری های قلبی، سرطان و دیابت نوع 2 محافظت می کند.

2. خواص گیلاس برای خواب آرام

یکی از خواص گیلاس که اغلب از آن بی خبر هستند آن است که این میوه ی خوشمزه می تواند به خواب راحت شما کمک کند. چرا که در ترکیبات خود میزان قابل توجهی سروتونین، ملاتونین و تریپتوفان است.

تحقیقات و مطالعات بر روی خواص این میوه ی شیرین و خوشمزه نشان داده است افرادی که چند ساعت قبل از خواب برای یک مدت مشخص گیلاس می خورند چرخه ی خواب آن ها کاملا منظم شده است.

3. کاهش التهاب مزمن با گیلاس

التهاب بدن اتفاقی است که برای همه ی ما اتفاق افتاده است. اغلب برای کاهش التهابات و درد ناشی از آن به سراغ داروهای شیمیایی می رویم. جالب است بدانید برای درمان درد و التهابات می توانید از خواص گیلاس کمک بگیرید.

گیلاس توانایی کاهش قابل توجه غلظت اکسید نیتروژن و عوامل پیش التهابی را دارد. مصرف گیلاس باعث کاهش غلظت پلاسمایی هشت نشانگر زیستی مرتبط با بیماری های التهابی می شو.

پلی فنول های موجود در گیلاس قادر می باشد التهاب و استرس اکسیداتیو به حداقل برساند یا از آن جلوگیری کنند. این التهابات می تواند به دلیل بیماری هایی مانند آرتروز، دیابت، سرطان و فشار خون بالا در بدن ایجاد شده باشد.

مطلب پیشنهادی
گوجی بری - 21 دلیل برای آن که این میوه ناشناخته را بخوریم

4. تسکین از حملات نقرس با گیلاس

نقرس نوع خاصی از آرتروز است که باعث درد مفاصل می شود. این درد در نتیجه مقدار بیش از حد اسید اوریک در خون است. در حالی که این درد اغلب در مفصل انگشت شست پا اتفاق می افتد ممکن است در مفاصل دیگر نیز خود را نشان دهد.

یکی از خواص گیلاس ضد التهابی بودن آن است. در نتیجه می توانید با مصرف روزانه این میوه ی خوش طعم شاهد کاهش علائم نقرس به میزان قابل توجهی باشید.

در طی تحقیقات به اثبات رسیده است که مصرف روزانه گیلاس باعث کاهش میزان اسید اوریک در خون به میزان طبیعی و در نتیجه تسکین حملات نقرس می شود.

علاوه بر این تحقیقات نشان داده است که فنولیک های موجود در گیلاس های شیرین در فرایند اکسیداتیو به عنوان خاتمه دهنده های رادیکال های آزاد تداخل ایجاد می کنند. بنابراین باعث کاهش پیشرفت نقرس خواهند شد.

5. کاهش کلسترول خون

خواص گیلاس برای کاهش کلسترون خون

یکی از خواص گیلاس برای سلامتی شامل توانایی کاهش کلسترول است. گیلاس به طور خاص ثابت کرده است می تواند که سطح کلسترول بد را کاهش دهد. در نتیجه این امر باعث بهبود تری گلیسیرید و بالا رفتن کلسترول HDL (خوب) در انسان می شود.

6. کاهش فشار خون بالا با مصرف گیلاس

طی تحقیقات بر روی خواص گیلاس به این نتیجه رسیده اند مصرف گیلاس فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را در بزرگسالان جوان و مسن کاهش می دهد.

مطلب پیشنهادی
خواص آب گوجه فرنگی | 6 خاصیت نادانسته + درمان پوست

تحقیقات نشان می دهد که اسیدهای فنولیک موجود در گیلاس دارای خواص شل کنندگی عروق و فشار خون بالا هستند. در نتیجه این امر به کاهش فشار خون کمک کرده و از آن پیشگیری می کنند.

7. پیشگیری و درمان دیابت نوع 2 

گیلاس منبع ایده آل کربوهیدرات برای مبتلایان به دیابت نوع 2 است. در طی بررسی بر روی خواص گیلاس به این نتیجه رسیده اند این میوه ی قرمز رنگ دارای  شاخص قند خون پایین است. این اساسا به این معنی است که مصرف گیلاس موجب افزایش قابل توجهی افزایش قند خون یا پاسخ انسولین نمی شوند.

علاوه بر این پلی فنول های موجود در گیلاس ممکن است به کاهش قند خون، استرس اکسیداتیو و مارکرهای التهابی که نشانگر دیابت نوع 2 هستند کمک کند. در نهایت شواهد موجود نشان می دهد که گیلاس می تواند تنظیم قند خون سالم را تقویت کند.

8. بهبود حال روحی با گیلاس

خواص گیلاس نه تنها برای سلامت جسمی عالی است بلکه این میوه می تواند موجب بهبود سلامت نیز شود. عملکرد آن ها این گونه است که گیلاس های شیرین باعث کاهش سطح کورتیزول می شود. این امر باعث کاهش اضطراب خواهد شد. همچنین مصرف روزانه گیلاس با بهبود کلی روحیه همراه است.

9. کاهش علائم آرتروز

خواص ضد التهابی گیلاس که علائم نقرس را کاهش می دهد به همان اندازه برای کاهش علائم سایر اشکال آرتروز نیز موثر می باشد. وجود آنتی اکسیدان های قدرتمند در این میوه موجب شده است تا خواص گیلاس بتواند استرس اکسیداتیو را کاهش دهد.

مطلب پیشنهادی
زغال اخته و 10 خاصیت بی نظیر + ارزش غذایی و کالری

در نتیجه ی این امر مصرف روزانه ی این میوه موجب می شود تا پروتئین های التهابی کاهش پیدا کند. این امر علائم آرتروز را بهبود می دهد.  

10. تقویت حافظه با مصرف گیلاس

تقویت حافظه با مصرف گیلاس

مطالعات مختلف انسانی ارتباط بین خواص گیلاس و بهبود حافظه و عملکرد شناختی در بزرگسالان مبتلا به زوال عقل را نشان داده است.

برای درک بیشتر ارتباط بین گیلاس و حافظه آزمایشاتی نیز بر روی موش ها و مدل های حیوانی انجام شده است. آنتوسیانین ها موجود در گیلاس توانسته است حافظه را در مدل های حیوانی بهبود بخشد و حتی از بیماری آلزایمر جلوگیری کند.

11. احتمال کاهش  پیشرفت سرطان از خواص گیلاس

از خواص گیلاس می توان به توانایی ترکیبات آن در کاهش رشد و پیشرفت سرطان اشاره کرد. به طور دقیق تر تحقیقات نشان داده است که گیلاس احتمال ابتلا به سرطان لوزالمعده، سینه، کبد، روده بزرگ، پوست و ریه را کاهش می دهد.

12. کاهش خطر بیماری های قلبی

از دیگر خواص گیلاس می توان به بهبود سلامت قلب اشاره کرد. آنتوسیانین موجود در گیلاس مانع پراکسیداسیون لیپیدها شده و موجب تداخل در ایجاد التهاب می شود. این امر در نهایت می تواند عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی را کاهش دهد.

از طرف دیگر ترکیبات گیلاس به گونه ای است که مصرف روزانه ی آن موجب می شود تا کلسترول بد خون کاهش پیدا کند و فشار خون بالا را متعادل می سازد. در نتیجه این میوه را می توان یک دوست برای سلامت قلب معرفی کرد.

مطلب پیشنهادی
خواص گلابی | 20 خاصیت گلابی برای بدن و پوست + بارداری

13. ثابت نگه داشتن وزن

از خواص گیلاس می توان به ثابت نگه داشتن وزن متعادل اشاره کرد. گیلاس دارای خاصیت گلیسمی پایین است. علاوه بر این سرشار از فیبر می باشد.

فیبر موجود در گیلاس به شما کمک می کند تا مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید. در حالی که خاصیت طبیعی گلیسمی پایین گیلاس مانع از جهش چشمگیر یا افت قند خون می شود. در نتیجه یک خوراکی خوب برای نگهداری وزن ایده آل محسوب می شود. 

14. پروتئین واکنش پذیر C را کاهش می دهد

خواص گیلاس و خاصیت ضد التهابی آن فراتر از نقرس و تسکین آرتروز است. تحقیقات نشان داده شده است که گیلاس به طور خاص پروتئین واکنش پذیر (C (CRP را کاهش می دهد.

نکته: پروتئین واکنش پذیر C نشانگر اصلی خون در التهابات است. سطح بالای CRP ممکن است منجر به بالاتر رفتن خطر حمله قلبی و سکته مغزی شود.

برخی ترکیبات عالی در گیلاس وجود دارد که به طور خاص CRP را هدف قرار می دهد. آنتوسیانین ها، ویتامین C و سایر اسیدهای فنلی به حداقل رساندن تأثیر CRP و جلوگیری از آن کمک می کنند.

15. تعادل pH را حفظ می کند

از خواص گیلاس می توان به خاصیت قلیایی بودن آن اشاره کرد. هر زمان که محتوای اسیدی بدن شما افزایش پیدا کند مصرف گیلاس می تواند مفید واقع شود.

خوردن این میوه پر طرفدار موجب خنثی سازی PH و موجب جلوگیری مشکلات معده مانند اسیدیته یا سوء هاضمه می شود و سطح PH را متعادل می کند.

مطلب پیشنهادی
خواص رب انار ؛ بررسی ارزش غذایی و 13 خاصیت

16. کمک به کاهش وزن

کمک به کاهش وزن با مصرف گیلاس

اگر قصد کاهش وزن دارید این را به خاطر داشته باشید می توانید از خواص گیلاس کمک بگیرد. کالری گیلاس کم است. این بدان معناست که حدود یک فنجان گیلاس کمتر از 100 کالری خواهد بود.

این میوه ی خوش طعم و رنگ غنی از ویتامین هایی می باشد که موجب تقویت متابولیسم بدنتان می شود. همچنین گیلاس دارای محتوای آب متوسطی است. همین امر موجب می شود سموم بدنتان نیز دفع شود

آیا خوردن گیلاس در دوران بارداری بی خطر است؟

مصرف گیلاس در دوران بارداری بی خطر است. از خواص گیلاس مادران می توانند در دوران بارداری بهره مند شوند. این میوه  دارای ویتامین C و سایر مواد مغذی هستند که باعث افزایش ایمنی در زنان باردار می شوند.

خواص گیلاس در دوران بارداری

خواص گیلاس در بارداری

گیلاس منبع غنی از مواد مغذی است. در زیر به برخی از خواص گیلاس در دوران بارداری اشاره کرده ایم. .

  • گیلاس به بهبود جریان خون در جفت کمک می کند. در نتیجه تغذیه و اکسیژن کودک بیشتر تامین خواهد شد.
  • از آن جا که گیلاس مملو از مواد معدنی، ویتامین ها، آنزیم ها، اسید فولیک و غیره می باشد؛ در نتیجه گیلاس به تقویت سیستم ایمنی مادر و جنین کمک می کند.
  • طعم ترش و شیرین گیلاس در مبارزه با حالت تهوع در دوران بارداری کمک می کند.
  • گیلاس حاوی فیبر است که به جلوگیری از یبوست کمک می کند و حرکت روده را آسان می کند.
  • گیلاس همچنین منبع غنی آهن است. مصرف مقدار سالم گیلاس می تواند به درمان کم خونی در دوران بارداری کمک کند.
  • ملاتونین موجود در گیلاس باعث آرامش اعصاب می شود و به جلوگیری از اضطراب در خانم های باردار کمک می کند. بنابراین به دنبال آن خواب آرام را تقویت می کند.
  • آنتوسیانین موجود در گیلاس برای محافظت از سلول های عصبی و بهبود سلامت مغز جنین مفید است. همچنین در بهبود میگرن در مادر آینده که به دلیل نوسانات سطح استروژن ایجاد می شود؛ کمک می کند.
  • بیشتر خانم های باردار از اِدم (احتباس مایعات) رنج می برند که با گنجاندن گیلاس در رژیم روزانه می توان از بروز این مشکل جلوگیری کرد.
  • آنتی اکسیدان ها و ویتامین C موجود در گیلاس از التهاب که در دوران بارداری شایع است جلوگیری می کند.
  • گیلاس آبدار است و محتوای آب متوسطی دارد. بنابراین مصرف این میوه می تواند از کمبود آب بدن جلوگیری می کند.
  • پتاسیم موجود در گیلاس باعث افزایش انرژی می شود. بنابراین از خستگی در دوران بارداری جلوگیری می کند.
مطلب پیشنهادی
خواص انجیر برای کلیه و 7 خاصیت دیگر آن + عوارض زیاده‌روی در مصرف

در آخر:

خواص گیلاس برای پایداری سلامت بسیار مفید است. در نتیجه پیشنهاد می شود این میوه را در رژیم غذایی خود جای دهید. این میوه ی خوش رنگ و طعم به دلیل ترکیبات مغذی که دارد موجب افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی خواهد شد.

اما این نکته را به خاطر داشته باشید به دلیل وجود فیبر و آب در این میوه آن را به اندازه میل کنید. چرا که زیاد روی در خوردن آن می تواند موجب اسهال شود.

منابع:
Food.ndtv
Nutritionstripped
Parenting.firstcry

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید