بیماری ها و سلامتمکمل و داروها

عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان چیست؟ (7مورد مهم)

عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان می‌تواند تاثیرات جدی را در طولانی مدت برای افراد مختلف به همراه داشته باشد. از این رو در این متن سعی کردیم تا آنها را بیان کنیم که از مصرف خودسرانه و بی‌جای آن پرهیز شود. با ما همراه باشید.

عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان کدامند؟

با شروع فصل سرد سال سرماخوردگی بیشتر اتفاق می‌افتد که اکثر افراد رو به مصرف خودسرانه انواع داروها برای بهبود وضعیت و عوارض ایجاد شده بر اثر آن می‌آورند. اما بسیاری از داروها را نباید بیش از حد و به صورت خودسرانه با هر مقدار دوز دلخواه استفاده کرد.

عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان چیست؟

زیرا اصطلاحا بدن به دارو مقاوم شده و در صورت نیاز واکنشی برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن از خود نشان نخواهد داد. این موضوع نشان می‌دهد که باید دوز متعادلی از هر نوع دارو در طول بیماری‌های مختلف حتی سرماخوردگی، در صورت نیاز مصرف شود.

مطالب مرتبط با عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان

مطلب پیشنهادی
پلاویکس برای چیست؟ (عوارض + مصرف با آسپرین)

عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان گاهی به دلیل شدت بیماری در نظر گرفته نمی‌شود. زیرا عوارض خسته کننده‌ای مانند گلودرد، بدن درد، سردرد، آبریزش بینی، عطسه و سرفه را به همراه خواهد داشت.

از این رو برخی افراد بهترین راهکار را رو آوردن به مصرف قرص سرماخوردگی می‌دانند، که معمولا عوارض آن در نظر گرفته نمی‌شود. به همین دلیل در این متن این عوارض را نام برده‌ایم تا از مصرف بیش از حد و خودسرانه آن پرهیز شود.

1. ایجاد خواب آلودگی

مهمترین عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان ایجاد خواب آلودگی است که باید در حین مشاغلی که به توجه زیادی نیاز دارند از مصرف آن پرهیز شود.

عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان

به ویژه مشاغلی همچون رانندگی، کار با دستگاه‌های صنعتی، که دقت بالایی نیاز دارند، لازم است از این دارو برای بهبود سرماخوردگی در صورت نیاز و تجویز پزشک، در هنگام شب و موقع خواب ترجیحا استفاده کنند.

2. خشک شدن گلو و دهان

خشکی دهان که بر اثر مصرف این دارو ایجاد می‌شود سبب تشدید گلودرد و سرفه‌های خشک خواهد شد. در این صورت باید از دمنوش‌های طبیعی برای سرماخوردگی یا شربت‌های مفید در این زمینه استفاده کرد.

  • عوارض سرماخوردگی گزینه‌های متعددی را به همراه دارد که گلودرد، آبریزش بینی، درد بدن و سرفه‌های مکرر از جمله آنها است. همانطور که اشاره شد، بهترین راهکار برای بهبود و درمان این حالات بهره از دمنوش‌های طبیعی است. برای آموزش بهترین دمنوش‌ها پیشنهاد می‌کنیم مقاله 5 دمنوش عالی برای بهبود سرماخوردگی را مطالعه کنید.

3. موثر بر فشار خون

گاهی بر اثر مصرف بی‌رویه از قرص سرماخوردگی فشار خون بالا در افراد مستعد ایجاد خواهد شد که در مورد این موضوع بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت شود.

مطلب پیشنهادی
سرتونین چیست؟ | (خوراکی و راهکار برای افزایش آن)

4. بالا رفتن ضربان قلب

در برخی از موارد ممکن است تپش قلب را به همراه داشته باشد. این موضوع ناشی از ترکیبات به کار برده شده در آن است. به همین دلیل به افرادی که سابقه بیماری‌های قلبی و عروقی دارند توصیه می‌شود، به هیچ وجه خودسرانه از آن استفاده نکنند.

5. احساس سردرد و سرگیجه

سرگیجه و سردرد ناشی از مصرف این قرص تا چند ساعت ممکن است فرد را اذیت کند. اغلب این مورد برای برخی از افراد ایجاد می‌شود که به مرور بهبود خواهد یافت.

6. بروز مشکلات پوستی

راش پوستی در صورت حساسیت به ترکیبات این دارو از جمله عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان محسوب می‌شود. به ویژه برای افراد مبتلا به برخی از انواع آلرژی ممکن است این مشکلات بروز داده شوند.

7. افزایش اشتها

به دلیل وجود ترکیبات ضد درد در این دارو بالا رفتن اشتها در برخی افراد ایجاد خواهد شد. افزایش اشتهای ناشی از عوارض قرص سرماخوردگی اغلب با قطع مصرف آن به مرور از بین خواهد رفت.

مطلب پیشنهادی
سرماخوردگی در بارداری ، بهترین راه درمان و پیشگیری چیست؟

ممنوعیت‌های مصرف داروی سرماخوردگی

در صورت مصرف بیش از حد این دارو ممکن است بدن نسبت به آنتی بیوتیک مقاومت پیدا کرده و در موارد لزوم تاثیر خاص خود را برای فرد ایجاد نکند.

عوارض و ممنوعیت های قرص سرماخوردگی بزرگسالان

افرادی که از برخی بیماری‌های پوستی و انواع آلرژی رنج می‌برند باید برای دور ماندن از عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان از پزشک مشورت گرفته و دوز مناسبی از آن را طبق تجویز پزشک مصرف کنند.

نکته مهم دیگر اینکه خانم‌های باردار و شیرده حتما باید در مورد مصرف هر نوع دارویی از پزشک خود مشورت گیرند و در صورت لزوم از آن استفاده کنند.

هشدار جدی در مورد قرص سرماخوردگی

مصرف بیش از اندازه این قرص در طولانی مدت به عصبی شدن فرد می‌انجامد. عوارض گوارشی جدی که این قرص به همراه دارد، سبب می‌شود تا بسیاری از متخصصان و پزشکان بر مصرف این دارو بعد از غذا تاکید کنند.

با وجود تمام عوارض جدی بهتر است از این دارو تا حد امکان استفاده نکرد و این باور را پذیرفت که سرماخوردگی را می‌توان با راهکارهای خانگی و استراحت کافی در کنار مصرف ویتامین‌های مورد نیاز بدن برای تقویت سیستم دفاعی، به راحتی درمان کرد. دوره سرماخوردگی بعد از به پایان رسیدن، بهبود خواهد یافت و نیازی به مصرف نابجای انواع داروها نخواهد بود.

مطلب پیشنهادی
پرفکتیل - 4 عملکرد آن برای سلامت پوست + مو + ناخن

این دارو با داروهایی از قبیل ترکیبات غیر استروئیدی، داروهایی برای درمان مشکلات کبدی و کلیوی، داروهای ضعیف کننده CNS، داروهای ضد افسردگی سه حلقه‌ای، داروهای کاهنده فشار خون و ضد موسکارینی به مرور زمان یا حتی گاهی فورا تداخلاتی را بروز می‌دهد که در مورد هر کدام باید از پزشک مشورت گرفت و سپس با دوز مناسب استفاده کرد.

عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان در بارداری

سرماخوردگی در دوران‌های مختلف ممکن است بروز داده شود که یکی از آنها دوران بارداری است. عوارض آن گاهی اذیت کننده خواهد بود و مادران نیاز به درمان فوری را احساس خواهند کرد.

اما این موضوع نباید سبب شود تا از داروهای سرماخوردگی یا هر داروی دیگری بدون مشورت پزشک مصرف کنند. طبق تحقیقات انجام شده قرص سرماخوردگی بزرگسالان در رده C قرار دارد. این موضوع نشان دهنده آن است که مادران تنها زمانی که فواید آن بیشتر از مضراتش باشد، می‌توانند از آن استفاده کنند و تشخیص این موضوع به عهده پزشک است.

مطلب پیشنهادی
آزیترومایسین ؛ درمان 7 عفونت شایع + بررسی عوارض

معمولا در مواردی که علائم سرماخوردگی شدید نباشد، پزشکان دارویی را تجویز نمی‌کنند. اما گاهی برای رفع التهابات ایجاد شده ممکن است دوز مناسبی از داروهای ضد التهابی که کمترین آسیب را به همراه داشته باشند را تجویز کنند.

عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان برای کودکان

به هیچ وجه قرص سرماخوردگی بزرگسالان برای کودکان زیر دو سال توصیه نمی‌شود. حتی این قرص معمولا برای کودکان بالای دو سال نیز از سمت پزشکان تجویز و توصیه نمی‌شود.

با این وجود گاهی به دلیل عدم آگاهی خانواده‌ها و اطرافیان یا حتی مصرف خودسرانه توسط خودِ کودک، مصرف این دارو ممکن است انجام شود.

مطلب پیشنهادی
درمان سردرد در سرماخوردگی با 7 راهکار سریع و خانگی

لازم به ذکر است این دارو حتی در مواردی نمی‌تواند بهبود علائم سرماخوردگی برای کودک را به همراه داشته باشد و به تشدید آن نیز منجر شود. حتی خطر مسمومیت با این دارو را نیز به همراه خواهد داشت.

عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان در کودکان معمولا ممکن است در مراحل ابتدایی به شکل واضحی بروز داده نشود اما به مرور زمان سبب مقاوم شدن بدن نسبت به دارو و ترکیبات به کار برده شده در آن خواهد شد. در نتیجه‌ی این سوء مصرف دارو، در صورت نیاز به مصرف برای درمان نتیجه چندانی ممکن است به همراه نداشته باشد.

حتی به دلیل ترکیبات ضد دردی که در این دارو به کار برده شده است، در صورت مصرف بیش از اندازه از آن برای کودکان خطر مسمومیت با این ترکیبات را خواهد داشت. در این صورت لازم است برای اقدامات ضروری فورا به پزشک اورژانس کودک را منتقل کرد.

علاوه بر این موضوع دریافت دوز متفاوت و نامناسب از این دارو برای کودکان به دلیل داشتن ترکیبات مشکن، ممکن است اعتیاد به مصرف دارو را ایجاد کند. این یعنی افزون بر عوارض بیان شده برای قرص سرماخوردگی بزرگسالان، عوارض جدی‌تری در کمین کودکان در صورت مصرف خواهد بود.

مطلب پیشنهادی
درمان تب با داروی گیاهی ؛ 9 مورد از موثرترین دمنوش‌ها

مطالب مرتبط با عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان

سخن پایانی

بهتر است برای درمان بسیاری از بیماری‌ها به پزشک مراجعه شود. اما برخی از راهکارهای طبیعی وجود دارند که می‌توان آنها را برای سرعت بخشیدن به درمان پیش گرفت. عوارض قرص سرماخوردگی بزرگسالان که در این متن نام برده شد، می‌تواند اصلاحی برای افرادی باشد که بدون در نظر گرفتن دوز مصرف و میزان لازم برای بهبود سرماخوردگی، به هر مقدار که می‌خواهند از آن استفاده می‌کنند.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *