نوشیدنی ها

دمنوش رزماری با 5 ترکیب عالی + بررسی فواید و عوارض

دمنوش رزماری از جمله دمنوش‌های گیاهی و مفیدی است که خاصیت‌های بسیاری را برای بدن به همراه دارد.
گیاه رزماری را با نام رومان یا اکلیل کوهی نیز می‌شناسند.
این گیاه به اشکال مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. رایج‌ترین نوع کاربرد آن به شکل دمنوش است. در این متن به طور کامل در مورد خواص این دمنوش گزینه‌های موثری را نام خواهیم برد و همینطور در ادامه طرز تهیه آنرا به طور کامل آموزش خواهیم داد.

مطالب مرتبط با دمنوش رزماری

طبع رزماری چیست؟

پیش از اینکه به بررسی مهمترین نکات در مورد دمنوش رزماری بپردازیم، بهتر است طبع آن را بشناسیم تا از آن متعادل استفاده کنیم. این گیاه طبع گرم و خشک دارد؛ به همین دلیل باید آنرا به اعتدال مصرف کرد.

آشنایی با مهمترین تاثیرات دمنوش رزماری

دمنوش رزماری خواص بسیاری را برای بدن به همراه دارد. این دمنوش را به دلیل فوایدی که دارد بهتر است گاهی به عنوان جایگزین چای سیاه یا قهوه در طول روز مصرف کنید. مهمترین خواص و تاثیرات دم کرده رزماری را در ادامه معرفی خواهیم کرد.

بهبود خواب

یکی از تاثیراتی که این دمنوش به همراه دارد کنترل بی‌خوابی و بهبود کیفیت خواب است. این دمنوش را می‌توان در اوقات پایانی روز استفاده کرد تا با کسب آرامش، خواب راحت‌تری داشت.

مطلب پیشنهادی
خواص فوق العاده چای ترش برای بدن+عوارض جانبی آن

درمان سردرد با دمنوش رزماری

استفاده از دمنوش این گیاه به کنترل سر درد و حتی بهبود و کنترل سردردهای میگرنی کمک شایانی می‌رساند. علاوه بر آن سردردهای ناشی از کم آبی بدن را نیز درمان می‌کند.

تاثیر دمنوش رزماری بر خون

این دمنوش برای خون خیلی مفید است و خواص زیر را به همراه دارد:
مفید برای درمان کم خونی
بهبود اکسیژن رسانی بدن به بدن با بهبود گردش خون

آرامش سیستم عصبی

استفاده از این دمنوش، آرامش سیستم عصبی را به همراه دارد. حتی به جلوگیری از سکته مغزی نیز کمک شایانی می‌رساند.
همچنین استفاده از آن به بهبود حالات افسردگی کمک می‌کند.

رفع بوی بد دهان

رزماری خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد. به همین دلیل به رفع بوی بد دهان و از بین بردن باکتری و آفات دهان کمک خواهد کرد.

خواص دمنوش رزماری

کنترل فشار خون با دمنوش رزماری

استفاده از این دمنوش به باز شدن انسداد عروق منجر می‌شود. در نتیجه می‌تواند بهبود فشار خون را در پی داشته باشد. البته باید در نظر داشته باشید که برای درمان فشار خون، حتما سایر راهکارهای کنترلی مانند قطع مصرف نمک را جدی بگیرید.

دمنوش رزماری برای قاعدگی

این دمنوش گزینه‌ای مناسب برای تنظیم سیکل قاعدگی و منظم شدن آن است. بهتر است برای دست یافتن به این هدف، از این دمنوش روزانه به مقدار یک فنجان استفاده کرد.

مطلب پیشنهادی
چای ماسالا چیست؟ (7 خاصیت بسیار مهم آن + مضرات)

مفید برای معده

یکی از تاثیرات مطلوب دمنوش رزماری این است که برای معده و بهبود مشکلات سوء هاضمه مفید واقع می‌شود. استفاده از آن به هضم بهتر مواد غذایی کمک شایانی می‌رساند.

پاکسازی کبد با دمنوش رزماری

این دمنوش برای کبد بسیار مفید است. همچنین می‌تواند برای درمان و بهبود علائم کبد چرب تاثیرات مطلوبی را به همراه داشته باشد. با پاکسازی کبد، از بروز خیلی از مشکلات بدنی جلوگیری خواهد کرد.

بهبود عملکرد سیستم گوارشی

دمنوش رزماری یا استفاده از رزماری به عنوان ادویه در غذاها، به بهبود سیستم گوارش کمک خواهد کرد. همچنین تا حدودی اشتها آور است و ترشح صفرا را افزایش خواهد داد.

فواید دمنوش رزماری برای پوست

ناراحتی‌های پوستی مانند راش پوستی، با استفاده از این دمنوش بهبود می‌یابد. همچنین با مصرف آن به هیدراته شدن بدن کمک می‌شود. در نتیجه سبب کنترل چین و چروک پوست و بهبود جای لک می‌شود.

خواص دمنوش رزماری برای موها

از گذشته تا به حال، از رزماری برای تهیه شوینده‌های مو استفاده می‌کنند. حتی نوشیدن دمنوش آن هم درمان و جلوگیری از ریزش مو تاثیرات مطلوبی را به همراه دارد.

درمان سرماخوردگی

این دمنوش برای بهبود سرماخوردگی و عوارض ناشی از آن گزینه‌ای بسیار عالی است. زیرا خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد. از طرفی با خواص آنتی اکسیدانی که به همراه دارد، سبب از بین رفتن سریع‌تر ویروس از بدن می‌شود.

برای آشنایی با بهترین دمنوش‌ها برای سرماخوردگی پیشنهاد می‌کنیم مقاله 5 دمنوش عالی برای درمان سریع سرماخوردگی را مطالعه کنید.

مطلب پیشنهادی
دمنوش نعناع برای 3 مورد درمانی مهم + مهمترین خواص

درمان مشکلات بدنی

به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی سبب بهبود و درمان آرتروز و رماتیسم خواهد شد. اما باید به عنوان راهکاری در کنار درمان‌های تجویز شده توسط پزشک به آن رو آورد.

تقویت حافظه با رزماری

این گیاه ترکیبات بسیار مفیدی برای مغز دارد. به همین دلیل به جلوگیری از بروز آلزایمر و بهبود عملکرد حافظه کمک شایانی می‌رساند.

رفع نفخ معده

یکی از مشکلات شایعی که اکثر افراد با آن مواجه می‌شوند، نفخ است.
برای برطرف کردن آن، بهترین راه استفاده از داروهای گیاهی است. یکی از گزینه‌های خوب بین داروهای گیاهی، رزماری محسوب می‌شود. از دمنوش آن برای درمان یبوست و نفخ‌های شکمی می‌توان نتیجه مطلوبی را کسب کرد.

مصرف دمنوش رزماری برای دوران بارداری

این گیاه و مصرف بیش از حد آن ممکن است در دوران باردار سبب سقط جنین شود. از این رو باید از مصرف آن بدون مشورت با پزشک اجتناب کرد.

طرز تهیه دمنوش رزماری

برای اینکه بتوانید خستگی روزانه را از تن دور کنید و سر درد ناشی از فعالیت‌های زیاد روزانه را کم کنید بهتر است از این دمنوش نوش جان کنید. با آشنا شدن خواص متعددی که این گیاه دارد، لازم است تا طرز صحیح دم کردن آنرا نیز یاد بگیریم.

طرز تهیه دمنوش رزماری

برای دمنوش ساده رزماری فقط باید 1 قاشق غذاخوری از خشک شده این گیاه (و یا 2 شاخه تازه آن) را درون قوری ریخته و 1 لیوان آب به آن اضافه کنید. درب آنرا بگذارید و روی سماور قرار دهید تا به مدت 20 دقیقه دم بکشد. بعد از این مدت آماده نوشیدن است و می‌توانید آنرا با نبات و یا قند نوش جان کنید.

مطلب پیشنهادی
با خواص چای سبز آشنا شویم + موارد منع مصرف و مضرات

ترکیب چند دمنوش خوشمزه با رزماری

  1. این دمنوش را به همراه چند گل میخک دم کنید تا خواص ضد درد و مسکنی برای بدن به همراه داشته باشد.
  2. دمنوش رزماری را به همراه پوست پرتقال دم کنید تا خاصیت آنتی اکسیدانی چند برابری برای بدن داشته باشد.
  3. پونه و کاکوتی را در دمنوش رزماری اضافه کنید و اجازه دهید کامل دم بکشند. برای درمان مشکلات معده این ترکیب را نوش جان کنید.
  4. برای لاغری و بالا بردن چربی سوزی می‌توانید این دمنوش را به همراه چای سبز دم کنید.
  5. می‌توانید در دمنوش رزماری یک یا دو غنچه گل محمدی اضافه کنید تا سبب آرامش‌بخشی، بهبود یبوست و تقویت رشد موها شود.

دمنوش رزماری برای مو

یکی از مهمترین تاثیراتی که از رزماری بیان می‌شود، خاصیت آن برای برای موها و جلوگیری از ریزش موها است. دمنوش رزماری نیز به شکل خوراکی و موضعی می‌تواند تاثیرات خود را در این امر به شکل موثری نشان دهد.

ریزش مو بنا به دلایل داخلی و خارجی بدن ممکن است بروز داده شود. اغلب در مواردی که مشکل پزشکی مانند نامتعادل بودن هورمون‌ها وجود نداشته باشد، می‌توان با راهکارهای درمانی گیاهی آنرا برطرف کرد. درمان گیاهی با رزماری از گذشته تا به امروز برای مو اثبات شده است.

مطلب پیشنهادی
گیاهان دارویی ؛ بررسی تاثیر 50 گیاه دارویی با خواص برگزیده

اما پیشنهاد می‌کنیم برای بررسی بیماری‌های زمینه‌ای که سبب ایجاد ریزش مو شده‌اند، آزمایشات تجویز شده توسط پزشک را انجام دهید. در صورت نبودن مشکل زمینه‌ای مانند نامتعادل بودن هورمون‌ها از این راهکار بسیار موثر موضعی استفاده کنید.

طرز تهیه

با تهیه این دمنوش رزماری می‌توانید به رویش مجدد موها، سرعت بخشیدن به رشد موها، افزایش ضخامت موها، درمان ریزش مو و حجیم شدن موها دست یابید. برای این منظور مواد لازم زیر را تهیه کنید:

  • رزماری خشک شده: 1 قاشق غذاخوری
  • برگ مورد: 1 قاشق غذاخوری
  • گلاب: 1 قاشق غذاخوری
  • آب: 2 لیوان

برای تهیه دمنوش رزماری برای مو لازم است رزماری و مورد را درون قوری نشکن ریخته و به آن آب اضافه کنید. به مدتی که جوشیده شوند، زمان دهید تا جوشانده رزماری و مورد آماده شود.

بعد از کمی جوش آمدن ترکیب، لازم است آنرا از صافی رد کنید و اجازه دهید خنک شود. بعد از خنک شدن به آن را در آب‌پاش بریزید و گلاب را به آن اضافه کنید. این ترکیب را دو الی سه مرتبه در هفته به کف سر اسپری کنید تا رویش مجدد موها را پس از مدتی شاهد باشید.

البته نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که این ترکیب را به هیچ وجه بیشتر از دو روز نگهداری نکنید زیرا دیگر خواصی به همراه ندارد. در صورت احساس خارش بهتر است ترکیب را از روی سر بشوئید.

مطلب پیشنهادی
دمنوش زنجبیل - خواص + طرز تهیه 2 ترکیب مختلف آن

دمنوش رزماری برای لاغری

دمنوش رزماری تاثیرات بالقوه‌ای در دستگاه گوارش با همراه دارد. از آن به بهترین شکل برای هضم غذا می‌توان بهره گرفت. در نتیجه افرادی که بنا به ابتلا به یبوست دچار چاقی می‌شوند، می‌توانند از ترکیبات این دمنوش برای بهبود عملکرد گوارش کمک گرفته و روند پیشروی در چاقی را قطع کنند.

از دیگر خواص دمنوش رزماری که بیان شد، تاثیرات آرامش‌بخشی آن است که می‌تواند برای کاهش استرس موثر باشد. در واقع استرس یکی از عوامل بسیار موثر بر چاقی است که با بالا بردن سطح هورمون کورتیزول افزایش التهابات بدنی را به همراه دارد.

ایجاد آرامش ناشی از دمنوش رزماری به جلوگیری از پرخوری عصبی و پرخوری احساسی بسیار موثر عمل کند.

علاوه بر این موارد ترکیبات موجود در دمنوش رزماری با رساندن خواص ضد هیپوگلیسمی و ضد التهابی که به همراه دارد به چربی سوزی سریعتر و در نتیجه کاهش وزن و لاغری منجر می‌شود.

برای افزایش خاصیت چربی سوزی دمنوش رزماری می‌توانید آنرا با گل محمدی و زنجبیل تهیه کرده و روزانه یک الی دو فنجان بنوشید تا روند کاهش بافت چربی بدن با سرعت پیش رود.

دمنوش رزماری برای مشکلات زنان

دوران‌های مختلفی بنا به تغییرات هورمونی برای زنان ایجاد می‌شود. قاعدگی، یائسگی و بارداری تغییرات مختلفی را برای زنان و افراد دارای رحم منتسب به زنان ایجاد می‌کند که ناشی از تغییرات هورمونی هستند.

مطلب پیشنهادی
درمان تب با داروی گیاهی ؛ 9 مورد از موثرترین دمنوش‌ها

این تغییرات عوارضی را به همراه دارند که می‌توان با داروهای گیاهی آنها را تسکین داد. دمنوش‌ها گزینه‌های کمک کننده‌ای هستند که اگر بیماری جدی وجود نداشته باشد، تسکین بسیار موثری خواهند بود.

یکی از گزینه‌های مفید دمنوش رزماری است که عوارض قاعدگی را تسکین می‌دهد، با خاصیت آنتی اکسیدانی که دارد عفونت‌های زنان را به مرور از بین می‌برد، از سرطان‌های زنانه جلوگیری می‌کند و همینطور برای لاغری دور کمر بسیار موثر خواهد بود.

برای استفاده بهتر از دمنوش رزماری برای زنان، بهتر است آنرا به همراه مقدار مساوی از رازیانه دم کرده و روزانه یک فنجان مصرف کرد.

همینطور وارد شدن به دوران یائسگی ممکن است با دردهای مختلفی همراه باشد که استفاده از دمنوش رزماری تا حد به سزایی از آنها می‌کاهد.

اما بهتر است زنان در دوران بارداری و شیردهی به هیچ وجه از داروهای گیاهی بدون مشورت با پزشک استفاده نکنند. زیرا تاثیرات آنها ممکن است سلامت بارداری را به خطر اندازد.

مضرات دمنوش رزماری چیست؟

گیاهان دارویی در صورت استفاده صحیح، فواید بسیار موثری را بر جای می‌گذارند. اما در صورتی که استفاده از آنها با رعایت اعتدال همراه نباشد، ممکن است مشکلات متعددی را بروز دهد. رزماری با تمام خواصی که دارد از این قاعده مستثنی نیست و باید در مصرف آن به دلایلی زیر جانب احتیاط را رعایت کرد.

  • در مواردی ممکن است سبب بروز حساسیت شود (به ویژه افرادی که به خانواده گیاهان نعناع حساسیت دارند)
  • زیاده‌روی در مصرف این گیاه ممکن است سبب بروز حالت تهوع، استفراغ و تجمع مایعات در ریه شود
  • خانم‌های باردار بهتر است در مورد مصرف این گیاه از پزشک خود مشورت بگیرند (ممکن است سبب سقط جنین شود)
  • با برخی از داروها (به ویژه داروهای ضد انعقاد خون) مانند آسپرین، لیتیم، وارفارین و دیورتیک (داروهایی با ترکیبات ادرار آور) ممکن است تداخل داشته باشد
مطلب پیشنهادی
دمنوش رازیانه - 4 خواص بی نظیر و مضرات آن+ طرز تهیه

مطالب مرتبط با دمنوش رزماری

نکات تکمیلی در مورد دمنوش رزماری

این دمنوش از جمله دمنوش‌هایی است که خواص بسیاری زیادی برای ارگان‌های حیاتی بدن از جمله کبد را به همراه دارد. در بسیاری از شوینده‌های مو از اکلیل کوهی استفاده می‌کنند تا از ریزش مو جلوگیری کرده و اکسیژن رسانی به پوست سر انجام شود.
مصرف خوراکی دمنوش اکلیل کوهی نیز می‌تواند به این امر منجر شود. حتی گاهی می‌توانید مقداری از دمنوش تهیه شده را درون شامپوی خود اضافه کنید تا به تقویت فولیکول‌های مو یاری رسانده شود. اما بهتر است آنرا در حد اعتدال برای مصرف خوراکی استفاده کنید تا عوارض گفته شده بروز داده نشود.

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *