بیماری ها و سلامتروحی و روانی

اختلال دوقطبی و ازدواج شدنی است؟ (10 مشکل کاملا جدی)

اختلال دوقطبی و ازدواج شدنی است؟ افرادی که به بیماری اختلال دو قطبی مبتلا هستند، می‌توانند عاشق شوند؟ برای بسیاری از افرادی که با این بیماران در ارتباط هستند، این سوالات ممکن است ایجاد شود.

اما در این متن نکاتی را گردآوری کرده‌ایم که می‌توان به پاسخ این قبیل از پرسش‌ها دست یافت. با بررسی خصوصیات خلقی در افراد مبتلا، تا حد به سزایی می‌توان در تصمیم‌گیری در این رابطه انتخاب بهتری داشت. با ما همراه باشید.

همه چیز در مورد اختلال دوقطبی و ازدواج

ازدواج مساله جدی است که باید دو طرف برای آن از ثبات شخصیت برخوردار باشند. چالش‌ها و تغییراتی بعد از ازدواج در روابط ایجاد می‌شود که ممکن است باعث شود فرد حالات بدتری را نسبت به سابق از خود بروز دهد.

پیامدهای اختلال دوقطبی و ازدواج

مطالب مرتبط با اختلال دوقطبی و ازدواج

اختلال دوقطبی از دو دوره شیدایی و افسردگی برخوردار است که در هر دو دوره فرد با فراز و نشیب‌ها و همینطور افراط و تفریط‌ها در رفتار خود، ممکن است موجب آزار و اذیت سایر افراد خانواده شود.

مطلب پیشنهادی
قاتل افسردگی پاییزی را بشناسید (9 راهکار در دسترس)

گاهی فرد در مورد اختلال دوقطبی و ازدواج دچار تنش‌هایی می‌شود که از زیر بار مسئولیت‌هایی که بر عهده دارد، ممکن است خارج شود. از این رو بهتر است خصوصیات اخلاقی این بیماران را در نظر داشت که در این قسمت به صورت جزئی آنها را ارائه خواهیم کرد.

خصوصیات خلقی افراد دو قطبی

اختلال دوقطبی دو حالت اصلی را برای فرد مبتلا به همراه خواهد داشت. با وجود اینکه دو حالت است اما خیلی از مواقع غیر قابل پیش‌بینی است.

  1. مرحله افسردگی: فرد احساس افسردگی شدید را در این دوران تجربه می‌کند.
  2. مرحله شیدایی: همواره احساس شادمانی افراطی به همراه ناامیدی برای فرد ایجاد خواهد شد.

در این بین فرد حالاتی از هر دو مورد را ممکن است بروز دهد که همراه با بی‌قراری، حالت افسرده و یا فعالیت بیش از حد باشد.

آیا اختلال دوقطبی بعد از ازدواج درمان می‌شود؟

ممکن است فرد مبتلا به اختلال دوقطبی از نوسانات خلقی که دارد رنج ببرد و بار سنگین مسئولیت ازدواج نیز این حالات را تشدید کند. اما برخی از افراد بر این باورند که فرد مبتلا به اختلال دو قطبی با ازدواج کردن علاج می‌شود.

مطلب پیشنهادی
با این 7 اپلیکیشن سلامت روان استرس و اضطراب را دور کنید

اما این باور غلط، باید هر چه سریع‌تر اصلاح شود و کمی واقع بینانه به این موضوع نگاه شود. آغاز کردن و گذراندن زندگی با فردی که به اختلال دو قطبی مبتلا است ممکن است با فراز و نشیب‌های بسیاری همراه باشد. البته برای فرد مبتلا ممکن است مشکلات بیشتری ایجاد شود زیرا مسئولیتی که بر دوش خواهد کشید، حالات روحی متفاوتی را ایجاد می‌کند.

البته فردی که علا‌مند به بیمار مبتلا به اختلال دو قطبی می‌شود باید در نظر داشته باشد که ممکن است مشکلات متعددی سر راه داشته باشند. از جمله این مشکلات می‌توان به مواردی که در ادامه بیان می‌کنیم، اشاره کرد.

مشکلات اختلال دوقطبی و ازدواج کدامند؟

اختلال دوقطبی و ازدواج چه مشکلاتی دارد؟
  1. افراد مبتلا به اختلال دو قطبی در بسیاری از موارد کارهای نیمه کاره‌ی بسیاری دارند و اغلب قادر به پایان رساندن کارهای خود نیستند.
  2. بسیاری از مشکلات و بی‌مسئولیتی‌های خود را به گردن این اختلال روحی می‌اندازند و مشکلات خود را پشت آن پنهان می‌کنند.
  3. آمارها حاکی از آن است که بیماران مبتلا به این اختلال روحی، تحت فشارهای ناشی از بیماری و عدم درمان، 15 الی 17 درصد خودکشی موفق دارند. این موضوع نشان دهنده آن است که باید در مورد همسر مبتلا به این اختلال توجه و مراقبت‌های ویژه‌ای وجود داشته باشد.
  4. باید برای ازدواج فرد مبتلا، هدف از ازدواج کاملا مشخص شده باشد. در صورتی که تنها هدف رفع نیازهای جنسی باشد، باید برای ازدواج تجدید نظر شود و از راه‌های مناسب‌تری برای کنترل میل جنسی استفاده شود.
  5. مهم‌ترین نکته در مورد اختلال دوقطبی و ازدواج اینکه، باید همسر نقش پرستار و مراقب دائمی را برای فرد مبتلا ایفا کند.
  6. اختلال دو قطبی فراز و نشیب‌های بسیاری دارد و ممکن است طول درمان بسیار طولانی باشد و حتی درمان‌ناپذیر باشد. از این رو فردی که قصد ازدواج با این افراد را دارد باید از صبوری بالایی برخوردار باشد.
  7. پرخاشگری و یا مهربانی افراطی از دیگر علائم این اختلالات است که نیازمند پیش گرفتن راهکارهای مناسب برای کنترل است. در صورت تمایل به ازدواج با این افراد بهتر است تمام این موارد آموزش دیده شوند.
  8. برای کنترل بیمار در بسیاری از موارد تنها کنترل و درک همسر کافی نیست و خانواده بیمار نیز باید در این شرایط همکاری و کمک لازم را برای فرد مبتلا و همسرش اعمال کنند.
  9. دوره درمان و دارویی بیمار بعد از ازدواج به هیچ وجه نباید قطع شود.
  10. در صورتی که فردی به بیمار مبتلا به اختلال دو قطبی علاقمند باشد، باید این نکته را در نظر بگیرد که به مرور با مشاهده فراز و نشیب‌های این بیماری و مشکلات ناشی از آن که باید در نقش یک پرستار کامل و دائمی را ایفا کند، انرژی خود افت کرده و حتی خطر ابتلا به افسردگی را برایش در پی خواهد داشت.
مطلب پیشنهادی
اختلال شخصیت مرزی چه حالاتی را برای فرد ایجاد می‌کند؟

عشق در بیماران دوقطبی

زمانی که برای بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی و ازدواج، پای عشق و علاقمندی در میان باشد، ممکن است نگاه واقع‌گرایانه و منطقی از روی آن برداشته شود. در این مورد نباید به هیچ وجه احساسی عمل کرد.

نکته مهمی که در ابتدا برای این موضوع باید در نظر داشت به این مربوط می‌شود که فرد مبتلا حتما باید طرف مقابل خود را از ابتلا به این بیماری در جریان قرار دهد. باید در نظر داشت که رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی در بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی، مشکلات متعددی را بر سر راه این ازدواج ایجاد می‌کند و نیاز به آگاهی کافی در این رابطه همواره وجود دارد.

توجه داشته باشید که امروزه اختلال دوقطبی با مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، قابل کنترل است اما لازم به ذکر است به دلیل نوسانات خلقی که به همراه دارد، روابط اجتماعی و عاشقانه با چالش‌های متعددی در هر روز و هر هفته مواجه خواهد شد. روابط عاشقانه برای بیماران مبتلا به اختلال دو قطبی ممنوع نیست اما باید از جوانب مختلف طبق نظارت پزشک معالج این موضوع را بررسی کرد.

مطلب پیشنهادی
اگر شما هم ترس از پیر شدن دارید، این 10 توصیه را جدی بگیرید

برای اختلال دوقطبی و ازدواج چه باید کرد؟

مبتلایان به اختلال دو قطبی باید در اولین اقدامی که برای ازدواج انجام می‌دهند، از بیماری خود، فرد مقابل را در جریان قرار دهند. همینطور لازم است جلسات مشاوره در اولین فرصت تنظیم شود تا هر دو بیشتر در رابطه با این موضوع آگاهی کافی و نگاهی واقع بینانه پیدا کنند.

نکته دیگری که در رابطه با اختلال دو قطبی و ازدواج لازم است در نظر گرفت به توصیه‌های کنترل کننده در این رابطه مربوط می‌شود که به آنها اشاره خواهیم کرد.

پیش بردن اهداف مشترک

آگاهی از نیازها در زندگی زناشویی، برای افراد سالم و یا افراد مبتلا به اختلال دو قطبی یک اولویت بسیار مهم است که باید در نظر داشت. با تحت کنترل بودن شرایط توسط مشاورین و متخصصین، بهتر است توصیه‌های لازم برای کنترل بیماری جدی گرفته شوند.

طبق تحقیقات انجام شده زمانی که تلاش برای اهداف مشترک در زندگی با فرد مبتلا به اختلال دو قطبی تنظیم می‌شود، امید به بهبود و همینطور موفقیت و دوام در رابطه حاصل خواهد شد.

مطلب پیشنهادی
با این 7 اسباب بازی ضد استرس آرامش بیشتری خواهید داشت

کسب آگاهی

یکی از نکات مهم دیگر در رابطه با اختلال دو قطبی و ازدواج به کسب آگاهی مربوط می‌شود. بیمار و فرد همراه او لازم است در رابطه با حالات مختلف و راهکارهای اصولی برای کنترل آن آگاهی لازم کسب کنند.

جویایی از حالات فرد

بهتر است در صورت تصمیم قاطعانه در رابطه با ازدواج با فرد مبتلا به اختلال دو قطبی، از او در مورد حالاتی که با آن مواجه می‌شود، جویا شد. حتی لازم است در رابطه با اینکه برای مدیریت حالات و نوسانات ایجاد شده چه اقداماتی انجام می‌دهند و یا چه اقداماتی لازم است اطرافیان انجام دهند نیز جویا شد.

حمایت از فرد

زمانی که پای بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی و ازدواج در میان باشد، باید فرد مقابل از نقشی که در ادامه زندگی قرار است ایفا کند کاملا آگاه باشد. از این طریق فرد بیمار و خود را می‌تواند به طور کامل مدیریت کند. در این حالت فرد نقش حامی و پشتیبان را برای بیمار خواهد داشت.

مطلب پیشنهادی
با این 5 اپلیکیشن عادات سالم و روزهای بهتری داشته باشید

البته این موضوع را نباید فراموش کرد که نقش حمایتی باید طبق آنچه که دوره درمانی بیمار نیاز دارد تنظیم شود و نظارت آگاهانه پزشک برای این موضوع کاملا لازم و ضروری است.

حفظ آرامش نکته‌ای ضروری

در صورتی که فرد قادر به کنترل خود و صبوری در مواقع نوسانات بیمار نباشد، به هیچ وجه نباید وارد رابطه‌ای اینچنین شود. لازم است راهکارهایی را برای حفظ آرامش و صبوری را فرد برای خود پیش گیرد تا به مرور با فرسایش ناشی از زندگی مشترک با فرد مبتلا به اختلال دوقطبی مواجه نشود.

مطالب مرتبط با اختلال دوقطبی و ازدواج

نکات تکمیلی

بهتر است نکاتی که در این متن به آنها اشاره شد، برای اختلال دوقطبی و ازدواج در نظر گرفت. پیش از ازدواج حتی اگر دو فرد از ثبات شخصیتی برخوردار باشند، نیاز به مشاوره وجود دارد. در شرایطی که یکی از دو طرف یا هر دو به اختلالات روحی و روانی مبتلا باشند، نیاز صد در صدی برای مشاوره ایجاد می‌شود. در این موارد حتما باید از پزشکان متخصص در این زمینه مشورت گرفت.

مطلب پیشنهادی
ردیاب حالت رو روی گوشیت نصب کن! معرفی 5 مود ترکر برتر

تحریریه کوئیک فیت

تصمیم داریم با ارائه مطالب حرفه ای و تخصصی بروز در حوزه سلامت و تندرسی و با هدف جلب رضایت شما عزیزان این مهم را تحقق بخشیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *